СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: първи

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от Feuer-frei »

Преди да задам въпроса си, ще се оправдая, че мразя да попълвам документи и обикновено не мога лесно да проумея какво се иска да напиша. И сега по същество. Става въпрос за декларацията за здравно осигуряване.
Какво се пише на празните полета?
Първо "курс...." Предполагам тук вече пишем "I".
После "Ф№...." Това би трябвало да е факултетен номер, нали?
Последвано от "курс....." Отново "I".
И накрая "ОКС...." Това какво е?
Кажете, права ли съм в предположенията си. :)
Последно промяна от Feuer-frei на 22 Юли 2013, 11:48, променено общо 1 път.
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

radadaran написа:Абе, хора, ако си приет в третото по ред желание, но бала ти стига и за някое от по-долните, имаш ли право да се запишеш за тях?

И бтв, хайде и аз да се похваля - излъга ме шестото чувство и ме приеха това, което исках.^^
Съжалявам, но няма такава възможност. Можеш само да се катериш нагоре по желанията си, все пак това е смисълът на тяхната подредба. ;) Иначе, честито, че си приета това, което искаш. : ))
skailer написа:Да питам и аз тъп въпрос изписва ми
Приет при
1 етап на класиране Библиотечно-информационни науки редовно с Бал: 23.64

Потвърждаване или записване се извършва от 17 юли до 19 юли 2013 г включително, в сектор "Студенти" на Философски факултет.
Но аз не искам тази спец .
Демек трябва да отида във Философски факултет за да се запиша за второ класиране и трябва ли отново да дам 30 лева ?
Да, отиваш във ФФ, за да заявиш желанието си да участваш в следващо класиране и да депозираш дипломата си, но не плащаш абсолютно нищо.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от Kotova »

А тези, които ще ползват общежития, но са с един родител трябва ли да носят смъртен акт на починалия родител и документите за общежитията в комплекта при останалите документи ли са.. Малко ми е неадекватно от кеф сега, не се сърдете за въпросите.. догодина и аз ще помагам на кандидат-студентите :D
Последно промяна от Kotova на 16 Юли 2013, 14:20, променено общо 1 път.
blayte
В началото бе словото

Мнение от blayte »

although написа:
blayte написа:Така сега дойде моят ред да излеза от хралупата и да задам един въпрос, който четох четох ма не намерих конкретен отговор: За специалност Философия къде точно трябва да ходя в отдел "Студенти"? ФФ или Ректората? гледах link-а от although ама нещо не ми се разясни много за инспекторите....страницата с класирането казва ФФ link-а с инспекторите казва Ректората...кое е последно? :D
За Философия и Психология се отива в Ректората, Южно крило, 2-ри етаж, 46 кабинет... докато за всички останали специалности от този факултет се отива на Цариградско шосе 125, в 4-ти блок. Надявам се вече всичко да е ясно. : ))
Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бира :D Сега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране :D
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Feuer-frei написа:Преди да задам въпроса си, ще се оправдая, че мразя да попълвам документи и обикновено не мога лесно да проумея какво се иска да напиша. И сега по същество. Става въпрос за декларацията за здравно осигуряване.
Какво се пише на празните полета?
Първо "курс...." Предполагам тук вече пишем "I".
После "Ф№...." Това би трябвало да е факултативен номер, нали?
Последвано от "курс....." Отново "I".
И накрая "ОКС...." Това какво е?
Кажете, права ли съм в предположенията си. :)
Ето какво трябва да напишеш:
"курс първи";
факултетния си номер няма как да го знаеш, така че го оставяш празно мястото;
отново "курс първи";
на ОКС (образователно-квалификационна степен) пишеш "бакалавър"... освен ако няма да учиш Право или Славянски филологии. : ))
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
Neddiry
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Neddiry »

Приета 1-во желание РРП!Някой друг? :)
Аватар
Feuer-frei
В началото бе словото
Специалност: психология

