Как мислите

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

pafaka
В началото бе словото

Как мислите

Мнение от pafaka »

Има ли според вас корупция при образуването на бала / класиранията и въобще може ли да се влезе с връзки.

Ето каква случка ми разказаха за СУ преди 1-2 години е станала (може би) :

Едно момиче (да кажем момичето Х) отишло на изпит и заговорило момичето У, което от пръв поглед личало да произхожда от висшите класи. Ето го и разговора между тях :

- Извинявай можеш ли да ми кажеш къде е стаята Х ? - попитало момичето Х.
- Ти за изпит ли си ? - попитало на свой ред момичето У.
- Да.
- Ух, горката, нямаше смисъл да идваш, 80% от местата са вече заети. - надуто казало момичето У
- Да ама остават още 20.

Та според вас може ли да е така ?
Мисля, следователно нямам какво друго да правя.
Аватар
RuseF
Пишеща машина
Обратна връзка:

Мнение от RuseF »

Не,разбира се ;) .
Напред! Народността не пада,там гдето знаньето живей!
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

Виж за УНСС повече ме съмнява, но в СУ не ми се вярва да е така.
pafaka
В началото бе словото

re

Мнение от pafaka »

Супер, значи каквото си направим сами, това ще е !
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.

Докато диктуваше темата се спря на една дума(не помня коя беше) която ни издиктува буква по буква и каза да не я грешиме, както я бил сгрешил на изпита сина на заместник-ректора миналата година. Та, питам се аз, как така като са анонимни работите той е знаел чия е била работата пред него?
Всички се погледнахме като чухме това, а и доцента се усети че се е изпуснал, и затова бързичко продължи да диктува.
Затова, има корупция, връзки и т.н, но чак 80%- не. Е, вижте в УНСС- там е 75% :lol:
Аватар
VooDooTo
В началото бе словото

Мнение от VooDooTo »

flyhouse написа:Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.

Докато диктуваше темата се спря на една дума(не помня коя беше) която ни издиктува буква по буква и каза да не я грешиме, както я бил сгрешил на изпита сина на заместник-ректора миналата година. Та, питам се аз, как така като са анонимни работите той е знаел чия е била работата пред него?
Всички се погледнахме като чухме това, а и доцента се усети че се е изпуснал, и затова бързичко продължи да диктува.
Затова, има корупция, връзки и т.н, но чак 80%- не. Е, вижте в УНСС- там е 75% :lol:
И после пускат реклами по телевизията не на корупцията. Ама както и да е. Голямо чудо.
Аватар
maimunka
Пишете, о, братя

Мнение от maimunka »

Корупция има, но и слуховете често пъти са преувеличени, обогатени. Всеки може да каже каквото си иска. Аз лично вярвам единствено на себе си, на собствената си преценка за нещата .
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

brrrrrrr

Мнение от snoopy_doo is back »

Има корупция. Потвърдена лично от един от доцентите от Историческия Факултет пред 100на души на ускорения курс по История.

Затова, има корупция, връзки и т.н, но чак 80%- не. Е, вижте в УНСС- там е 75%

80% от местата са вече заети

а не е ли възможно да е бил там когато момчето си е гледало работата след изпита :lol:

а иначе кви 80% кво нещо говориш
не вярвам да са повече от 2-4% :roll: :lol:
Dead people aren't easy to kill Изображение
Аватар
Victoria
Писаружяк

Мнение от Victoria »

Хаха, 80%, стига бе, има специалности с по 10 места, това значи 8 да са заети, хаха. ;)
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Re: brrrrrrr

Мнение от L'Inspecteur »

snoopy_doo написа:

Затова, има корупция, връзки и т.н, но чак 80%- не. Е, вижте в УНСС- там е 75%

80% от местата са вече заети

а не е ли възможно да е бил там когато момчето си е гледало работата след изпита :lol:

а иначе кви 80% кво нещо говориш
не вярвам да са повече от 2-4% :roll: :lol:
Възможно е, но тука говориме за правописна грешка. А когато си проверяваш работата, те не стоят да ти казват за правописните грешки.
snoopy_doo is back
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

емиии

Мнение от snoopy_doo is back »

Възможно е, но тука говориме за правописна грешка. А когато си проверяваш работата, те не стоят да ти казват за правописните грешки.
виж сега не отричам че е било така
ама само да вметна че на мен са ми висяли на главата и са ми казвали
"ей виж каква нелепа грешка .....дрън дрън.."
та така седят и гледат и ти опяват или те съжаляват :lol:
случва се :D
Dead people aren't easy to kill Изображение
Brainless Pirate
Гутенберг

Мнение от Brainless Pirate »

А може и след това да е станало въпрос като са гледали бисерите и бащите нали са познати, единият да е казал "я, това синът ми каза, че го е объркал също" или нещо подобно. Аз на нашите писмени знам грешките на много хора, без да съм им чела работите. ;)

А за това ..
Едно момиче (да кажем момичето Х) отишло на изпит и заговорило момичето У, което от пръв поглед личало да произхожда от висшите класи.
Какви висши класи и как личи това :shock: ?
pafaka
В началото бе словото

Мнение от pafaka »

Winyan, злата, джи ес еми за по 1000 и нагоре лева и т.н. Не ми казвай сега че не можеш да различиш едно момиче, което произхожда от обикновено семейство и такова, което си личи че има пари. Т.е. че техните имат пари. Вярно, има и скромни богаташки, ама при момичетата много лесно се познава, понеже те държат на външния си вид повече отколкото момчетата (факт).

Може да ти е прозвучало все едно съм някакъв комплексар, който се сърди че няма гривна за 600 - 700 лв. на ръката си - не е така. Радвам се на това което имам. От провинцията съм и исках да разбера мнението на широката публика по въпроса ...

Ясно е че обикновени хора няма да тръгнат да се уреждат "по втория начин" да учат вув ВУЗ. Исках просто да разбера колко е шанса на "абсолютната среда" както се казва - смятам че имам средни познания по английски и че не съм нито много богат, нито много беден. Та питах се със средна оценка (от сорта на 4 примерно ако изкарам) дали ще бъда приет или ще остана след тези които ЕВЕНТУАЛНО МОЖЕ И ДА ПЪЛНЯТ ДЖОБОВЕТЕ НА ПРОДАЖНИ ИНСПЕКТОРИ. Подчертавам ЕВЕНТУАЛНО, защото не съм го видял с очите си все още и не съм ставал жертва на такова нещо. Именно затова пуснах тази тема, да видя какво е мнението на остналите по въпроса.

Малеее, написал съм "изкарам" със "с".
Последно промяна от pafaka на 26 Юли 2006, 11:24, променено общо 1 път.
Аватар
Picklenose
От дъжд на вятър

Мнение от Picklenose »

корупция има на всякъде!!!Някъде е видима повече(УНСС) другаде по-малко(Су),но е факт,че я има.Не превъзнасяйте Су сякаш в него не работят обикновени хора,които не биха се поблазнили от една добра сума :wink:
why don't you go outside and .... yourself?!
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Мнение от Винсент ван Гог »

При положение,че целият държавен апарат е корумпиран,как мислите,дали университетите на са :?: :!: :?: :!:
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”