Според гугъл и ютуб войнишката преса си е повдигане на щанга от изправено или седнало положение. То я имам некъде и щанга,амааа по-точно имах,изгубих и следите преди време и може някой да е сметнал,че мястото и вече ни ье у дома,та ще се поразровя и поразпитам,белким извадя късмет да се размята някъде из тавана.
При положение,че това представлява войнишката,вдигането от стоеж си го представям като отпускане на ръцете във вертикално положение и изправянето им,барабар с тежестите,до нивото на раменете,после спускане надолу и пак същото. Не намерих материал за това,ама тъй си обяснявам "вдигане от стоеж".
Ако правилно съм асимилирал мат'риала,то само успоредковото упражнение ще ми е малко трудно да го практикувам,а като гледам то е доста добро средство за тренировка на коремните мускулье. Ще видя какво ще мога да измисля,ама скелето отвън надали ще ми издържи мандахерцането.
Направи ми впечатление спорът под статията за кардио,която четох. Аджеба,най-добре ли е да се тича сутрин на гладно или не чак толкова? Или поне какво препоръчвате вие,защото явно не е напълно доказано дали е по-добре така или по друго време?