И значи доколкото съм разбрала правилно в Ректората ще чакам само да платя, а после ще трябва да отида до ФЖМК?
[КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: ВО
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2
Тая женица надеждна ли е
няма ли книжарница за по-сигурно?
И значи доколкото съм разбрала правилно в Ректората ще чакам само да платя, а после ще трябва да отида до ФЖМК?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Да, Дис ти го е обЯснила идеално. Като отидеш вече във ФЖМК, там секретарките ще те упътят и ще ти обяснят какво да правиш: няма да си единствената.
Женицата е надеждна - в периода на записване документи ще се продават на поне 5-6 места, като извън Ректората обикновено комплектът струва лев-два повече, отколкото ако си го купиш от книжарницата в Ректората. Не е болка за умиране.
И нещо много важно! Обикновено комплектите вървят със синя или жълта студентска книжка: много по-удобно е да си вземете синя. Много ясно е оформена и има достатъчно място в нея. В семестрите, в които имахме по 9 изпита (да, и това ви чака), колегите с жълтите книжки (
) трябваше да почват нова страница, преподавателите се чудеха как да оформят нещата, абе... излишни филми са. Не, че е фатално, просто практиката сочи, че сините са много по-удобни.
За книга препоръчвам (и винаги ще препоръчвам) "Сянката на вятъра". Едно, че е любимата ми книга и второ, че напълно отговаря на изискванията ти.
Женицата е надеждна - в периода на записване документи ще се продават на поне 5-6 места, като извън Ректората обикновено комплектът струва лев-два повече, отколкото ако си го купиш от книжарницата в Ректората. Не е болка за умиране.
И нещо много важно! Обикновено комплектите вървят със синя или жълта студентска книжка: много по-удобно е да си вземете синя. Много ясно е оформена и има достатъчно място в нея. В семестрите, в които имахме по 9 изпита (да, и това ви чака), колегите с жълтите книжки (
За книга препоръчвам (и винаги ще препоръчвам) "Сянката на вятъра". Едно, че е любимата ми книга и второ, че напълно отговаря на изискванията ти.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Предварително се извинявам за малко глупавите въпроси, но искам да попитам с бал 26.99 имам ли шанс да ме приемат ВО редовно на 1-во класиране? И как по-точно става ясно в коя специалност сме приети, отстрани ли ще го пише или?
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
nunka_s Не просто имаш шанс, а си си вътре. Доколкото знам отстрани ще пише в коя специалност си класирана.
Търговец и аз прочетох Сянката на вятъра. Не е лоша
Търговец и аз прочетох Сянката на вятъра. Не е лоша
Благодаря много. 
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
Аз просто тотално се обърках, защото първо мислех, че всичко се случва в ректората, второ, днес звънях в централата да ми обяснят подробно (защото според мен това им е работата) и една изключително мила женица не само че ми се развика, не само ме накара да се чувствам като най-тъпия човек на Земята, ами ми и затвори телефона (!!!). След това мама звъня, та на нея и е казала, че мога да платя и във факултета и че всичко буквално се случва на едно гише и сега аз тотално се обърках и изобщо не знам какво ще правя, като пристигна в София на 17-ти в 07:00..............
- KeepItClassy
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
Не знам какво са ти казали, но това е официалната информация в сайта. Според това не можеш да платиш на място във факултета.Таксите за кандидатстване и обучение могат да бъдат платени по един от следните начини:
І. С банков превод във всяка търговска банка по сметка на СУ “Св. Климент Охридски” по приложен образец
ІІ. В брой в касите на Ректората
гр. София, бул. “Цар Освободител” № 15
ПАРИЧЕН САЛОН
ІІІ. За студентите на Физическия факултет, Химическия факултет, Факултета по начална и предучилищна педагогика, Биологическия факултет, Стопанския факултет и Факултета по математика и информатика плащането на такси може да се извърши и в касите на съответния факултет.
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Все още НЕ може да се плащат таксите във ФЖМК. Още годината, след като аз кандидатствах (което беше около хиляда и Балканската), се говореше, че някой ден ще бъде възможно (евентуално/някога/в бъдеще), но към момента това все още не е факт.
