НБУ - Или как не искат да ти вземат парите...

Архив от КСК 2007-08. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератор: Boromir

Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

НБУ - Или как не искат да ти вземат парите...

Мнение от VooDooTo »

Така искам да се оплача от това как в Нов Български Университет, в който се имат за изключително ерудирани не искат все едно да ми вземат парите. Значи отивам днеска да си дам данните от дипломата ми за средно образование и една "секретарка" стой и почва да ми записва данните и по едно време погледна оригинала на дипломата и гледа ама тука няма печат върху снимката. Да не си си я слагал ти в последствие? Абе викам ти на луд ли ме правиш? Защо ми е да си я слагам. И след това тя ми вика не мога да ти приема дипломата, защото е НЕВАЛИДНА. А преди това минах през всичките софийски ВУЗ-ове, та даже и в Благоевград и никъде нищо не ми казаха, и само в прословутия НБУ ми викат, че е невалидна. Та даже ми вика ние сме по-добри и от ЦРУ даже. Еми като сте по-добри от ЦРУ си намерете някой друг да ви плаща по 1300 лв. на семестър и 2600 лв. на година. Напълно се отказах от тоя "университет". Пълна простотия. А да ви казвам ли, че съм от Сандански и да се връщам за един печат, за който спокойно можеше да си затвори очите, просто ми вдигна кръвното и ме отказа окончателно от този университет. Та това е, кажете какво мислите по случая?
Аватар
jantex
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от jantex »

Ами,че са по-добри и от ЦРУ... :lol: :lol: :lol:
The only thing Columbus discovered was that he was lost!
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

jantex написа:Ами,че са по-добри и от ЦРУ... :lol: :lol: :lol:
Да бе моята диплома мина през инспекторите в СУ, УНСС и ЮЗУ-то, където една касиерка ми дава дипломата на друг човек и взима моето копие и ми вика "Вземи си дипломата, данните съвпадат". Ама аз викам, та това не е моята диплома, даже и снимката не е моя. Та с 2 напълно различни дипломи, вижте какви неща стават. Това е БЪЛГАРИЯ, все пак !!! :lol: :lol:
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

мисля, че там се записах без никакъв проблем и определено са най-точният и експресивен университет :roll:
Изображение

Fcuk you, I won't do what you tell me
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

DS написа:мисля, че там се записах без никакъв проблем и определено са най-точният и експресивен университет :roll:
Е ако бяха най-точните, защо ми се заяжда някаква касиерка, дето е оставена там да събира парите на хората, като може спокойно да ми вземе дипломата и да ми попълни данните, а не да ме кара да идвам пак по 2 пъти в седмицата и да ме кара да си изкарвам нова диплома, при положение, че в нито един досега не ми правиха проблеми и се обзалагам, че има още кой знае колко хора с такива печати, които се намират под снимката и на никой не му прави впечатление, но тая ми ти "какичка" не знам как така и хрумна да се заяде с мене.
Аватар
Joyride
Пишеща машина

Мнение от Joyride »

има и съвестни хора, които прибират пари - стига си ги плюл :lol:
The sun is gonna keep on shining.On brighter days,on the horizon.My love for you will always keep on rising
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

ти говориш на базата на твоя опит, а аз - на моя. нормално е, но за 3те ми ходения до НБУ нито веднъж не са ми губили времето с глупости и определено информирането на студентите им и коректността им към тях са на по високо ниво от това на стопанина на настоящие форум :wink:
Изображение

L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Да ви питам, на сайта им пише че документи се подавали до 1 Август, а като звъннах ми казаха че било до 18 юли и съм изпуснал. А говориме за специалности само с ТОП. Приемат ли още документи? Аз съм държал един ТОП вече, ама не съм ходил да давам копие от диплома и да нареждам специалностите.
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

лично аз дадох преди 3 дни. мисля, че няма проблем. иди на място и ги натисни.
Изображение

L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

окей :D
RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от RecalcitrancE »

Аз пък бих контрирал, че НБУ малко по малко еволюира и няма да е далеч времето, в което кандидат-студентите ще имат сериозни колебания къде да се запишат, ако са приети в СУ и НБУ, например. Хубав-лош тестът проверява широк спектър от знания, докато един изпит по литература и т.н. те фиксира само в една област.