Мнение от Feuer-frei »

although написа:Ето какво трябва да напишеш:
"курс първи";
факултетния си номер няма как да го знаеш, така че го оставяш празно мястото;
отново "курс първи";
на ОКС (образователно-квалификационна степен) пишеш "бакалавър"... освен ако няма да учиш Право или Славянски филологии. : ))
Благодаря много!
Whether you think you can, or you can't - you're always right.
white_swan
В началото бе словото

Мнение от white_swan »

Как точно става записването за 2ро класиране?По телефона ми казаха,че трябва на място,а повечето от вас са писали,че е автоматично.Трябва ли отново да се попълват документи за класиране?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

blayte написа:Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бира :D Сега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране :D
Нямаш грижи. Иначе бих те посъветвал да отидеш на второ класиране, така или иначе нищо няма да загубиш. Депозираш си дипломата, пази ти се местенцето във Философията и само можеш да спечелиш, ако стане някакво чудо, което не е съвсем невъзможно... иначе я си представи, че се запишеш още сега за Философията и вземе та падне балът за Политологията, дали няма да те е яд, че не си изчакал. ;)

Едит:
white_swan написа:Как точно става записването за 2ро класиране?По телефона ми казаха,че трябва на място,а повечето от вас са писали,че е автоматично.Трябва ли отново да се попълват документи за класиране?
Задължително на място, ако си приета в някаква специалност, а ако не си приета в НИТО ЕДНА специалност, тогава става автоматично участието ти във второ класиране.
Аватар
Eridanus
В началото бе словото

Мнение от Eridanus »

Имам въпрос. Приета съм Японистика (ЙЕС!) и на страницата ми пише, че трябва да се запиша във ФКНФ, отдел "Студенти". Тази година вече записването на източните филологии не е ли в ЦИЕК?
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

Хора, аз нямам никакви документи.Мога ли утре да ги закупя в книжарниците до СУ?
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Разбира се, че можеш! Струват 6 лева.
Eridanus написа:Имам въпрос. Приета съм Японистика (ЙЕС!) и на страницата ми пише, че трябва да се запиша във ФКНФ, отдел "Студенти". Тази година вече записването на източните филологии не е ли в ЦИЕК?
Първо, честито за Японистиката. Второ, ЦИЕК е част от ФКНФ и затова ти пише така, иначе записването за източните филологии винаги е било в ЦИЕК, не е от тази година. ;)
Аватар
Eridanus
В началото бе словото

Мнение от Eridanus »

Благодаря за отзивчивостта, although! :flower:
blayte
В началото бе словото

Мнение от blayte »

although написа:
blayte написа:Благодаря! Много благодаря за исяснението although верно си заслужаваш едно пале бира :D Сега остава да реша да чакам ли магически да падне бала с 2 единици за Политологията или да влизам направо Философия че ме съмнява да го свалят с толкова много за второ или трето класиране :D
Нямаш грижи. Иначе бих те посъветвал да отидеш на второ класиране, така или иначе нищо няма да загубиш. Депозираш си дипломата, пази ти се местенцето във Философията и само можеш да спечелиш, ако стане някакво чудо, което не е съвсем невъзможно... иначе я си представи, че се запишеш още сега за Философията и вземе та падне балът за Политологията, дали няма да те е яд, че не си изчакал. ;)
Имаш право само че ме съмнява като знам какво стана миналата година но вярно няма какво да загубя....то по-големия ми проблем е кое ми се учи повече от колкото кое да запиша не че не мога после втори курс да ги уча и 2те ама тъй де :D...абе утре отивам да депозирам па ше чакам да видя кви чудеса ще стават на второ пък после ще му се мисли :D

Edit: А и честито на другите колеги, които са влезли с желаните си спецялности а за тези, които не са или искат по на високо давайте! Това е СУ всичко може да се случи (е само не и да ви се спести семестриалната такса де :D)
Последно промяна от blayte на 16 Юли 2013, 14:44, променено общо 1 път.
bubzz
В началото бе словото

Мнение от bubzz »

и аз имам един въпрос-никъде не пише,ама трябва ли ми медицинско при записването и от колко до колко ще бъдат записванията
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”