СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
nuketdan
В началото бе словото
Специалност: Логопедия
Курс: първи

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от nuketdan »

geridem написа:
D.v. написа:Класиранията в ТУ са излезнали,въпреки,че бяха за утре .. Ох да излезнат и нашите тук ... Че полудявам !
Как ще са излезли, не са.. Те дори са предвидени за 17ти.

Излезли са, излезли, един съученик вече се напива даже :cheers:
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
Аватар
geridem
В началото бе словото
Специалност: английски език
Курс: кандидат-студент

Мнение от geridem »

nuketdan написа:
geridem написа:
D.v. написа:Класиранията в ТУ са излезнали,въпреки,че бяха за утре .. Ох да излезнат и нашите тук ... Че полудявам !
Как ще са излезли, не са.. Те дори са предвидени за 17ти.

Излезли са, излезли, един съученик вече се напива даже :cheers:
Явно при някои са, при други не..
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
Аватар
vicodin
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от vicodin »

не мисля, че има кой да ги пусне днес, наближава 20h, по-скоро утре
Can't sleep; moon will eat me.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

mkaDGr написа:Днес отидох да си взема документите, които трябват за записване. Установих, че нямам личен картон и декларация за здравно осигуряване, както и че имам 4 еднакви уверения. На тези уверения аз трябва ли да пиша нещо ? Прочетох, че някои също сте си ги закупили та може ли да кажете при вас какво е положението, имате ли тези неща, които казах, че на мен липсват ?
Декларацията за здравно осигуряване всеки един от вас ще си я получи или от отдел "Студенти", или от колегите, с които ще отговаряме за записването в по-големите факултети (ЮФ, БФ, ФКНФ и ФФ). Не знам какъв е този личен картон, би трябвало да имаш в комплекта един Именник, който трябва да попълниш... личен картон, нищо не ми говори... освен ако не е някакво нововъведение, но се съмнявам. Колкото до уверенията - те могат да ти послужат я пред БДЖ, я пред някоя друга държавна институция, която изисква доказателство, че учиш висшУ в СУ, иначе те не са задължителни за попълване, пак пиша - попълваш ги единствено, ако имаш нужда от такова доказателство.
IvayloSK написа:Искам да попитам някой знае ли ФАКУЛТЕТА ПО ХИМИЯ И ФАРМАЦИЯ и МЕДИЦИНСКИЯ ФАКУЛТЕТ имат ли собствена каса, в която може да се плати семестриалната такса?
Факултетът по химия и фармцация има собствена каса, но Медицинският няма.
nuketdan написа:Много благодаря за отговорите, гайс! Особено на although! :) Много ми помогнахте, че и без това се притеснявам за всичко останало! :)
Няма за какво! Радвам се, че съм ти помогнал и също така се радвам, че пишеш едно "благодаря"! :wink:
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
clew
В началото бе словото
Специалност: Новогръцка филология

Мнение от clew »

clew написа:Какво е работното време в дните на записванията и относно кандидатстването за общежитие - като ходя да се записвам ли трябва да попълвам формуляри разни или всичко става онлайн? :lol:
Само моя въпрос си остана без отговор :roll:
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Твоя въпрос явно не съм го видял, ще прощаваш, но почнах да ставам разноглед... :lol:
Работното време в отделите "Студенти" ще бъде от 08:30 до 17:00 часа (миналата година се обработваха документи, докато имаше хора), като ще има обедна почивка от 12:00 до към 13:00 часа. Що се отнася до общежитията - миналата година се попълваше едно заявление, че новозаписалият се студент желае да участва в класирането за общежития, като това заявление се даваше на място и не се купуваше, а след това цялата останала процедура е онлайн. Дали и сега нещата ще се случват по същия начин, ще мога да ти кажа утре следобед, тъй като сутринта имаме среща с хората от администрацията, с които ще обсъдим как ще се процедира тази година, но предполагам, че няма да има промяна. : ))
Последно промяна от although на 15 Юли 2013, 23:25, променено общо 1 път.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Аватар
desiinkaa
В началото бе словото

Мнение от desiinkaa »

Наближава "заветният" час, в който ще разберем какво сме приети и дали ще очастваме във второ класиране... Незнам, но на мен ми е много притеснено и изнервено. Вие как сте???
А ти покинула, втекла,
Шукала мати — не найшла,
Та вже й шукати перестала,
Умерла, плачучи. Давно
Не чуть нікого, де ти гралась,
Собака десь помандрувала,
І в хаті вибито вікно.

