Как мислите
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Как мислите
Има ли според вас корупция при образуването на бала / класиранията и въобще може ли да се влезе с връзки.
Ето каква случка ми разказаха за СУ преди 1-2 години е станала (може би) :
Едно момиче (да кажем момичето Х) отишло на изпит и заговорило момичето У, което от пръв поглед личало да произхожда от висшите класи. Ето го и разговора между тях :
- Извинявай можеш ли да ми кажеш къде е стаята Х ? - попитало момичето Х.
- Ти за изпит ли си ? - попитало на свой ред момичето У.
- Да.
- Ух, горката, нямаше смисъл да идваш, 80% от местата са вече заети. - надуто казало момичето У
- Да ама остават още 20.
Та според вас може ли да е така ?
Ето каква случка ми разказаха за СУ преди 1-2 години е станала (може би) :
Едно момиче (да кажем момичето Х) отишло на изпит и заговорило момичето У, което от пръв поглед личало да произхожда от висшите класи. Ето го и разговора между тях :
- Извинявай можеш ли да ми кажеш къде е стаята Х ? - попитало момичето Х.
- Ти за изпит ли си ? - попитало на свой ред момичето У.
- Да.
- Ух, горката, нямаше смисъл да идваш, 80% от местата са вече заети. - надуто казало момичето У
- Да ама остават още 20.
Та според вас може ли да е така ?
Мисля, следователно нямам какво друго да правя.
re
Супер, значи каквото си направим сами, това ще е !
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.
Докато диктуваше темата се спря на една дума(не помня коя беше) която ни издиктува буква по буква и каза да не я грешиме, както я бил сгрешил на изпита сина на заместник-ректора миналата година. Та, питам се аз, как така като са анонимни работите той е знаел чия е била работата пред него?
Всички се погледнахме като чухме това, а и доцента се усети че се е изпуснал, и затова бързичко продължи да диктува.
Затова, има корупция, връзки и т.н, но чак 80%- не. Е, вижте в УНСС- там е 75%
Докато диктуваше темата се спря на една дума(не помня коя беше) която ни издиктува буква по буква и каза да не я грешиме, както я бил сгрешил на изпита сина на заместник-ректора миналата година. Та, питам се аз, как така като са анонимни работите той е знаел чия е била работата пред него?
Всички се погледнахме като чухме това, а и доцента се усети че се е изпуснал, и затова бързичко продължи да диктува.
- VooDooTo
- В началото бе словото
И после пускат реклами по телевизията не на корупцията. Ама както и да е. Голямо чудо.flyhouse написа:Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.
-
snoopy_doo is back
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
brrrrrrr
Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.
80% от местата са вече заети
а не е ли възможно да е бил там когато момчето си е гледало работата след изпита
а иначе кви 80% кво нещо говориш
не вярвам да са повече от 2-4%
Dead people aren't easy to kill 

-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Re: brrrrrrr
Възможно е, но тука говориме за правописна грешка. А когато си проверяваш работата, те не стоят да ти казват за правописните грешки.snoopy_doo написа:Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.
80% от местата са вече заети
а не е ли възможно да е бил там когато момчето си е гледало работата след изпита![]()
а иначе кви 80% кво нещо говориш
не вярвам да са повече от 2-4%![]()
-
snoopy_doo is back
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
емиии
виж сега не отричам че е било такаВъзможно е, но тука говориме за правописна грешка. А когато си проверяваш работата, те не стоят да ти казват за правописните грешки.
ама само да вметна че на мен са ми висяли на главата и са ми казвали
"ей виж каква нелепа грешка .....дрън дрън.."
та така седят и гледат и ти опяват или те съжаляват
случва се
Dead people aren't easy to kill 

-
Brainless Pirate
- Гутенберг
А може и след това да е станало въпрос като са гледали бисерите и бащите нали са познати, единият да е казал "я, това синът ми каза, че го е объркал също" или нещо подобно. Аз на нашите писмени знам грешките на много хора, без да съм им чела работите. 
А за това ..
?
А за това ..
Какви висши класи и как личи товаЕдно момиче (да кажем момичето Х) отишло на изпит и заговорило момичето У, което от пръв поглед личало да произхожда от висшите класи.
Winyan, злата, джи ес еми за по 1000 и нагоре лева и т.н. Не ми казвай сега че не можеш да различиш едно момиче, което произхожда от обикновено семейство и такова, което си личи че има пари. Т.е. че техните имат пари. Вярно, има и скромни богаташки, ама при момичетата много лесно се познава, понеже те държат на външния си вид повече отколкото момчетата (факт).
Може да ти е прозвучало все едно съм някакъв комплексар, който се сърди че няма гривна за 600 - 700 лв. на ръката си - не е така. Радвам се на това което имам. От провинцията съм и исках да разбера мнението на широката публика по въпроса ...
Ясно е че обикновени хора няма да тръгнат да се уреждат "по втория начин" да учат вув ВУЗ. Исках просто да разбера колко е шанса на "абсолютната среда" както се казва - смятам че имам средни познания по английски и че не съм нито много богат, нито много беден. Та питах се със средна оценка (от сорта на 4 примерно ако изкарам) дали ще бъда приет или ще остана след тези които ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ И ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ПРОДАЖНИ ИНСПЕКТОРИ. Подчертавам ЕВЕНТУАЛНО, защото не съм го видял с очите си все още и не съм ставал жертва на такова нещо. Именно затова пуснах тази тема, да видя какво е мнението на остналите по въпроса.
Малеее, написал съм "изкарам" със "с".
Може да ти е прозвучало все едно съм някакъв комплексар, който се сърди че няма гривна за 600 - 700 лв. на ръката си - не е така. Радвам се на това което имам. От провинцията съм и исках да разбера мнението на широката публика по въпроса ...
Ясно е че обикновени хора няма да тръгнат да се уреждат "по втория начин" да учат вув ВУЗ. Исках просто да разбера колко е шанса на "абсолютната среда" както се казва - смятам че имам средни познания по английски и че не съм нито много богат, нито много беден. Та питах се със средна оценка (от сорта на 4 примерно ако изкарам) дали ще бъда приет или ще остана след тези които ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ И ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ПРОДАЖНИ ИНСПЕКТОРИ. Подчертавам ЕВЕНТУАЛНО, защото не съм го видял с очите си все още и не съм ставал жертва на такова нещо. Именно затова пуснах тази тема, да видя какво е мнението на остналите по въпроса.
Малеее, написал съм "изкарам" със "с".
Последно промяна от pafaka на 26 Юли 2006, 11:24, променено общо 1 път.
- Picklenose
- От дъжд на вятър
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото