А колкото до аспирина, представен като противозачатъчни... един от приятелите ми в момента е с момиче, което си е поставило за цел да го "върже" и съм се хванала на бас с него след колко време максимум ще се окаже, че въпреки, че тя пие противозачатъчни, е станало чудо/гаф/квото-там и, видиш ли, е забременяла. Да видим... Даже не е нужно да пие Аспирин - той не й виси на главата да види дали ще си изпие хапчето за деня. А те трябва да се пият редовно.
Нежелана бременност...кой е виновен?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Нежелана бременност...кой е виновен?
Кристо, ако съм на мястото на съда ще присъдя да не прави аборт (защото това е равносилно на смъртна присъда, а и очевидно го е искала това дете), но мъжът да НЕ се задължава с нищо към бъдещото дете и да НЕ плаща издръжка, защото той е направил, каквото е зависило от него, за да не се стига до бременност и тя очевидно е забременяла чрез измама. Като е толкова хитра, да си търси друга касичка. И ми се струва, че това е единственото разумно решение в случая.
А колкото до аспирина, представен като противозачатъчни... един от приятелите ми в момента е с момиче, което си е поставило за цел да го "върже" и съм се хванала на бас с него след колко време максимум ще се окаже, че въпреки, че тя пие противозачатъчни, е станало чудо/гаф/квото-там и, видиш ли, е забременяла. Да видим... Даже не е нужно да пие Аспирин - той не й виси на главата да види дали ще си изпие хапчето за деня. А те трябва да се пият редовно.
Никак не е трудно да пропуснеш 1-2-3-5-20 или да ги хвърлиш в тоалетната.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Тъй, тъй. Съгласна съм. Вкъщи се случи същото наскоро по друг повод да се крият хапчета. Само че "някой"-то не се беше сетил да ги хвърли в тоалетната, а в шкаф. Да знаеш, че твоя приятел може и да ги намери по случайност.Търговецът на кристал написа:Никак не е трудно да пропуснеш 1-2-3-5-20 или да ги хвърлиш в тоалетната.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Няма, каката е отдадена на каузата. Нищо няма да намери той, освен положителен тест за бременност, ама да видим кога ще е (той и да ги намери, нито ще знае какво е това, нито ще може да прецени дали кое-как-колко). Принципно бих казала до Нова година, но момичето не е глупаво и мисля, че няма да избърза чак толкова, затова сме се хванали на бас за една година време. Ама да си троши главата, де - аз гледам сеир. 
Ако е тоя "някой", за когото си мисля (в твоя случай), дано вземе да се осъзнае и да си даде сметка какво причинява на себе си и хората около себе си и какво губи с всеки един ден, в който остава в това състояние. Гуш.
Ако е тоя "някой", за когото си мисля (в твоя случай), дано вземе да се осъзнае и да си даде сметка какво причинява на себе си и хората около себе си и какво губи с всеки един ден, в който остава в това състояние. Гуш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Пфа... това пък да искаш да вържеш някой е много тъпо... и то по тоя начин.
Направо съм в потрес понякога от многоброините женски номерца и гадни трикове.
Един мъж или ме харесва и иска да е с мен, или не. Толкова е просто. Ама за някои хора явно е трудно да се разбере.
Тва да тръгна да го "връзвам" ми е много глупав и махленски начин.
ПП. Търговец, нищо лично против тази твоя приятелка, просто за мен е недопустимо това поведение...
Направо съм в потрес понякога от многоброините женски номерца и гадни трикове.
Един мъж или ме харесва и иска да е с мен, или не. Толкова е просто. Ама за някои хора явно е трудно да се разбере.
Тва да тръгна да го "връзвам" ми е много глупав и махленски начин.
ПП. Търговец, нищо лично против тази твоя приятелка, просто за мен е недопустимо това поведение...
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Айдеееее.. пак четем през редовете..The_Viper написа:ПП. Търговец, нищо лично против тази твоя приятелка, просто за мен е недопустимо това поведение...
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
К'ва приятелка, бе! Пу-пу-пу, такива жени в непосредственото си обкръжение нямам.
Говоря за гаджето на мой приятеЛ.
Говоря за гаджето на мой приятеЛ.
В края на ноември
В края на ноември
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Ами говориш за нея сякаш я познаваш затова казах приятелкА. То е ясно че ти е позната, а не приятелка, по дяволите.
И този твои приятеЛ как въобще я търпи?
И този твои приятеЛ как въобще я търпи?
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Аз я познавам - именно заради непосредствените ми впечатления и разговори с нея си позволих да му споделя онова, което ми направи впечатление. Но категорично не ми е приятелка (виждали сме се няколко пъти), няма и потенциала да се превърне в такава.
