Snow-White написа:camel написа:
Устройството на тялото на човек е много по-близко до това на тревопасното - като се има предвид вида слюнка, разположението на зъбите, дължината на червата и т.н.
Инстинктите обаче на човека (още от дивашко време, когато хората са ловували) винаги са били на хищник. Според мен всяко крайно залитане - вегенство или пък всекидневно преяждане с месо е вредно. Точният баланс е важен.

Устройството на тялото на човек е еднакво далеч както от котката, така и от кравата. Зъбите на кравата дори бегло не напомнят тези на човека. Единствената им обща черта е, че не са остри

. За дължината на червата и за четирите стомаха да не говорим... Котката също си има цяла купчина белези, които при нас липсват. Най-близо като устройство сме до един вид шимпанзета, а те са всеядни. Иначе и аз съм на мнение, че всеки сам си решава, както и че крайните залитания са вредни, особено пък ако са в името на модата.
п.п.: Ти си вегетарианец/ка, нали?

Къде намеси кравите и котките, когато аз не съм сравнявал човешкия организъм с някое конкретно животно.
Добре, щом искаш да пиша грамадни постове - нямам против.
1. Хищниците имат остри нокти, с които да разкъсват плячката - хората и тревопасните нямат.
2. Хищниците имат къси черва - хората и тревопасните животни имат дълги.
3. Хищниците имат остри предни резци - хората и тревопасните нямат. (добро сравнение направи при кравите, че единственото, което имали общо с човешките е, че не са остри - БИНГО. Нали не мислиш, че ги сравнявам 1 към 1, защото реално погледнато много малко тревопасни имат 100 % едни и същи зъби. Тук обаче говорим за pattern, защото един хищник се нуждае от остри зъби.)

4. Хищниците имат силна солна киселина в стомаха, която помага за разяждането на костите - хората и тревопасните имат същата киселина, но в пъти по-слаба.
5. Хищниците имат киселинна слюнка, а хората и тревопасните - алкална.
6. Стомашният тракт при хищниците е къс, от този при тревопасните и хората - много по-дълъг.
И не - намери кого да наричаш вегетарианец. Не съм вегетарианец и обичам всякакъв вид месо. И много мразя вегетарианци да се опитват да ме убеждават да спра да ям месо, когато аз не убеждавам тях да започнат да го правят. (щото видиш ли, те се чувствали много по-добре, откакто не консумирали месо - ами аз се чувствам супер добре като си го консумирам, при все, че наистина понякога е хубаво да изчистиш организма си за 2-3 седмици и да спреш месото, но да го спреш изцяло - нем).