[КСК 2013] Право

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
mmbs
В началото бе словото
Специалност: Право
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2013] Право

Мнение от mmbs »

Аз именно така ще правя, ако не падне още бала, за да вляза редовно. Ще ходя с редовните, а 2-та година ще гоня да се прехвърля :-)
Atanas
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от Atanas »

Нов съм тук. Днес се записах право в ЮФ на СУ редовно. Поздравявам всички колеги набор 94 и след тва всички останали набори.
vladitooo
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от vladitooo »

Здравейте, честито на приетите. Моя БАЛ за правото е 23,03 мислите ли, че имам шанс при следващите класирания?
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

За потоците има ли някакво особено значение и защо единият е уж по-лесен?
С едни приятели ще се записваме в една група-случайно ли се избира група или все пак има някаква информация за тях :Д Къде са по-ученолюбивите, с по-висок бал и т.н. знае ли се?
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Nope написа:За потоците има ли някакво особено значение и защо единият е уж по-лесен?
С едни приятели ще се записваме в една група-случайно ли се избира група или все пак има някаква информация за тях :Д Къде са по-ученолюбивите, с по-висок бал и т.н. знае ли се?
Отначало ти дават да си избираш група, но предполагам, че вече повечето места са запълнени, така че или директно ще ви запишат без да ви питат, или съответно ще ви кажат в кои има места. Всичко вътре е мешаница, няма тенденция в единия поток да са по-ученолюбивите, а в другия мързеливците. :)
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

mmbs, рационално решение. Успех!

vladitooo, не мисля, че имаш шанс. С близо две единици да падне бала след първо класиране и то за право- честно казано мисля, че е в сферата на научната фантастика. Предвид факта, че вече няма да има опцията преместване от друга специалност, бих те посъветвала, ако искаш право и нищо друго да кандидатстваш наново догодина.

П.С-Какво си приета за момента?
maturabel
В началото бе словото

Мнение от maturabel »

Аз днес говорих със секретарката на декана на ЮФ ( :mrgreen: ) и ми каза, че по 7 - 8 места планират за прехвърляне от задочна в редовна форма, но какъв е шансът ... като се вземе предвид, че (в повечето специалности) от всеки курс има по някой преподавател, дето си къса тенденциозно всяка година ...
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

Mondscreen написа:полагам, че вече повечето места са запълнени, така че или директно ще ви запишат без да ви питат, или съответно ще ви кажат в кои има места. Всичко вътре е мешаница, няма тенденция в единия поток да са по-ученолюбивите, а в другия мързеливците. :)
Е аз като искам да се запиша с приятели нали няма да се направят на ударени като им кажем, че искаме да сме в 1 група :Д

Тези, които са ходили да се записват днес-как беше, има ли смисъл да ходя утре? Как може да са оставили хора за утре, те изобщо мислят ли, че те трябва хотел да си търсят и да спят там по този начин?! Защо срокът е 3 дни като не могат да се оправят със записването?!
Аватар
maria.georgieva.
В началото бе словото

Мнение от maria.georgieva. »

Днес записаха близо 130 души горе-долу(до 130-ти номер стигнаха).На мен ми казаха към 4 и 30 днес,че са останали места само от първа до шеста групи в първи поток...зависи колко хора сте,но се подготви да чакаш доста,аз успях да се добера до ректората към 1 часа (пътувах с влак от Бургас,който имаше стабилно закъснение) и съм с номер 208 и ще чакам със сигурност поне утре до обяд,така че...си направи сметката :)) Много документи са и хората сме много...няма как да става по-бързо,кофти е и за двете страни- и за нас,че се редим в продължение на часове и пак не успяваме да минем (тези,които не сме от София и околията имам предвид),но и за обслужващия персонал,защото да запишеш 130 човека за един ден никак не е лесно и отнема време.
Dreams are not enough...actions are needed
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

Не съжалявам тези, които отговарят за записването-проблемите с организацията са по тяхна вина, а не на студентите. Да не говорим, че надали е за първа година това. Липсата на воля да предложат безплатно стаи от общежитията на тези, които поради тяхната мудност не са се записали е показателна. Също така и кратките срокове за записване-кой ги кара да са само 3, а не 6 или повече дни? Ако има желание с настоящия персонал може да се избегнат всички проблеми, но такова желание явно липсва. А това е най-жалкото.