А той... ами, влюбен е. Това обяснява всичко.
Аз нямам нито намерение да ги разделям, нито нищо - въобще не ми е работа. Тъй като ми е приятел, съм му споделила наблюденията си: оттам нататък, нека се оправя сам и да си решава дали имам право или не и какво би направил по въпроса (например да се подсигурява двойно и да не разчита само на хапчетата). В крайна сметка, не говорим за малки деца, а за правенето им.
А той... ами, влюбен е. Това обяснява всичко.
В края на ноември
В края на ноември
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
Идва ми да кажа едни много неблагоприлични неща по адрес на такива хора, като това момиче... 
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Не, чакайте, имайте предвид, че може и да греша. Както казах, то ще се чуе.
Просто не ми се изнасят повече подробности на всеослушание, но няколко факта от връзката им и няколко изпуснати коментара ме наведоха на подобни мисли (плюс цялостното ми впечатление, ама айде, то може да мине за субективно).
Дайте да си говорим за нещо друго, а ако в рамките на 1 година (вече по-малко, всъщност) въпросният приятел се похвали, че ще става татко, специално ще вдигна темата, за да го похваля и аз. Любовта може да е сляпа, но ако е чак толкова глупава, значи си заслужава последиците.
Просто не ми се изнасят повече подробности на всеослушание, но няколко факта от връзката им и няколко изпуснати коментара ме наведоха на подобни мисли (плюс цялостното ми впечатление, ама айде, то може да мине за субективно).
Дайте да си говорим за нещо друго, а ако в рамките на 1 година (вече по-малко, всъщност) въпросният приятел се похвали, че ще става татко, специално ще вдигна темата, за да го похваля и аз. Любовта може да е сляпа, но ако е чак толкова глупава, значи си заслужава последиците.
В края на ноември
В края на ноември
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Отклонявате се. Сега понеже темата е за нежеланата бременност и не говорим, че само партньора е виновен, защото:
а)Може той да е кадърен в тая работа, но съседа да не го може.
б)Само ще зачекна темата за изнасилване.
Което ми напомня за:
"-Не те ли е страх да се прибираш от тук вечер?
-По принцип не е приятно, но съм на хапчета и в цикъл. Нека му е зле.
"
а)Може той да е кадърен в тая работа, но съседа да не го може.
б)Само ще зачекна темата за изнасилване.
Което ми напомня за:
"-Не те ли е страх да се прибираш от тук вечер?
-По принцип не е приятно, но съм на хапчета и в цикъл. Нека му е зле.

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, аз неслучайно почнах най-първия си отговор в темата с "комшията". 
В края на ноември
В края на ноември
-
Angel_N
- Форумно зомби
В хипотетична ситуация на нежелана бременност жената е толкова виновна, колкото и мъжът, по мое мнение.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Анди, по принцип си прав, и двамата носят вина. Ама както има описани случаи на девойки, които "злоупотребяват", така има и мъже.
Лично на мен ми се е случвало да мисля, че ме пазят, а той, моля ви се, да го изхлузи по някое време и да ми каже като е свършил белята. Това беше единственият път, в който пих хапче и оня щях да го пребия(дано не ми се налага пак). А ако не бях пила, имах много големи шансове да забременея. А тука идва една друга тема, че недай си Боже да ми се наложи да се изправя пред тая дилема с абортите, ще полудея. Не мисля, че мога да го направя.
Лично на мен ми се е случвало да мисля, че ме пазят, а той, моля ви се, да го изхлузи по някое време и да ми каже като е свършил белята. Това беше единственият път, в който пих хапче и оня щях да го пребия(дано не ми се налага пак). А ако не бях пила, имах много големи шансове да забременея. А тука идва една друга тема, че недай си Боже да ми се наложи да се изправя пред тая дилема с абортите, ще полудея. Не мисля, че мога да го направя.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
Angel_N
- Форумно зомби
dismisstorka написа:Анди, по принцип си прав, и двамата носят вина. Ама както има описани случаи на девойки, които "злоупотребяват", така има и мъже.
В твоя пример си напълно права; даже ти съчувствам за ужасното изживяване
Говорех по-скоро за някаква по-неутрална ситуация, в която двойка решават от един момент нататъка да правят секс и да се предпазват посредством споменатия вече "метод на прекъсвания акт" . Иначе казано, в ситуация като твоята или като тази, за която стана дума в по-горните коментари на Търговеца ( много ми се иска да си спомня името ти, ама се запознахме миналото лято и не съм те срещал втори път