СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
elira
В началото бе словото
Специалност: Начална училищна педагогика и чужд език
Курс: кандидат-студент

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от elira »

runare написа:Записване на новоприетите студенти

Чл. 39. (1) Записването на новоприетите студенти се извършва със заповед на Ректора.

(2) Новоприетите студенти, които не са се записали в определения срок, губят придобитите права.

(3) Приетите за специалността Славянска филология допълнително се разпределят по езици според състезателния бал и изявеното желание.

Чл. 40. При записването си новоприетите студенти представят:

1. Диплома за завършено средно образование, която се съхранява в отдел “Студенти” на съответния факултет до края на следването;

2. Лична карта;

3. Три снимки с формат 4/6 сантиметра.

4. Комплект документи за новоприети студенти (по образец);

5. Квитанция за платена такса за обучение. Таксата се утвърждава ежегодно с постановление на Министерския съвет;

5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;

5.2. След започване на учебната година внесената семестриална такса не се възстановява.

Чл. 41. Приетите студенти и заминали за обучение в чужбина преди завършване на първи курс, не запазват студентските си права.

Записване и потвърждаване по факултети

!!! :king:

E да това го разбрахме за записването но важи ли ВСЯКА една точка и за запазването само на място?
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

Аз ще се редим утре на опашка и няма да се занимавам с банки и не мога да ти бъда от полза :) но всиччко друго освен таксата - задължително на място!
PrimordialEntity
В началото бе словото

Мнение от PrimordialEntity »

Колеги, един въпрос. Приет съм на първо желание, но ми стига бала за всяко едно - за всичките пет, които съм записал. Мога ли да запиша специалност, която ми е, да речем, второ желание или нямам право?
Благодаря Ви предварително!
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Lissome написа:Някой случайно да знае къде се намира отдел Студенти на ФКНФ?
Тъй като питаш за моя факултет ти отговарям веднага - ако си приета западна филология, то отиваш в Ректората, в стая 211, а ако си източна филология - трябва да отидеш в ЦИЕК, който се намира на бул. "Тодор Александров" 79. Успех!

Колеги, на всички въпроси вече бе отговорено, така че се поразтърсете малко из темите и ще намерите всичко онова, което ви вълнува. Аз приключвам засега, тъй като си имам и други неща за вършене. Успех на всички! : ))
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
pavlincho
В началото бе словото

Мнение от pavlincho »

Само аз ли забелязвам, че баловете във факултета по математика и информатика са нереално високи и дали ще ме вземат в някоя от компютърните специалности с бал 17.25 от второ ... как мислите ...... ??
blayte
В началото бе словото

Мнение от blayte »

elira написа:
blayte написа:
although написа:
blayte написа:Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бира :D Сега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране :D
Нямаш грижи. Иначе бих те посъветвал да отидеш на второ класиране, така или иначе нищо няма да загубиш. Депозираш си дипломата, пази ти се местенцето във Философията и само можеш да спечелиш, ако стане някакво чудо, което не е съвсем невъзможно... иначе я си представи, че се запишеш още сега за Философията и вземе та падне балът за Политологията, дали няма да те е яд, че не си изчакал. ;)
Имаш право само че ме съмнява като знам какво стана миналата година но вярно няма какво да загубя....то по-големия ми проблем е кое ми се учи повече от колкото кое да запиша не че не мога после втори курс да ги уча и 2те ама тъй де :D...абе утре отивам да депозирам па ше чакам да видя кви чудеса ще стават на второ пък после ще му се мисли :D

Edit: А и честито на другите колеги, които са влезли с желаните си спецялности а за тези, които не са или искат по на високо давайте! Това е СУ всичко може да се случи (е само не и да ви се спести семестриалната такса де :D)

ААмм какво трябва да значи това последното колега :D В смисъл примерно сега както съм приета за дадена специалност и искам да запазя място нали не трябва да се плаща семестриални такси и такива работи ? И другия ми въпрос е, ако си запазя място, но местата се запълнят със ЗАПИСАЛИ се кандидат-студенти това значи ли че моето място се отнема и няма да мога да се запиша ?