Тарас Шевченко
Аватар
Tarja
В началото бе словото
Специалност: Geography
Обратна връзка:

Мнение от Tarja »

desiinkaa написа:Наближава "заветният" час, в който ще разберем какво сме приети и дали ще участваме във второ класиране... Не знам, но на мен ми е много притеснено и изнервено. Вие как сте???
По същия начин ... сигурно тази вечер няма да мога да заспя :bounce:
There is no religion higher than truth
mkaDGr
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от mkaDGr »

@although Благодаря, а иначе тази декларация там си я попълваме (идеята ми е да си носим 1 химикал) ? То относно тези документи гледам информация в сайта на ФМИ, едни примерно попълнени бланки, но сравнително стари вече, затова може да има разминаване в информацията.
Majesty
В началото бе словото

Мнение от Majesty »

И аз съм под леко напрежение в очакване на резултатите!Имам и един въпрос според вас възможно ли е да ме върнат при записването ако не сам си внесъл здравните осигоровки?
mariela.petkova
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mariela.petkova »

Йордан М. написа:Добър ден на всички. Извинявам се за тъпия въпрос, може да е бил задавн и преди, но не съм обърнал внимание. Та на въпроса колко е таксата за внасяне в ЮФ при записването, разбрах че се внасяло определена сума, ама за цялата година или за първия семестър. А и ако може да ми я кажете сумата, да знам колко да носа, че пътувам от провинцията и да знам колко пара да нося. Мерси предварително и дано имаме късмет утре всички.
Таксите в ЮФ ще са по 270 лв. на семестър от тази година
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Мнение от Nipton »

Кой ти каза, че са 270?
MatthewScott
В началото бе словото
Специалност: Молекулярна биология

Мнение от MatthewScott »

Majesty написа:И аз съм под леко напрежение в очакване на резултатите!Имам и един въпрос според вас възможно ли е да ме върнат при записването ако не сам си внесъл здравните осигоровки?
Не, ако сте завършили тази година и сега станете студент, ще имате неплатени само 3 месеца, тоест непрекъснати осигуровки. И да не е така, университета това не го интересува, той започва да Ви осигурява от датата на записване, а и реално те няма как да проверят дали до сега сте се осигурявал или не. :)
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

mkaDGr написа:@although Благодаря, а иначе тази декларация там си я попълваме (идеята ми е да си носим 1 химикал) ? То относно тези документи гледам информация в сайта на ФМИ, едни примерно попълнени бланки, но сравнително стари вече, затова може да има разминаване в информацията.
Ами, да, хубаво ще е да си носиш един химикал... за всеки случай, тъй като не се знае какво, как и защо. Предполагам ти вече си си попълнил всички документи за записването, но тези, които все още не са и четат това мнение - то задължително да си носят една химикалка, някакво лепило и евентуално ножица, защото трябва да се попълнят въпросните документи по образец, а ако не си носите тези "пособия", то ще трябва да си купите, тъй като е много вероятно да ви влязат в употреба. :lol:

Явно наистина е стара информацията в сайта на ФМИ, тъй като определено няма "личен картон", а само един именник за попълване. : ))
Majesty написа:И аз съм под леко напрежение в очакване на резултатите!Имам и един въпрос според вас възможно ли е да ме върнат при записването ако не сам си внесъл здравните осигоровки?
Не, няма такава вероятност, не се притеснявай.
mariela.petkova написа:Таксите в ЮФ ще са по 270 лв. на семестър от тази година
Nipton написа:Кой ти каза, че са 270?
Това и аз искам да го разбера, че ми стана интересно!
mariela.petkova
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от mariela.petkova »

http://www.minedu.government.bg/opencms ... _taksi.pdf тук пише, а и ги вдигнаха с 8% от миналата година
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”