Общежития

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Общежития

Мнение от Надежден Случай »

На мен не ми се виждат нищо толкова впечатляващо,че да заслужават три пъти повече пари от стандартните общежития. Всеки си решава сам в крайна сметка.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Descontrol
В началото бе словото

Мнение от Descontrol »

Привет и от мен! Аз имам редица въпроси, от които вече не знам откъде да започна. Така, аз сега ще бъде първи курс в Португалска филология. От моята специалност имаме уводен курс от 09.09 и доколкото разбрах от страницата за Битово обслужване, имаме право на временно настаняване в общежитие на СУ до излизане на редовното, официално първо класиране - окей. Но първо как става настаняването, кога става?? Подаването на документи по електронен път е от 01.09 до 10.09. В прикачената заповед на НК няма информация за срокове. В електронното кандидатстване ли ще опоменем, че имаме необходимост от общежитие? Как въобще ще се свържат с нас, за да разберем, че имаме общежитие, защото не вярвам специално за нас да излиза предварително класиране - за тези, които имат уводен курс.

Успехът ми май-май беше около 3.91, което значи, че има вероятност след първо класиране да не съм приет, което може само да ме радва. Истината е, че аз искам да си взема разменно писмо за блока на МУ в Лозенец, където домакинката ми е близка, но проблемът е, че никъде няма опоменат срок (период), в който се дават разменните писма. Не ми е ясно. Около 10-ти октомври, май бях чел някъде, че започвали тези неща, но не знам.

Друго, което искам да попитам е, как става подаването на документи за разменно писмо? Гледа ли се успеха или просто се дава? Молба май се подаваше, трябва да се провери къде има места и тн. - окей, но проблемът е дали има някакви критерии. Това май са въпросите ми дотук. Благодаря ви изключително много предварително.
Всичко добро!
brukii
В началото бе словото

Мнение от brukii »

А колко е наема за общежитие в Студентски град?
Аватар
The_Viper
Легендарен флуудър
Курс: трети

Мнение от The_Viper »

Надежден Случай написа:На мен не ми се виждат нищо толкова впечатляващо,че да заслужават три пъти повече пари от стандартните общежития. Всеки си решава сам в крайна сметка.
Разбира се, че всеки се решава сам - но на мен не ми е много сигурно дали ще имам право на общежитие от есента и затова разпитвам вас - интересувам се! :mrgreen: А и виждам, че сте проучили нещата така че що пък да не споделите малко информация.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
Аватар
Descontrol
В началото бе словото

Мнение от Descontrol »

brukii написа:А колко е наема за общежитие в Студентски град?
Зависи от блока и от стаите. Варират, мисля, от 30 до 40-50.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

Descontrol написа:Привет и от мен! Аз имам редица въпроси, от които вече не знам откъде да започна. Така, аз сега ще бъде първи курс в Португалска филология. От моята специалност имаме уводен курс от 09.09 и доколкото разбрах от страницата за Битово обслужване, имаме право на временно настаняване в общежитие на СУ до излизане на редовното, официално първо класиране - окей. Но първо как става настаняването, кога става?? Подаването на документи по електронен път е от 01.09 до 10.09. В прикачената заповед на НК няма информация за срокове. В електронното кандидатстване ли ще опоменем, че имаме необходимост от общежитие? Как въобще ще се свържат с нас, за да разберем, че имаме общежитие, защото не вярвам специално за нас да излиза предварително класиране - за тези, които имат уводен курс.

Трябва да отидеш/звъннеш направо в комисията по настаняваето [link] Студентите, които имат уводен курс, ги настаняват веднага и ако впоследствие не им стигне успехът за общежитие, имат срок да напуснат. В отдел Студенти на твоя факултет също можеш да получиш информация.