П.С. Според вас колко най много може да падне един бал за която и да е специалност, има ли смисъл да се надявам примерно за :

Биология и английски език редовно 17.63 22.33(мин.бал) :D:D:D
Не не. Мястото в спецялност която си приета ти се запазва след като депозираш дипломата си до момента, в който не я оттеглиш или не се прекласираш (ако не допускам някаква грешка което не мисля че е случая) Ако искаш да продължиш за второ и трето класиране трябва само да отидеш в отдел студенти и да депозираш дипломата. Мястото се пази до преди споменатото оттегляне или прекласиране. Ако решиш да запишеш дадената специалност чак тогава трябва да плащаш семестрялната такса (изключението е първа желана спецялност където си задължен да платиш семестрялната такса без да чакаш второ или трето класиране главно защото няма къде да се прекласираш :D) На кратко всичо казано до като не си изтеглиш дипломата поради собствено желание или прекласиране никой не може да ти вземе мястото (освен ако не прави някой бели :D) и ако не си приета първо желание не плащаш нищо до като не решиш да записваш или не...надявам се помогнах а не да объркам само нещата :D
Radikal
В началото бе словото
Специалност: Медицина

Мнение от Radikal »

Здравейте всички и поздравления на тези, които са си влезли на желаното място! Аз имам 2 въпроса, на които бих бил благодарен, ако някой ме осведоми. И така, ето го първия: Има ли излязъл списък с влезлите момчета (съответно от 1-во до 40-то място) Медицина и ако да, може ли някой да даде линк. И втория ми въпрос е следния: Тъй като в списъка с необходимите неща за записване пише и "5.Комплект документи за новоприети студенти /по образец/." искам да попитам какво представляват тези документи и къде е този образец? Може би въпроса ми е адски глупав, но наистина бих искал да знам :Д
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

Не е глупав.В СУ не са дали информация какво точно се попълва в този комплект от документи!!!
Последно промяна от runare на 16 Юли 2013, 16:48, променено общо 1 път.
herra
В началото бе словото

Мнение от herra »

although, благодаря за бързия отговор. А имам и друг въпрос - ако примерно сега са ме приели БФ, но участвам в класирането и ме приемат примерно Журналистика на 2ро класиране - длъжна ли съм да запиша Журналистиката или ако си променя мнението мога да се върна на БФ, след като съм си дала дипломата?
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Такова чудо като "промяна на мнението" няма. След всяко класиране си задължена да запишеш специалността,поставена на най-високо място в желанията ти,сред тези,в които са те приели.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Vencislava
В началото бе словото
Специалност: не знам

Мнение от Vencislava »

Ако искам да си пусна документи и за 2ро класиране . Къде трябва да го направя, заплаща ли се, и минималния бал остава ли си същия за дадената специалност ?? :shock:
Последно промяна от Vencislava на 16 Юли 2013, 16:21, променено общо 1 път.
ivan.mihov
В началото бе словото

Мнение от ivan.mihov »

svetlio.varna написа:Точно така, не трябва, а също и тези, които не са от София, но не желаят да ползват общежитие.

Moже ли да питам , дали ако сега попълня и желая да участвам в класиране за общежитие след това ,когато се подават всички документи мога да се откажа и да не ги подам? И също така, дали сега при записването се попълва желание с кой предпочиташ да си в една стая или това става на по-късен етап?
Аватар
vilitsaneva
В началото бе словото

Мнение от vilitsaneva »

ivan.mihov написа: Moже ли да питам , дали ако сега попълня и желая да участвам в класиране за общежитие след това ,когато се подават всички документи мога да се откажа и да не ги подам? И също така, дали сега при записването се попълва желание с кой предпочиташ да си в една стая или това става на по-късен етап?
Можеш да се откажеш и да не ги подаваш. Това, което ще попълниш като се записваш, е всъщност информативно,колко хора ще искат да бъдат на общежитие. А иначе самото записване и това, с кого искаш да бъдеш в стая става септември месец като започне електронното подаване на документи за общежитие. :wink:
This moment, we own it...
Vencislava
В началото бе словото
Специалност: не знам

Мнение от Vencislava »

Vencislava написа:Ако искам да си пусна документи и за 2ро класиране . Къде трябва да го направя, заплаща ли се, и минималния бал остава ли си същия за дадената специалност ?? :shock:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”