Минимали балове - второ класиране

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Re: Минимали балове - второ класиране

Мнение от Boleyn »

Надежден Случай написа:Толкова ли е трудно да се приеме,че не сме чак толкова тъп випуск? :mrgreen:
Трудно е. За първа година виждам тоооолкова ниски оценки и безумен бал за прием :scratch:
Изображение
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от desiinkaa »

Добре, а къде пише, щом минималният бал не е паднал дори с една стотна в дадена специалност, това означава, че всички свободни места в нея са заети, защото аз не съм видяла, не се заяждам в момента, а питам.

P.S. Еми пак не ми звучи много логично, защото това изобщо не е от най-желаните специалности и приемат по 55 чивека на година...
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото

Мнение от desiinkaa »

РЕДОВНО
Славянска филология - 20.45
Румънска филология - 15.00
Българска филология - 21.87
Педагогика - 18.52
Архивистика и документалистика - 20.19
Социална педагогика - 20.48
Специална педагогика - 20.16
Изобразително изкуство 10.53
ЗАДОЧНО
Българска филология - 21.04
Педагогика - 18.91
Социална педагогика - 21.04
Специална педагогика - 20.04
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
nellie wolfe
В началото бе словото
Специалност: Математика и информатика

Мнение от nellie wolfe »

although написа:С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
desiinkaa написа:ХОРА, НЕ ЗНАМ ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩОМ НЕ Е МРЪДНАЛ МИНИМАЛНИЯТ БАЛ В ДАДЕНА СПЕЦИАЛНОСТ ЗНАЧИ ВСИЧКИ СВОБОДНИ МЕСТА СА ЗАЕТИ!!! ПРОВЕРЕТЕ И ВИЖТЕ, ЧЕ МИНАЛАТА ГОДИНА НА СЛАВЯНСКА ФИЛОЛОГИЯ НЕ Е МРЪДНАЛА И С 1 СТОТНА ПРЕЗ ВСИЧКИТЕ КЛАСИРАНИЯ, НО НА ДОПЪЛНИТЕЛНИЯТ ПРИЕМ ИМАШЕ ДОСТА СВОБОДНИ МЕСТА... НАДЯВАМ СЕ АЗ ДА БЪРКА И ДА Е СТАНАЛА ГРЕШКА, НО ВИ КАЗВАМ КАК БЕШЕ МИНАЛАТА ГОДИНА...
Не искам да бъда груб, но разкарай, моля те, caps lock-а!!!

Тук не става дума само за една специалност, а за почти всичките в един от най-големите факултети в СУ... ето защо ми се струва крайно подозрително това. Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
не искам да сравнявам ТУ - Габрово и СУ, но в Габровския на второ класиране никой не е влязъл или поне балът не е паднал и със стотна. Не знам тази година какво става ... Има специалности, където пада с 4 единици, а на други специалности ... /имам чувството, че ще се дигне... :lol: /
Аватар
Bebsy
В началото бе словото

Мнение от Bebsy »

С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
Аз съм останала с впечатление, че повечето хора влизат с матура...
То може да се влиза лесно, но се излиза трудно :bounce: , което означава че се учи яко :)
Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
Една колежка миналата година напусна славянската филология и замина в чужбина, аз също я напуснах, така че това което казваш е много вероятно.
"The place where you made your stand never mattered. Only that you were there... and still on your feet."
Stephen King
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Boleyn написа:
Надежден Случай написа:Толкова ли е трудно да се приеме,че не сме чак толкова тъп випуск? :mrgreen:
Трудно е. За първа година виждам тоооолкова ниски оценки и безумен бал за прием :scratch:
И това не е точно така. Вярно е,че в някои от най-търсените специалности - право,МО,БФ и т.н. баловете са безумно слаби. Но има и доста,в които баловете се задържат,а и такива,в които се покачват значително. Сега точно само ПА ми е в главата като пример за покачване,знам че доста чудене и маене падна около високият бал,заформил се там.
А тия специалности,които е изредила Малката винаги са с подобни балове,дори мисля,че отново тя и миналата година зададе абсолютно същия въпрос за една подобна специалност,чийто бал беше 8 или 9 и малко. :lol: Мен друго ме изненада,за тюркология и иранистика е донякъде разбираемо,ама френска филология с бал 10?! :shock:
Не казвам,че тия балове са повод за гордост,но...просто тенденцията се поддържа,нищо повече. За съжаление не успяхме да прекъснем свободното падане. :|
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

Boleyn написа:
Погледни пак след две години.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Поживём - увидим.
Изображение
Аватар
Nasecomix
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Nasecomix »

^ СОУ Максим Горки трудно напуска съзнанието. ;D
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Bebsy написа:
С две не, ама виж как с тройки се става студент в СУ... смешно и същевременно - жалко...
Аз съм останала с впечатление, че повечето хора влизат с матура...
То може да се влиза лесно, но се излиза трудно :bounce: , което означава че се учи яко :)
Колкото до миналогодишния бал на Славянска филология, нали се сещаш, че хора се отказват постоянно, да, може и да е била запълнена първоначално специалността, но в последствие записалите се да са решили да ходят да учат в чужбина или някъде другаде в България, връща им се 90% от семестриалната такса и се освобождават места, които впоследствие биват пуснати на допълнителното класиране... струва ли ти се логично това обяснение?
Една колежка миналата година напусна славянската филология и замина в чужбина, аз също я напуснах, така че това което казваш е много вероятно.
Напълно съм съгласна с всичко цитирано!!! И най-вече с това, че вече се влиза лесно в СУ, но и се излиза трудно - ученето е много!
kittyondrugz
Пишете, о, братя
Специалност: Психология

Мнение от kittyondrugz »

Не е чак толкова трудно,колкото го мислите излизането.Аз учих логопедия,но не ми хареса и сега кандидатствах на ново.За специалност,която ми е неприятна- 5,50 като успех зле ли е :)
Психология,първи курс.
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

kittyondrugz написа:Не е чак толкова трудно,колкото го мислите излизането.Аз учих логопедия,но не ми хареса и сега кандидатствах на ново.За специалност,която ми е неприятна- 5,50 като успех зле ли е :)

Защо ти е да започваш нова специалносто, която ти е неприятна?!Магистратура си записала,която ти е неприятна,така ли да го разбираме! Бъди по конкретна-стана ми интересен случаят ти!!!
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Много удивителни,много нещо.Изкарах само семестър логопедия,не ме приеха миналата КСК каквото исках и реших да пробвам дали ще ми хареса(и до момента нямам идея защо я праснах тази логопедия в желанията,но в еуфорията около баловете и кандидатстването не мислих достатъчно).Не е за мен професията,затова прекъснах, готвих се за приемните изпити и сега ще си уча психология,какъвто беше първоначалния план.Но все пак и там не е като да не се справях :)
Психология,първи курс.
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Похвално,че ще учиш Психология - все пак е най-желаната специалност в Алма Матер.
kittyondrugz
Пишете, о, братя

Мнение от kittyondrugz »

Благодаря.Постарах се,учих доста стабилно за тези изпити.В последния момент започнах да се колебая между Психология и ВО,в крайна сметка това измислих:)
Психология,първи курс.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”