Трудно е. За първа година виждам тоооолкова ниски оценки и безумен бал за приемНадежден Случай написа:Толкова ли е трудно да се приеме,че не сме чак толкова тъп випуск?
Минимали балове - второ класиране
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Re: Минимали балове - второ класиране

- desiinkaa
- В началото бе словото
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/desiinkaa
Добре, а къде пише, щом минималният бал не е паднал дори с една стотна в дадена специалност, това означава, че всички свободни места в нея са заети, защото аз не съм видяла, не се заяждам в момента, а питам.
P.S. Еми пак не ми звучи много логично, защото това изобщо не е от най-желаните специалности и приемат по 55 чивека на година...
P.S. Еми пак не ми звучи много логично, защото това изобщо не е от най-желаните специалности и приемат по 55 чивека на година...
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
- desiinkaa
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/desiinkaa
РЕДОВНО
Славянска филология - 20.45
Румънска филология - 15.00
Българска филология - 21.87
Педагогика - 18.52
Архивистика и документалистика - 20.19
Социална педагогика - 20.48
Специална педагогика - 20.16
Изобразително изкуство 10.53
ЗАДОЧНО
Българска филология - 21.04
Педагогика - 18.91
Социална педагогика - 21.04
Специална педагогика - 20.04
Славянска филология - 20.45
Румънска филология - 15.00
Българска филология - 21.87
Педагогика - 18.52
Архивистика и документалистика - 20.19
Социална педагогика - 20.48
Специална педагогика - 20.16
Изобразително изкуство 10.53
ЗАДОЧНО
Българска филология - 21.04
Педагогика - 18.91
Социална педагогика - 21.04
Специална педагогика - 20.04
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
Шукала мати — не найшла,
Умерла, плачучи. Давно
І в хаті вибито вікно.
Тарас Шевченко
-
nellie wolfe
- В началото бе словото
- Специалност: Математика и информатика
не искам да сравнявам ТУ - Габрово и СУ, но в Габровския на второ класиране никой не е влязъл или поне балът не е паднал и със стотна. Не знам тази година какво става ... Има специалности, където пада с 4 единици, а на други специалности ... /имам чувството, че ще се дигне...although написа:С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
Не искам да бъда груб, но разкарай, моля те, caps lock-а!!!desiinkaa написа:ХОРА, НЕ ЗНАМ ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩОМ НЕ Е МРЪДНАЛ МИНИМАЛНИЯТ БАЛ В ДАДЕНА СПЕЦИАЛНОСТ ЗНАЧИ ВСИЧКИ СВОБОДНИ МЕСТА СА ЗАЕТИ!!! ПРОВЕРЕТЕ И ВИЖТЕ, ЧЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НА СЛАВЯНСКА ФИЛОЛОГИЯ НЕ Е МРЪДНАЛА И С 1 СТОТНА ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ КЛАСИРАНИЯ, НО НА ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ ПРИЕМ ИМАШЕ ДОСТА СВОБОДНИ МЕСТА... НАДЯВАМ СЕ АЗ ДА БЪРКА И ДА Е СТАНАЛА ГРЕШКА, НО ВИ КАЗВАМ КАК БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА...
Тук не става дума само за една специалност, а за почти всичките в един от най-големите факултети в СУ... ето защо ми се струва крайно подозрително това. Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
Аз съм останала с впечатление, че повечето хора влизат с матура...С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
То може да се влиза лесно, но се излиза трудно
Една колежка миналата година напусна славянската филология и замина в чужбина, аз също я напуснах, така че това което казваш е много вероятно.Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Stephen King
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
И това не е точно така. Вярно е,че в някои от най-търсените специалности - право,МО,БФ и т.н. баловете са безумно слаби. Но има и доста,в които баловете се задържат,а и такива,в които се покачват значително. Сега точно само ПА ми е в главата като пример за покачване,знам че доста чудене и маене падна около високият бал,заформил се там.Boleyn написа:Трудно е. За първа година виждам тоооолкова ниски оценки и безумен бал за приемНадежден Случай написа:Толкова ли е трудно да се приеме,че не сме чак толкова тъп випуск?
А тия специалности,които е изредила Малката винаги са с подобни балове,дори мисля,че отново тя и миналата година зададе абсолютно същия въпрос за една подобна специалност,чийто бал беше 8 или 9 и малко.
Не казвам,че тия балове са повод за гордост,но...просто тенденцията се поддържа,нищо повече. За съжаление не успяхме да прекъснем свободното падане.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Nasecomix
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Погледни пак след две години.Boleyn написа:Трудно е. За първа година виждам тоооолкова ниски оценки и безумен бал за приемНадежден Случай написа:Толкова ли е трудно да се приеме,че не сме чак толкова тъп випуск?
- Nasecomix
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
^ СОУ Максим Горки трудно напуска съзнанието. ;D
Напълно съм съгласна с всичко цитирано!!! И най-вече с това, че вече се влиза лесно в СУ, но и се излиза трудно - ученето е много!Bebsy написа:Аз съм останала с впечатление, че повечето хора влизат с матура...С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
То може да се влиза лесно, но се излиза трудно, което означава че се учи яко
Една колежка миналата година напусна славянската филология и замина в чужбина, аз също я напуснах, така че това което казваш е много вероятно.Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
Не е чак толкова трудно,колкото го мислите излизането.Аз учих логопедия,но не ми хареса и сега кандидатствах на ново.За специалност,която ми е неприятна- 5,50 като успех зле ли е 
Психология,първи курс.
kittyondrugz написа:Не е чак толкова трудно,колкото го мислите излизането.Аз учих логопедия,но не ми хареса и сега кандидатствах на ново.За специалност,която ми е неприятна- 5,50 като успех зле ли е
Защо ти е да започваш нова специалносто, която ти е неприятна?!Магистратура си записала,която ти е неприятна,така ли да го разбираме! Бъди по конкретна-стана ми интересен случаят ти!!!
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Много удивителни,много нещо.Изкарах само семестър логопедия,не ме приеха миналата КСК каквото исках и реших да пробвам дали ще ми хареса(и до момента нямам идея защо я праснах тази логопедия в желанията,но в еуфорията около баловете и кандидатстването не мислих достатъчно).Не е за мен професията,затова прекъснах, готвих се за приемните изпити и сега ще си уча психология,какъвто беше първоначалния план.Но все пак и там не е като да не се справях 
Психология,първи курс.
Похвално,че ще учиш Психология - все пак е най-желаната специалност в Алма Матер.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Благодаря.Постарах се,учих доста стабилно за тези изпити.В последния момент започнах да се колебая между Психология и ВО,в крайна сметка това измислих:)
Психология,първи курс.