Последният ТОП в НБУ се проведе под акордите на анулирани работи. Аз също бях с нагласата, че гледат само да ти вземат парите, но....гониха хора от стаята по време на изпита, защото шавали, преписвали, говорели. Не са толкова меркантилни явно...

От друга страна, сигурно направих пътека вече до НБУ (по моя вина), ама не са ми направили никакъв проблем. Гледаме с тях да не си губим взаимно времето. И все пак трябва да отчетете, че записванията за КСК стават извънредно бързо и комфортно за разлика от идентични явления в други университети.

VooDooTo: Те са длъжни да се съмняват! (Декарт) Представи си колко много калпави кандидат-студенти има, които гледат да си подправят оценките само и само да врътнат някакъв минимален стартов бал, не говорим за базисните 50 точки от ТОП...Не го приемай лично, само това ще ти кажа.

flyhouse: Да, приемат още за бакалавърски специалности БЕЗ специализиран изпит и право. Даже можеш като мене да си подадеш документите и после да се връщаш някой-друг път да си пренареждаш желанията. И един съвет: звънкай повечко пъти на телефоните им в КСК центъра, защото можеш да се натъкнеш свободно на няколко версии за реалността. :)

Вие какво сте приоритизирали като първо желание в НБУ?
Истински врагове предпочитам пред мними приятели!
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

конкретен въпрос - ако реша, че искам да сменя реда на желанията, мога ли да го сторя оттук нататък?

иначе ти споделям напълно виждането за този университет.
Изображение

RecalcitrancE
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от RecalcitrancE »

Ако се касае до специалности БЕЗ спецализиран изпит и право, ДА. Но все пак се обади и питай...Ама нека не ти казват, "до 16 часа днес е крайният срок", при все че ти си на другия край на България. :)
Истински врагове предпочитам пред мними приятели!
Аватар
Darksorrow
Паисий
Обратна връзка:

Мнение от Darksorrow »

благодаря :wink:
Изображение

mishoboss
В началото бе словото

Мнение от mishoboss »

Много ми стана смешно като ти четох оплакването. Еми естествено, че ще те върнат, а щом не са те връщали от другите университети, това говори само и единствено лошо за тях.

Аз уча в НБУ вече една година и мога да кажа с ръка на сърцето, че за мен това е Университетът (с главно У). Защо ли? Ами уча Информатика - компютърната база е перфектна, лекторите са перфектни (повечето са от Техническия и др.). Не уча глупости като 6 висши математики или химия, както щях да уча в Техническия или СУ. За сметка на това уча точно това, което ми трябва - истинското програмиране и то както трябва - след всяка лекция има минимум един час практика.

Всичко (повтарям ВСИЧКО) е компютаризирано и за цялата система има специално създаден екип за поддръжка. Нямам и една написана оценка в студентската си книжка - всички оценки, както и цялата информация, от която имам нужда се намира в електронен вид на сървъра на НБУ.

На територията на целия университет, както и в луксозното кафе до него имаш безплатен WIFI достъп!!! Библиотеката на университета е най-голямата, която някога съм виждал (е аз не съм влизал много по библиотеки, но е огромна наистина), а правилото за компютаризацията важи и тук с пълна сила. Ако някоя книга я нямат, пускаш поръчка и ти я докарват безплатно.

Мога да изреждам още доста примери защо според мен този университет е Университетът, но от опит знам, че дългите постове никой не ги обича :wink:

Едно ще кажа обаче, университета се развива с огромни темпове всяка година, за сметка на трите ни най-предпочитани ВУЗ-а - Техническия, СУ и УНСС. Там са 20 години назад!

П.С. И за да докажа, че поне в моята специалност не минава куцо и сакато... какво ще кажете за 80% двойки?! Да, това беше статистиката на изпита по C++ първия семестър.
конкретен въпрос - ако реша, че искам да сменя реда на желанията, мога ли да го сторя оттук нататък?
Можеш, но трябва да действаш наистина бързо.
Заключено

Обратно към “КСК 2007-08”