Descontrol написа:Успехът ми май-май беше около 3.91, което значи, че има вероятност след първо класиране да не съм приет, което може само да ме радва. Истината е, че аз искам да си взема разменно писмо за блока на МУ в Лозенец, където домакинката ми е близка, но проблемът е, че никъде няма опоменат срок (период), в който се дават разменните писма. Не ми е ясно. Около 10-ти октомври, май бях чел някъде, че започвали тези неща, но не знам.

Разменните писма винаги е пълна мистерия кога ги дават и кога не. В момента мисля че все още можеш да си вземеш разменно писмо, но след няколко седмици ще спрат да дават и ще дават отново след като илезе и социалното класиране през октомври. Така че те съветвам да звъннеш и да провериш дали не са спрели вече разменните писма.

Descontrol написа:Друго, което искам да попитам е, как става подаването на документи за разменно писмо? Гледа ли се успеха или просто се дава? Молба май се подаваше, трябва да се провери къде има места и тн. - окей, но проблемът е дали има някакви критерии. Това май са въпросите ми дотук. Благодаря ви изключително много предварително.
Всичко добро!
Проверяваш в МУ дали има дали има места (в Лозенец винаги има, и аз съм живял там в първи курс), после отиваш до СУ - казваш им, че искаш разменно писмо, вземаш си го и чао. Това става само през лятото до някое време. После на есен вече след края на последното класиране за общежитията всички ВУЗ-ове обявяват колко свободни места имат и те се преразпределят на СУ и УНСС и има нещо като още едно допълнително класиране, при което се запълват тези места, но това става вече около ноември.
Facebook
Изображение
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от nasetoооо »

Някой знае ли къде мога да си видя факултетния номер,защото при записването забравих да го запиша на отделно листче?? А ще ми трябва за онлйне регистрацията за общежитие! Факултета е начална и предучилищна педагогика!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

Освен да питаш в отдел студенти :)
Facebook
Изображение
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

svetlio.varna написа:Освен да питаш в отдел студенти :)
то там едвали ще ми кажат ,май ще е по добре в моя си факултет,дано само "добрите" лелички да са там и да пожелаят да ми кажат като им са обадя ,, :D
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
svetlio.varna
Легендарен флуудър

е аз за отдел студенти на твоя ти факултет говоря :) там дето са лелките

Ти не си ли извади уверение при записването, там също ти го пише номера, а също и на студентската лична карта.
Facebook
Изображение
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

svetlio.varna написа:е аз за отдел студенти на твоя ти факултет говоря :) там дето са лелките

Ти не си ли извади уверение при записването, там също ти го пише номера, а също и на студентската лична карта.
Ами леличката каза,че когато започнем... тогава да и занеса уверението,а колкото до тази студентска лична карта , не получих такава! :bounce: :D А и те май са в отпуска от понеделник до края на август и сега няма факултетен номер оф! :?
Mare Nostrum
В началото бе словото

Мнение от Mare Nostrum »

Чакай... какво? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Не ми се пътува 300 км за да си припомня няколко цифрички.
Трябва да има друг начин. :(

едит: Помня, че беше 103**, това ще помогне ли? :mrgreen:
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

Mare Nostrum написа:Чакай... какво? :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Не ми се пътува 300 км за да си припомня няколко цифрички.
Трябва да има друг начин. :(

едит: Помня, че беше 103**, това ще помогне ли? :mrgreen:
другия вариант е да се обадиш и да попиташ- и аз помня, че моя беше 81054 ,но не съм сиг. затова искам да попитам някой от начална и предучилишна педагогика поне да си каже първите 2 или 3 цифри от факултетния номер?! :o
nesiplpl
В началото бе словото
Специалност: молекулярна биология

Общежития 2013

Мнение от nesiplpl »

как стои въпроса с общежитията.. защото аз нямам факултетен номер.. в смисъл не ми го записаха нито в уверението, нито в студентската лична карта ? :(
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Общежития 2013

Мнение от Надежден Случай »

След невероятния успех на лятната колекция "Имам ли шанс",представяме на вашето внимание есенната колекция от теми "Общежития".
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”