СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
gavrilova
- В началото бе словото
- Специалност: Социална педагогика
- Курс: първи
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Така сега е мой ред.Приета съм Неформално образование,но ще чакам и второ класиране.Сега въпроса ми ако знаете къде точно се намира факултета по педагогика защото нещо не мога да се ориентирам?
Добър ден и честито на всички приети.
Значи приет съм в Минало и съвремие на Югоизточна Европа. Доколкото разбирам миналата година семестриалната такса е била 250 лева. Някой може ли да потвърди дали и тази година ще е такава?
- nuketdan
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
- Курс: първи
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Здравейте. Ако сме приети Българска филология на първо класиране, но желаем да участваме и във второ, къде точно трябва да отида, за да си оставя дипломата, за да ми се пази мястото?
-
tuti_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Здравейте
искам да попитам, ако съм приета на 6-то желание и искам да се пробвам за някое по-горно, подавам молба за 2-ро класиране, но запазвам ли си мястото от първо? Тоест, ако не ме приемат на второто мога ли да се запиша на това от първо?
-
eventhough
- В началото бе словото
Като си депозирам дипломата и заявя участието си за 2ро класиране,след това мога ли да си я взема,ако реша да не запиша нито една специалност и се откажа от следващо класиране?
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Щом не пише, че ти трябва медицинско, дали ти трябва медицинско?bubzz написа:и аз имам един въпрос-никъде не пише,ама трябва ли ми медицинско при записването и от колко до колко ще бъдат записванията
Факултетът по педагогика се намира на първия етаж в Северното крило на Ректората, стая 212.gavrilova написа:Така сега е мой ред.Приета съм Неформално образование,но ще чакам и второ класиране.Сега въпроса ми ако знаете къде точно се намира факултета по педагогика защото нещо не мога да се ориентирам?
Честито за готината специалност, която ще учиш! Да, такава ще е таксата и тази година! : ))Ivailopz написа:Добър ден и честито на всички приети.Значи приет съм в Минало и съвремие на Югоизточна Европа. Доколкото разбирам миналата година семестриалната такса е била 250 лева. Някой може ли да потвърди дали и тази година ще е такава?
На първия етаж в Ректората, стая 215, намира се точно срещу отдел "Студенти" на ЮФ... пиша ти го, защото няма начин да не видиш огромното струпване на хора и ще можеш да се ориентираш по него.herra написа:Здравейте. Ако сме приети Българска филология на първо класиране, но желаем да участваме и във второ, къде точно трябва да отида, за да си оставя дипломата, за да ми се пази мястото?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
-
anetaivaylovam
- В началото бе словото
Айде аэ да си задам въпроса хаха може ли друг да ме эапие и нанви са условиията
-
southernsun
- В началото бе словото
Моля Ви се кажете , че това не е истина.Аз съм приет на първо класиране Арабистика , това е 2рото ми желание в подредбата със специалностите.И сега не мога да участвам на 2ро класиране за специалностите , които ми са на по долно желание , така ли ?

-
flower_girl
- В началото бе словото
Приета съм Начална училищна педагогика и чужд език,но смятам да пускам 2ро класиране...
-
elira
- В началото бе словото
- Специалност: Начална училищна педагогика и чужд език
blayte написа:Имаш право само че ме съмнява като знам какво стана миналата година но вярно няма какво да загубя....то по-големия ми проблем е кое ми се учи повече от колкото кое да запиша не че не мога после втори курс да ги уча и 2те ама тъй деalthough написа:Нямаш грижи. Иначе бих те посъветвал да отидеш на второ класиране, така или иначе нищо няма да загубиш. Депозираш си дипломата, пази ти се местенцето във Философията и само можеш да спечелиш, ако стане някакво чудо, което не е съвсем невъзможно... иначе я си представи, че се запишеш още сега за Философията и вземе та падне балът за Политологията, дали няма да те е яд, че не си изчакал.blayte написа:Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бираСега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране
![]()
...абе утре отивам да депозирам па ше чакам да видя кви чудеса ще стават на второ пък после ще му се мисли
Edit: А и честито на другите колеги, които са влезли с желаните си спецялности а за тези, които не са или искат по на високо давайте! Това е СУ всичко може да се случи (е само не и да ви се спести семестриалната такса де)
ААмм какво трябва да значи това последното колега
П.С. Според вас колко най много може да падне един бал за която и да е специалност, има ли смисъл да се надявам примерно за :
Биология и английски език редовно 17.63 22.33(мин.бал)
П.С. Според вас колко най много може да падне един бал за която и да е специалност, има ли смисъл да се надявам примерно за :
Биология и английски език редовно 17.63 12 22.33(мин.бал)
:D
Разбира се,че ще се надяваш-даваш заявка за участие във второ класиране и си стискаш палци
Биология и английски език редовно 17.63 12 22.33(мин.бал)
Разбира се,че ще се надяваш-даваш заявка за участие във второ класиране и си стискаш палци
- Lissome
- В началото бе словото
Някой случайно да знае къде се намира отдел Студенти на ФКНФ?
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk
Бродеща сред слънчогледите
Бродеща сред слънчогледите
Записване на новоприетите студенти
Чл. 39. (1) Записването на новоприетите студенти се извършва със заповед на Ректора.
(2) Новоприетите студенти, които не са се записали в определения срок, губят придобитите права.
(3) Приетите за специалността Славянска филология допълнително се разпределят по езици според състезателния бал и изявеното желание.
Чл. 40. При записването си новоприетите студенти представят:
1. Диплома за завършено средно образование, която се съхранява в отдел “Студенти” на съответния факултет до края на следването;
2. Лична карта;
3. Три снимки с формат 4/6 сантиметра.
4. Комплект документи за новоприети студенти (по образец);
5. Квитанция за платена такса за обучение. Таксата се утвърждава ежегодно с постановление на Министерския съвет;
5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;
5.2. След започване на учебната година внесената семестриална такса не се възстановява.
Чл. 41. Приетите студенти и заминали за обучение в чужбина преди завършване на първи курс, не запазват студентските си права.
Записване и потвърждаване по факултети
!!!
Чл. 39. (1) Записването на новоприетите студенти се извършва със заповед на Ректора.
(2) Новоприетите студенти, които не са се записали в определения срок, губят придобитите права.
(3) Приетите за специалността Славянска филология допълнително се разпределят по езици според състезателния бал и изявеното желание.
Чл. 40. При записването си новоприетите студенти представят:
1. Диплома за завършено средно образование, която се съхранява в отдел “Студенти” на съответния факултет до края на следването;
2. Лична карта;
3. Три снимки с формат 4/6 сантиметра.
4. Комплект документи за новоприети студенти (по образец);
5. Квитанция за платена такса за обучение. Таксата се утвърждава ежегодно с постановление на Министерския съвет;
5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;
5.2. След започване на учебната година внесената семестриална такса не се възстановява.
Чл. 41. Приетите студенти и заминали за обучение в чужбина преди завършване на първи курс, не запазват студентските си права.
Записване и потвърждаване по факултети
!!!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
ФКНФ не е ли към Ректората?Lissome написа:Някой случайно да знае къде се намира отдел Студенти на ФКНФ?
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.