Общежития
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Общежития
Аз па ще ви попитам друго - кандидатствах наново и ме приеха, не си запазвам старото общежитие. И както и досега - лекциите ми ще са в центъра на София (Ректората) - имам ли шанс да заявя, че искам да ме настанят в блок в центъра? Защо непременно трябва да сме в Студ. град (досега съм бил все там пращан)? Предпочитам блок/кооперация на някоя по-тиха уличка някъде в района на Ректората, ако може около паметника на Левски или до ул. "Шипка". Така всичко ще ми е наблизо - Народната Библиотека, макдоналдс, разни копи-центрове, лекциите, дискотеките, също и има много кафенца в района. В декларацията от преди няколко страници не видях къде мога да заява в кой район на София да ме настанят, това в онлайн-версията ли се попълва?
И ако да - как става? Казвам условно някоя улица или географските координати и те в даден радиус от тях ме настаняват? А не може ли ако само напиша факултета, те да видят къде са ми лекциите и да ме сложат наблизо, все пак много хора сме в Ректората, не може да не се измисли нещо.
Мерси предварително.
И ако да - как става? Казвам условно някоя улица или географските координати и те в даден радиус от тях ме настаняват? А не може ли ако само напиша факултета, те да видят къде са ми лекциите и да ме сложат наблизо, все пак много хора сме в Ректората, не може да не се измисли нещо.
Мерси предварително.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
IvayloSK
- В началото бе словото
- Специалност: Медицина
Някой може ли да каже кои са блоковете с най-добри условия?
- The_iMMortal_f
- Паисий
- Курс: друг
Какво дефинираш под "най-добри условия" и какво от това, че ще ти кажем кои са блоковете- ще се уредиш там ли , кво ?
П.С. Любимото ми време от годината във форума
П.С. Любимото ми време от годината във форума
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
Поради стечение на обстоятелствата Българска Филология, 4 курс
-
IvayloSK
- В началото бе словото
- Специалност: Медицина
Да! Ще ми ги кажеш ли?
- Mondscreen
- Паисий
Не можеш да си избираш блок, в който да те настанят. Естествено ако имаш връзки ще се намери начин, но ако ги имаше едва ли щеше да питаш тук.IvayloSK написа:Да! Ще ми ги кажеш ли?
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Ex, какво всички сте се юрнали да избирате блокове с най - добри условия - мен пък ме кефят най - големите дупки,от типа на 41 блок, дето и блока да вдигнеш във въздуха никой нищо няма да ти каже
Иначе хубави са 8, 18, 51 и семейните по принцип - 52, 55 и 57
Право - II курс, 2-ри поток
- marie_m
- В началото бе словото
- Специалност: немска филология
Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месец
и се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм
)
-
Mare Nostrum
- В началото бе словото
e... кое те интересува.marie_m написа:Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месеци се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм
)
- marie_m
- В началото бе словото
Mare Nostrum написа:e... кое те интересува.marie_m написа:Здравейте ^^ ! Аз също ще съм заек след има-няма месеци се чудя постоянно от къде да извлека малко информация за тези общежития. Ако може всеки с опит да разкаже по нещо- ще ми бъде от полза. Любопитна съм
)
Честно казано и аз не знам от къде да започна с въпросите, но например: как се справяте със съквартиранта си? Сигурна съм, че не е лесно да живееш с човек, с когото се запознаваш и веднага трябва да споделяте една обща стая. Всеки има различни интереси, хобита, начини за развлечение и затова възникват и конфликти. Как се справяте в такава ситуация?
- The_iMMortal_f
- Паисий
Хаха- ще свикнеш.В Студентски главна роля играе закона на джунглата.Или намирате общ език, или го гониш, той те гони и си намирате нови съквартиранти.Просто е. 
Тя беше много горда,за да покаже,че страда,много пламенна,за да се примири,и много ревнива,за да му прости
- marie_m
- В началото бе словото
Леле... изглежда ужасно, но да- ще трябва да свикна.The_iMMortal_f написа:Хаха- ще свикнеш.В Студентски главна роля играе закона на джунглата.Или намирате общ език, или го гониш, той те гони и си намирате нови съквартиранти.Просто е.
- The_iMMortal_f
- Паисий
Ами зависи какво очакваш.Казвам го всяка година- Студентски град не е хотелски комплекс , не е Шератон и ако искате подобни условия си взимате квартира.Всяка една стая може да стане удобна и уютна за обитаване , ако сами положите усилия за това.Ако не чистите и сте мърляви в червата си - еми няма как да ви обещая легла от балдахин и курабийки с хайвер... Все пак всичко е до нагласата.Зависи от блока, в който ще те настанят.Ако си в по-хубавите блокове, няма да имаш кой знае какви грижи, ако си в по-старите ще трябва да се мобилизирате с бъдещите ти съквартирантки в името на една по уютна и чиста стая. that's it.
-
Etta Place
- В началото бе словото
Извинете, в цените на общежитията не са или са включени разходите за ток и вода.
Решила да съм питам по сто пъти дори и глупави въпроси, тъй като от непитане си навлякох допълнителни грижи. Ще съм благодарна ако някой ми отговори
Решила да съм питам по сто пъти дори и глупави въпроси, тъй като от непитане си навлякох допълнителни грижи. Ще съм благодарна ако някой ми отговори
-
svetlio.varna
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Не, плащатсе поотделно, но всичко се плаща на касите на СУ в Студентски град.
Касовият бон изглежда долу-горе така:
Наем - 20 лв.
Толпа вода - 8 лв.
Студена вода - 6 лв.
Електроенергия - 5 лв.
---------------------------
Общо: 39 лв.
Касовият бон изглежда долу-горе така:
Наем - 20 лв.
Толпа вода - 8 лв.
Студена вода - 6 лв.
Електроенергия - 5 лв.