Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Публикувай отговор
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър
Курс: друг

Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)

Мнение от cvetutyy »

Да, ако отидеш и попиташ.. ама те така ако местят всеки, който изяви претенции..
Никой не казва, че ремонтираните блокове са недостъпни и само връзкари могат да са там, а че те настаняват на случаен принцип. Може и да си попаднеш там, но не можеш предварително да си избереш блок, освен ако някой не ти подбутне рамо.
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Деца, защо не ми работи пропуска? някой друг има ли такъв проблем?
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

Хора, как си изчисляваше водата и тока? На целия блок ли се деляха или не?
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

cvetutyy написа:Да, ако отидеш и попиташ.. ама те така ако местят всеки, който изяви претенции..
Никой не казва, че ремонтираните блокове са недостъпни и само връзкари могат да са там, а че те настаняват на случаен принцип. Може и да си попаднеш там, но не можеш предварително да си избереш блок, освен ако някой не ти подбутне рамо.
На първа класация определено настаняват тези с по-висок упсех, може да направите и справка в миналогодишните класации. А горен курс, които си пазят стаите, дори и 4 да имат, разбира се, че пак ги слагат там.
Как според теб предварително да си избереш блок? Кажи ми как става, измисли процедурата? Че те 1000 първокурсници може да искат 51 бл. например, какво ще ги правят??? Хора, това не е хотел, че да си избираш!

aneto, водата се дели на целия блок, а токът е по стаи и се дели на живущите в стаята. :)
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

pacho_r написа:aneto, водата се дели на целия блок, а токът е по стаи и се дели на живущите в стаята. :)
Благодаря ти! Вече схванах. :)
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

The_Viper написа:Деца, защо не ми работи пропуска? някой друг има ли такъв проблем?
Това е много странно. Успял ли да го оправиш? Разбра ли каква е причината?
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Не. Портиерките са на мнение че е защото не съм си плащала наема два месеца, е да ама тва са глупости -днес си го платих и пак не работи пропуска. Питах и комисията, сега чакам отговор. :scratch:
Много ми е странна тази работа... а портиерките ми казаха също, че има и други хора с такива неработещи пропуски и може да са ни ги спрели от Управлението поради не знам какви причини. :shock:

Само проблеми с тия общежития!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Aneto
Пишете, о, братя

Мнение от Aneto »

И аз не знам какво да кажа. Попитах те, защото видях, че в страницата на Комисията във Facebook има и други, които се оплакват от този проблем. Аз не съм В София, и няма как да ти кажа за моя пропуск. Но това наистина е абсурдно.
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър

Мнение от cvetutyy »

pacho_r написа:
cvetutyy написа:Да, ако отидеш и попиташ.. ама те така ако местят всеки, който изяви претенции..
На първа класация определено настаняват тези с по-висок упсех, може да направите и справка в миналогодишните класации. А горен курс, които си пазят стаите, дори и 4 да имат, разбира се, че пак ги слагат там.
Как според теб предварително да си избереш блок? Кажи ми как става, измисли процедурата? Че те 1000 първокурсници може да искат 51 бл. например, какво ще ги правят??? Хора, това не е хотел, че да си избираш!

aneto, водата се дели на целия блок, а токът е по стаи и се дели на живущите в стаята. :)
Обръщаш се към грешния човек, това го написах да разясня на някой заблудил се, че може да си избере блока. Пределно ясно ми е, че няма как да стане. :D
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Здравейте! Искам да попитам дали системата на университета за установяване на това, дали дадено лице или членовете на неговото семейство имат недвижим имот в населеното място, работи безотказно. Понеже искам да бъда съквартирант с едно момче, но негови роднини имат имот в София, той е от друг град, а по принцип по правило, това е пречка за настаняването на което и да е лице. Моля, някой, който е наясно с нещата, да просветли. На мене ми е чудно как ще се установи това. Надявам се на мнения. Знам, че има имотен регистър, но все пак си мисля, че ще мога да го настаня при мен, предвид безотказната технологична напредналост на СБО-то ни. :roll:
Право - II курс, 2-ри поток
Аватар
pacho_r
От дъжд на вятър

Мнение от pacho_r »

nanozetka написа:Здравейте! Искам да попитам дали системата на университета за установяване на това, дали дадено лице или членовете на неговото семейство имат недвижим имот в населеното място, работи безотказно. Понеже искам да бъда съквартирант с едно момче, но негови роднини имат имот в София, той е от друг град, а по принцип по правило, това е пречка за настаняването на което и да е лице. Моля, някой, който е наясно с нещата, да просветли. На мене ми е чудно как ще се установи това. Надявам се на мнения. Знам, че има имотен регистър, но все пак си мисля, че ще мога да го настаня при мен, предвид безотказната технологична напредналост на СБО-то ни. :roll:
Не се отнася за роднини, а за родители с имот в София.
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Мнение от nuketdan »

Колеги, понеже тази година откриването на учебната година е на 27.09, а това съвпада с датата на настаняването ни в общежитие (ако сме приети), дали ще изтеглят датата?
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Аватар
cvetutyy
От дъжд на вятър

Мнение от cvetutyy »

nuketdan написа:Колеги, понеже тази година откриването на учебната година е на 27.09, а това съвпада с датата на настаняването ни в общежитие (ако сме приети), дали ще изтеглят датата?
Аз лично силно се надявам, защото ще е малко кофти да тичаме цял ден насам-натам : )
Аватар
nanozetka
От дъжд на вятър

Мнение от nanozetka »

Eдно съветче, започнете да свиквате с липсата на каквото и да е било влизане във вашето положение по отношение на администрацията. Мене силно ме съмнява да я изтеглят, ако датите наистина съвпадат.
Право - II курс, 2-ри поток
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Мнение от nuketdan »

cvetutyy написа:
nuketdan написа:Колеги, понеже тази година откриването на учебната година е на 27.09, а това съвпада с датата на настаняването ни в общежитие (ако сме приети), дали ще изтеглят датата?
Аз лично силно се надявам, защото ще е малко кофти да тичаме цял ден насам-натам : )

Писах имейл и ми отговориха, че няма да изтеглят датата за настанпване... БУЛШИТ :salute:
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”