Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Изтрих го, но това не значи, че идеята не е същата. Чета, че трябвало да се маркира и кризата след Тервел... и какво, ако не се маркира още наказание. Честито на спечелилите, както се казва, а на останалите трябва да им служи като урок- който не плаща го духа. Защото при така формулирана тема се предполага, че трябва да се пише за славяни и прабългари, през Аспарух и до Тервел, не чак до Крум.flyhouse написа:Еми така е. Ако мислите че навън е другояче, много се лъжете. Money makes the world go round.
А колкото до темата, предполагам че всички са писали доста подробно за славяните и българите. Ако е това е голямо отклонение, следователно не може да се очаква голямо покачване на бала спрямо предишни години, или?
П.С- последното ми мнение беше за "нямазначение" който си изтри неговото преди да го пост-на мойто.
Честно казано, този изпит ми изхаби прекалено голямо количество нерви и трябва да спра да мисля за него, макар че идеалистичните простотии в тиквата ми, че "в СУ било друго" трябва да ми служат за урок, че има един идеал. Парите. Както и да е, явно псувните ще започнат в понеделник.
-
нямазначение
- От дъжд на вятър
Re: Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!
maimunka написа:Току що по новините казаха, че се е паднало създаване и укрепване на българската държава. По мое мнение това е възможно най-лесната тема. Сега ме е яд, че не съм се явила на история, защото само от обща култура щях да напиша много. Много се радвам за темата и дано всички да са доволни и да има повече шестици на фона на погрома по литература.
Точно преди изпита пожелах на една приятелка да и се падне най-лесното -за хановете
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Одеве като стана въпрос за българи и прабългари забравих едно нещо.
Когато във ВТУ темата за ОИВ беше "Роля на Аспаруховите БЪЛГАРИ в
създаването на българската държава" аз писах точно за българи.Във
ВТУ явно вече са се усетили.Дано и в СУ да се усетят, най-накрая.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
Да се пише за "българи"в темата за създаване на държавата според мен е грешно.Все едно галите да наричаш французиПаган написа:Одеве като стана въпрос за българи и прабългари забравих едно нещо.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
ИменноMagian написа:Междудругото те имат подобна история. Галите са местното преобладаващо население, но държавата е създадена от немското племе франки и носи тяхното име.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
Българите стават БЪЛГАРИ доста по-късно,както и французите се обособяват като единен народ с течение на годините.Така го разбирайПаган написа:Значи не можеш да наричаш българите със собственото им име, така ли да разбирам?