СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
gavrilova
В началото бе словото
Специалност: Социална педагогика
Курс: първи

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от gavrilova »

Така сега е мой ред.Приета съм Неформално образование,но ще чакам и второ класиране.Сега въпроса ми ако знаете къде точно се намира факултета по педагогика защото нещо не мога да се ориентирам?
Ivailopz
В началото бе словото

Мнение от Ivailopz »

Добър ден и честито на всички приети. :D Значи приет съм в Минало и съвремие на Югоизточна Европа. Доколкото разбирам миналата година семестриалната такса е била 250 лева. Някой може ли да потвърди дали и тази година ще е такава?
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия

Мнение от nuketdan »

:cheers: :cheers: :cheers: :cheers: Здравейте, колегиииииии! Най-накрая дочаках - Логопедия, първо желание! Успех на всииииички!!
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
herra
В началото бе словото

Мнение от herra »

Здравейте. Ако сме приети Българска филология на първо класиране, но желаем да участваме и във второ, къде точно трябва да отида, за да си оставя дипломата, за да ми се пази мястото?
tuti_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от tuti_ »

Здравейте :) искам да попитам, ако съм приета на 6-то желание и искам да се пробвам за някое по-горно, подавам молба за 2-ро класиране, но запазвам ли си мястото от първо? Тоест, ако не ме приемат на второто мога ли да се запиша на това от първо?
eventhough
В началото бе словото

Мнение от eventhough »

Като си депозирам дипломата и заявя участието си за 2ро класиране,след това мога ли да си я взема,ако реша да не запиша нито една специалност и се откажа от следващо класиране?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

bubzz написа:и аз имам един въпрос-никъде не пише,ама трябва ли ми медицинско при записването и от колко до колко ще бъдат записванията
Щом не пише, че ти трябва медицинско, дали ти трябва медицинско? :P Не, не ти трябва! От 08:30 до 17:30 часа!
gavrilova написа:Така сега е мой ред.Приета съм Неформално образование,но ще чакам и второ класиране.Сега въпроса ми ако знаете къде точно се намира факултета по педагогика защото нещо не мога да се ориентирам?
Факултетът по педагогика се намира на първия етаж в Северното крило на Ректората, стая 212.
Ivailopz написа:Добър ден и честито на всички приети. :D Значи приет съм в Минало и съвремие на Югоизточна Европа. Доколкото разбирам миналата година семестриалната такса е била 250 лева. Някой може ли да потвърди дали и тази година ще е такава?
Честито за готината специалност, която ще учиш! Да, такава ще е таксата и тази година! : ))
herra написа:Здравейте. Ако сме приети Българска филология на първо класиране, но желаем да участваме и във второ, къде точно трябва да отида, за да си оставя дипломата, за да ми се пази мястото?
На първия етаж в Ректората, стая 215, намира се точно срещу отдел "Студенти" на ЮФ... пиша ти го, защото няма начин да не видиш огромното струпване на хора и ще можеш да се ориентираш по него. :lol:
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
anetaivaylovam
В началото бе словото

Мнение от anetaivaylovam »

Айде аэ да си задам въпроса хаха може ли друг да ме эапие и нанви са условиията
southernsun
В началото бе словото

Мнение от southernsun »

Моля Ви се кажете , че това не е истина.Аз съм приет на първо класиране Арабистика , това е 2рото ми желание в подредбата със специалностите.И сега не мога да участвам на 2ро класиране за специалностите , които ми са на по долно желание , така ли ? :( :( :(
flower_girl
В началото бе словото

Мнение от flower_girl »

Приета съм Начална училищна педагогика и чужд език,но смятам да пускам 2ро класиране...
elira
В началото бе словото
Специалност: Начална училищна педагогика и чужд език

Мнение от elira »

blayte написа:
although написа:
blayte написа:Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бира :D Сега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране :D
Нямаш грижи. Иначе бих те посъветвал да отидеш на второ класиране, така или иначе нищо няма да загубиш. Депозираш си дипломата, пази ти се местенцето във Философията и само можеш да спечелиш, ако стане някакво чудо, което не е съвсем невъзможно... иначе я си представи, че се запишеш още сега за Философията и вземе та падне балът за Политологията, дали няма да те е яд, че не си изчакал. ;)
Имаш право само че ме съмнява като знам какво стана миналата година но вярно няма какво да загубя....то по-големия ми проблем е кое ми се учи повече от колкото кое да запиша не че не мога после втори курс да ги уча и 2те ама тъй де :D...абе утре отивам да депозирам па ше чакам да видя кви чудеса ще стават на второ пък после ще му се мисли :D

Edit: А и честито на другите колеги, които са влезли с желаните си спецялности а за тези, които не са или искат по на високо давайте! Това е СУ всичко може да се случи (е само не и да ви се спести семестриалната такса де :D)

ААмм какво трябва да значи това последното колега :D В смисъл примерно сега както съм приета за дадена специалност и искам да запазя място нали не трябва да се плаща семестриални такси и такива работи ? И другия ми въпрос е, ако си запазя място, но местата се запълнят със ЗАПИСАЛИ се кандидат-студенти това значи ли че моето място се отнема и няма да мога да се запиша ?

П.С. Според вас колко най много може да падне един бал за която и да е специалност, има ли смисъл да се надявам примерно за :

Биология и английски език редовно 17.63 22.33(мин.бал) :D:D:D
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

П.С. Според вас колко най много може да падне един бал за която и да е специалност, има ли смисъл да се надявам примерно за :

Биология и английски език редовно 17.63 12 22.33(мин.бал) :D:D

Разбира се,че ще се надяваш-даваш заявка за участие във второ класиране и си стискаш палци :)
Аватар
Lissome
В началото бе словото

Мнение от Lissome »

Някой случайно да знае къде се намира отдел Студенти на ФКНФ?
"We all die. The goal isn't to live forever, the goal is to create something that will." — Chuck Palahniuk

Бродеща сред слънчогледите
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Записване на новоприетите студенти

Чл. 39. (1) Записването на новоприетите студенти се извършва със заповед на Ректора.

(2) Новоприетите студенти, които не са се записали в определения срок, губят придобитите права.

(3) Приетите за специалността Славянска филология допълнително се разпределят по езици според състезателния бал и изявеното желание.

Чл. 40. При записването си новоприетите студенти представят:

1. Диплома за завършено средно образование, която се съхранява в отдел “Студенти” на съответния факултет до края на следването;

2. Лична карта;

3. Три снимки с формат 4/6 сантиметра.

4. Комплект документи за новоприети студенти (по образец);

5. Квитанция за платена такса за обучение. Таксата се утвърждава ежегодно с постановление на Министерския съвет;

5.1. При напускане преди началото на учебната година се депозира молба с приложена оригиналната квитанция за възстановяване на 90% (деветдесет на сто) от внесената семестриална такса;

5.2. След започване на учебната година внесената семестриална такса не се възстановява.

Чл. 41. Приетите студенти и заминали за обучение в чужбина преди завършване на първи курс, не запазват студентските си права.

Записване и потвърждаване по факултети

!!! :king:
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Lissome написа:Някой случайно да знае къде се намира отдел Студенти на ФКНФ?
ФКНФ не е ли към Ректората?
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”