Аз тук със сигурност не съм разправяла, защото се случи след последните ми постинги по темата, обаче имам един приятел, който се занимава полупрофесионално с астрология (професионално, щото ги разбира нещата, доколкото има неща за разбиране, а полу-, защото не изкарва пари от тая работа).
Искаше да ми прави хороскоп, но аз все сменях темата (просто не вярвам в хороскопи и това си е), докато един ден ме хвана в настроение и си казах там инфото, което му трябваше. Каза ми 3 неща - едното се сбъдна с точност до дни (за него ми каза ориентировъчна дата, без въобще да подозира за предстоящо такова събитие - аз не бях казала на абсолютно никого. Каза ми "в дните непосредствено преди 5 октомври", а въпросното се случи на 22 септември. Прави ми хороскопа през март). За другото не ми беше казал дати и срокове, но и то се сбъдна. Третото не го формулира точно, защото беше доста кофти "предсказание", съдейки по онова, което ми намекна. Имам идея за какво говори - ще видим дали ще се сбъдне и то, но така като гледам, съвсем не е изключено.
Така. Having said that, продължавам да не вярвам в хороскопи и прочее (отчитам, че въпросният позна за тия неща, но някак не мога и не мога да повярвам и това си е). За зодиите и характерите съм се убедила от личния си опит в продължение на години и макар да има изключения (които вероятно зависят и от подредбата на другите планети, ала-бала), съм установила, че има много истина.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Как ли пък не,ще чакам някакви шматкарии да ми определят характера и бъдещето. А'е у лево! Никога не съм вярвал,никога няма и да повярвам. Още по-точно - не искам да вярвам,защото е по-интересно сам да разбера какъв съм и какво ми предстои.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Ох, Анди, ти все се заричаш - ако това, сигурно еди кво си, ако онова... като дойде сляпата неделя, друго ще пееш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Т'ва млад и образован мъж(който ясно съзнава, че хороскопите са нещо твърде несериозно, за да му се отдава внимание) да заяви, че влиянието им върху приятелката му е достатъчна причина за раздяла, е смущаващо
Астрологията е като религията - дали ще вярваш или не, за някои може да е отживелица, но други приемат насериозно. На същия принцип може да каже, че не иска приятелка-будистка, защото не му харесва ТЯ в какво вярва. А това изискване за "в какво вярваме" е важно, като поддържаш връзка.
Съответно и вярването в хороскопи може да е критерий за огаджване или обезгаджване. Ти сигурно не го приемаш за толкова сериозен, но за доста хора е.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Не, разбира се. Даже мноого рядко ги чета, много.
Само че наистина има нещо в астрологията като цяло. Бях скептично настроена, докато един познат не ми изреди 5-6 неща, които били характерни за раците. Без да ме познава особено. И като ми ги изреди, все едно наистина говореше за мен>
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Geri.A написа:Не, разбира се. Даже мноого рядко ги чета, много.
Само че наистина има нещо в астрологията като цяло. Бях скептично настроена, докато един познат не ми изреди 5-6 неща, които били характерни за раците. Без да ме познава особено. И като ми ги изреди, все едно наистина говореше за мен>
Той тъ хъресва!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!