Приемете го на доверие от мене и потвърдено от цитата а KIC, отивате първо в Ректората, купувате си комплект документи и следвате стъпките, написани от Дис в края на предната страница. Това е.
Приемете го на доверие от мене и потвърдено от цитата а KIC, отивате първо в Ректората, купувате си комплект документи и следвате стъпките, написани от Дис в края на предната страница. Това е.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
Добре и гледам, че отговаряте бързо - последен въпрос. Струва ли си да плащам по банков път или опашката, на която ще трябва да чакам е една и съща?
И мнооогоо благодаря за разясненията
И мнооогоо благодаря за разясненията
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
Ами какво са ми казали, женицата дори ми затвори, тя дори не слушаше какво и говоря. Аз обаче я проклех да и падне тухла четворка на главата, така че спокойна съм вече 
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Виж, за плащането по банков път не мога да ти кажа от личен опит, но това, което съм виждала, е следното: в Паричен салон (мястото, където се плащат всякакви такси, свързани във СУ), където трябва да отидете, има 9 каси (там някъде) и още други бюра вътре в помещението с касите, които обаче не работят със студенти. Ако си платил по банков път, казваш на чичото, който отговаря за реда там и той ти казва да влезеш в това общо помещение, където са всички служители и да отидеш при съответния такъв, за да представиш бележката, че си платил. Което принципно пести време, но в общия случай не кой знае колко много (не се сещам за случай, в който пред мен да е имало повече от десетима души опашка).
Сега обаче ще е лудница за записването и наистина не знам какво да ви посъветвам. От една страна, хората, платили по банков път със сигурност ще са по-малко от другите. От друга обаче - служителите, които ще обслужват тях, също ще са по-малко. И като цяло не знам колко големи ще бъдат опашките, та освен да ви посъветвам да отидете възможно най-рано и да си пазите ред, друго не мога да ви кажа.
Сега обаче ще е лудница за записването и наистина не знам какво да ви посъветвам. От една страна, хората, платили по банков път със сигурност ще са по-малко от другите. От друга обаче - служителите, които ще обслужват тях, също ще са по-малко. И като цяло не знам колко големи ще бъдат опашките, та освен да ви посъветвам да отидете възможно най-рано и да си пазите ред, друго не мога да ви кажа.
В края на ноември
В края на ноември
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Подготви се за стабилно чакане и в двата случая. Особено ако чашаш последния момент, както аз.
Но в СУ много ще ти се наложи да чакаш, така че- свиквай, с най-добри чувства го казвам
Аз тази дълга гъста брада от къде мислиш я имам... xD
Но в СУ много ще ти се наложи да чакаш, така че- свиквай, с най-добри чувства го казвам
Аз тази дълга гъста брада от къде мислиш я имам... xD
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
Благодаряя, благодаряя, а отдел "Студенти" във ФЖМК къде се помещава 
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
На мен миналата година процедурата по записването ми отне точно половин час(и в останалите няколкостотин случая, в които съм се записвала - също
). Отиди рано сутринта, шансът да има опашка тогава е пренебрежително малък, все пак това не е записване за детска градина в София 
А отдел "Студенти" във ФЖМК е на първия етаж вдясно, ама засега не ти трябва. Като влезеш във факултета, ще кажеш на портиера, че си за записване и той ще те заведе в една стая, в която всъщност ще се извърши тая процедура от теб и инспекторката
А отдел "Студенти" във ФЖМК е на първия етаж вдясно, ама засега не ти трябва. Като влезеш във факултета, ще кажеш на портиера, че си за записване и той ще те заведе в една стая, в която всъщност ще се извърши тая процедура от теб и инспекторката
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
-
tamarsaaD
- В началото бе словото
Здравейте, имам питанка и аз. Ако сме приети за една специалност от първо класиране, но скаме по предна и се запишем за второ класиране, губим ли си мястото за първата сециалност, в която сме били приети?