Първото ми разочарование от СУ, по пътя ще има още много такива явно :lol: :lol: :lol:
Аватар
maria.georgieva.
В началото бе словото

Така или иначе всеки бърза да се запише в която група иска-тоест да му бъде предоставен този избор,а избор няма,когато дадената група/даденият поток се напълнят...затова всички масово се изсипахме през първия ден...а за да уредят проблема с преспиването както ти казваш-чрез общежития-само си представи колко документация ще отиде+ това общежитията на софийски (доколкото ми е известно) са доста малко. Та и затова става бавно. Не те карам да им съчувстваш на персонала,просто ти обяснявам защо нещата стават бавно :wink:
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

maria.georgieva. написа:Така или иначе всеки бърза да се запише в която група иска-тоест да му бъде предоставен този избор,а избор няма,когато дадената група/даденият поток се напълнят...затова всички масово се изсипахме през първия ден...а за да уредят проблема с преспиването както ти казваш-чрез общежития-само си представи колко документация ще отиде+ това общежитията на софийски (доколкото ми е известно) са доста малко. Та и затова става бавно. Не те карам да им съчувстваш на персонала,просто ти обяснявам защо нещата стават бавно :wink:
Да, на мен ми е ясно защо става бавно. Колко документация е необходима зависи от самата организация на университета. Общежитията в момента не са заети от никого, а да оставиш хората сами да си търсят къде да спят е малко безотговорно.

Решаването на този проблем е въпрос на желание, пряко отговарящите за записването трудно могат да бъдат обвинени за организацията. Обаче няма да е лошо по някакъв начин да напомним на университета, че има проблем, за да може все пак да го решат (ако не друго, поне за следващите випуски). В момента не ми изглежда да мислят твърде много за нас, не знам дали е така, но трудно може да отрече, че точно това е впечатлението, което създават...

Дано като се обнови ръководството с по-нови/млади хора да се прояви воля и за това. Поне се надявам, защото поне тези неща не са само въпрос на липса на пари.
mariela.petkova
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mariela.petkova »

Между другото забавянето до голяма част се дължеше на факта, че кандидат-студентите влизаха в Отдел Студенти с половината непопълнени документи и докато лелките посочеха на всеки с пръст къде и какво трябва да напишат... Съветът ми е да си попълните всичко предварително, а ако нещо не ви е ясно, отпред има достатъчно вежливи хора, които да ви обяснят :)
Nope
В началото бе словото

Мнение от Nope »

mariela.petkova написа:Между другото забавянето до голяма част се дължеше на факта, че кандидат-студентите влизаха в Отдел Студенти с половината непопълнени документи и докато лелките посочеха на всеки с пръст къде и какво трябва да напишат... Съветът ми е да си попълните всичко предварително, а ако нещо не ви е ясно, отпред има достатъчно вежливи хора, които да ви обяснят :)
Тогава да попитам от сега :D
Таксата къде точно се плаща за право? Трябва предварително през клон на банка ли да мина? И нали е семестриалната само :D
Номерче кога да си взема-след като попълня всичко или преди това?
Аватар
maria.georgieva.
В началото бе словото

Nope написа:
maria.georgieva. написа:Така или иначе всеки бърза да се запише в която група иска-тоест да му бъде предоставен този избор,а избор няма,когато дадената група/даденият поток се напълнят...затова всички масово се изсипахме през първия ден...а за да уредят проблема с преспиването както ти казваш-чрез общежития-само си представи колко документация ще отиде+ това общежитията на софийски (доколкото ми е известно) са доста малко. Та и затова става бавно. Не те карам да им съчувстваш на персонала,просто ти обяснявам защо нещата стават бавно :wink:
Да, на мен ми е ясно защо става бавно. Колко документация е необходима зависи от самата организация на университета. Общежитията в момента не са заети от никого, а да оставиш хората сами да си търсят къде да спят е малко безотговорно.

Решаването на този проблем е въпрос на желание, пряко отговарящите за записването трудно могат да бъдат обвинени за организацията. Обаче няма да е лошо по някакъв начин да напомним на университета, че има проблем, за да може все пак да го решат (ако не друго, поне за следващите випуски). В момента не ми изглежда да мислят твърде много за нас, не знам дали е така, но трудно може да отрече, че точно това е впечатлението, което създават...

Дано като се обнови ръководството с по-нови/млади хора да се прояви воля и за това. Поне се надявам, защото поне тези неща не са само въпрос на липса на пари.
Даваш наистина добра идея,но нещата покрай реализирането на идеите се получават малко сложно (говоря по принцип).Но пък нищо не се губи,ако се даде като идея и се разработи ! :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”