Кога е време за деца? (отново)
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Какво ви изненада/шашардиса днес? v.4
Дид, никой не ти слага думи в клавиатурата. Аз просто се възмущавам, че нещо напълно нормално, като сватба между двама пълнолетни, те шашардисва/изненадва 
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Абе и аз казвам, че всеки може да прави каквото си иска и когато сметне за добре. Спорът обаче бе започнат от вас, че хората под няква измислена граница "не са готови." Някои никога не стават 
medicate, medicate
Boleyn не обощаваше за всички, а казваше, че повечето хора на тези години не са готови за това, което е факт. Не би трябвало да е така, но това е друго.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Май не удебелих достатъчно словосъчетанието "конкретни хора", а?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- phoebe
- Легендарен флуудър
Така като гледам се опитвате да се измъкнете, като гоните запетайките по клавиатурата. Просто сте предубедени, в което отново няма нищо лошо. Аз просто обичам да гледам и от двете страни на нещата
medicate, medicate
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Спор няма. И аз казах същото - че всеки е готов по различно време. И да - някои хора никога не стават готови.
И да - факт е , че в днешно време много повече време се отделя и много повече внимание се обръща на кариерата, от колкото на създаването на семейство.
И да - факт е , че в днешно време много повече време се отделя и много повече внимание се обръща на кариерата, от колкото на създаването на семейство.
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And the voices pass with time
And I keep...
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Така като гледам четеш, това, което искаш да четешphoebe написа:Така като гледам се опитвате да се измъкнете, като гоните запетайките по клавиатурата. Просто сте предубедени, в което отново няма нищо лошо. Аз просто обичам да гледам и от двете страни на нещата
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
Абе то и циганките раждат на 13, затова казах, че в раждането няма нищо сложно, сложното идва след това. Разбира се, че не се чувствам малоценна (би било адски странно, ако беше така), но нашите са видяли много трудности да ме гледат в общежитие, да работят, да учат и да събират пари за хляб. Аз не виждам нищо героично в това да живееш в мизерия, вместо да почакаш поне 1-2 години, за да си гледаш детето като хората. Но който иска да се изживява като мъченик и страдалец - нямам против.phoebe написа:И аз не съм съгласен. Хората (нашите родители масово) са раждали на 18-20-24 - и кво? Някой от вас да се чувства малоценен заради това, че са го родили техните млади?
Не съм казала също така, че обвинявам някого за нещо, това не знам как го разбрахте. Специално за сватбите не бих си и помислила да критикувам някого - аз и сега бих се омъжила, но с детето е друга работа, много по-сериозна и отговорна. И да, разбира се, че има хора, които на 22-23-24 са финансово стабилни и имат партньор, на когото вярват, това е повече от ясно. Аз говорех по-общо.
Надявам се сега да съм се изказала по-ясно и да не четете през ред.

- phoebe
- Легендарен флуудър
Еманципирани феминистки такива 
А сега сериозно - разбирам какво искате да ми кажете и трите (четирите), просто не съм съгласен и не виждам нещата така.
А сега сериозно - разбирам какво искате да ми кажете и трите (четирите), просто не съм съгласен и не виждам нещата така.
medicate, medicate
- Boleyn
- Легендарен флуудър
Оу, мерсиphoebe написа:Еманципирани феминистки такива![]()
Ами явно не разбираш, защото аз се опитвам да обясня, че приемам и двете гледни точки, просто някои аспекти ме смущават и изумяват малко, но това не означава, че съм против хората да правят, каквото си искат. Всъщност винаги съм била именно за това
+ това, че нашите родители са ставали такива млади, в повечето случаи е било, защото темата секс е била табу и доста неща не са били ясни. Освен това на пазара е имало един вид презарвативи, които пак е било трудно да си набавиш, а противозачатъчните са били просто абсурдни и така или иначе и с тях се е забременявало лесно

- phoebe
- Легендарен флуудър
Вяра, къде си, ела ми на помощ, че ме изядоха 
Човек да не изрази мнение, егаси. Веднага бива обвинен в четене между редовете, неразбиране, ала бала. Май жегата се отразява зле не само на мушкатото на балкона ми
Човек да не изрази мнение, егаси. Веднага бива обвинен в четене между редовете, неразбиране, ала бала. Май жегата се отразява зле не само на мушкатото на балкона ми
medicate, medicate
- Mondscreen
- Паисий
В тая тема изригнАхте. 
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
К'ви ги плещиш и мислиш ли изобщо преди да ги плещиш?phoebe написа:И аз не съм съгласен. Хората (нашите родители масово) са раждали на 18-20-24 - и кво? Някой от вас да се чувства малоценен заради това, че са го родили техните млади?
егаси разсъжденията честно. Подкрепям Вяра - това, че някой не може, не значи, че и другите са така.
Имаше един много хубав лаф - ако искаш да не направиш нещо, ще намериш 100 оправдания. Ако искаш, ще намериш начин
Модерният живот също е направил гледането на едно дете "страшно" - най-вече заради парите. А не е така, особено в патриархална система като нашата - кеф ти детски градини, кеф ти баби, кеф ти дядовци. Ако пък нямате такива екстри, и се оплаквате, че не ви достигат парите - ми работете, егаси
Двойка 19-20 годишни пикльо и пикла, които живеят с техните/под наем/в общежитие, не са съвсем наясно какво искат и къде се намират и нямат стабилен доход далеч не са готови да се размножават
Особено на фона на една 30 годишна стабилна двойка с добри доходи и собствено жилище например
The more you want, the easier you are to exploit
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ето след едно е те точно те такова мнение да бяха последвали вашите спорещи коментари - разбирам, aма..
Изиграхте ли си картите или пазите козовете

П.П. Разбирам, че сме яко офтопик, ама факит.. да живне малко чворума поне..
Изиграхте ли си картите или пазите козовете
П.П. Разбирам, че сме яко офтопик, ама факит.. да живне малко чворума поне..
- Boleyn
- Легендарен флуудър
Добре, прочете ли ми последното мнение? Защото там обясних: 1.Че приемам решенията на хората, макар да не ги разбирам на 100% 2. Причината, поради която нашите родители са раждали млади.phoebe написа:Вяра, къде си, ела ми на помощ, че ме изядоха
Къде видя обвинение в това или просто си чешеш езика и трупаш мнения във форума?