СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
ФФ - философски факултет?
Този факултет е в Ректората, бул. Цар Освободител.
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Принципно ФФ няма собствена каса, да, но преди малко прочетох (тук разчитам на чужда информация, а не на моя собствена, но няма причина да не вярвам), че от няколко месеца насам се използва касата на Стопански факултет и за специалностите от ФФ (и двете сгради са на 4-ти км., точно една до друга), така че можеш да си платиш там и след това да отидеш във ФФ, за да се запишеш. Иначе, разбира се, можеш и да минеш през Ректората, за да си платиш в Паричен салон, и след това да се насочиш към 4-ти км. Общо взето имаш избор на действие, така че както си прецениш и както ти е по-удобно. : )bobby.grigorov написа:Да, благодаря много! Поизясниха ми се някой неща. И въпреки всичко, нали съм вечно неразбрал, какво се получава сега? Тъй като ти - although, писа в една тема, че ФФ няма собствени каси, всмисъл нямаше го в списъка на факултетите, които са със собствени каси, първо трябва да мина през Ректората да си платя таксата и после да отида на Цариградско да се запиша или...? Извинете за глупавите въпроси, но просто гледам да се подготвя максимално за записването, за да не стане хаус на 17-ти. И отново - благодаря ви предварително!
Деканът, Деканата и голяма част от администрацията се помещава в сградата на Ректората, да, както и лекциите на психолозите и философите, но отдел "Студенти" на ФФ е на 4-ти км. Отново пост-вам линка с местоположенията на въпросните отдели - http://phls.uni-sofia.bg/article/482ernow написа:ФФ - философски факултет?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
- Курс: първи
Здравейте,
Реших да изневеря на практиката си да правя всичко в последния момент и си закупих комплекта с документи за записване. Възникнаха и редица въпроси, на които се надявам да открия отговорите тук.
1. В студентската книжка е необходимо да се посочи "форма на обучение"
"... за _________ студентка в...." Леко глупаво е, но само "редовна" или "редовно обучение" трябва да се напише?
2. Относно здравните осигуровки. За да бъдат подновени здравните ми осигуровки необходимо ли е попълването на някакъв формуляр?
3. Тъй като ще кандидатствам за общежитие, необходимо ли е също попълването на декларация или единствено остава електронното подаване на документи?
Благодаря предварително за отговора.
Реших да изневеря на практиката си да правя всичко в последния момент и си закупих комплекта с документи за записване. Възникнаха и редица въпроси, на които се надявам да открия отговорите тук.
1. В студентската книжка е необходимо да се посочи "форма на обучение"
"... за _________ студентка в...." Леко глупаво е, но само "редовна" или "редовно обучение" трябва да се напише?
2. Относно здравните осигуровки. За да бъдат подновени здравните ми осигуровки необходимо ли е попълването на някакъв формуляр?
3. Тъй като ще кандидатствам за общежитие, необходимо ли е също попълването на декларация или единствено остава електронното подаване на документи?
Благодаря предварително за отговора.
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
1. "... за редовна студентка в..."
2. Да, необходимо е попълването на формуляр за здравните осигуровки, но него ще получиш в отдел "Студенти", когато отидеш да се записваш.
3. Миналата година се попълваше едно кратко формулярче, с което декларираш желанието си за участие в класирането за общежитие, като този формуляр също се даваше от отдел "Студенти" и след това се продължаваше с онлайн кандидатстването... за тази година все още не знам каква ще е процедурата, тъй като вторник ще се проведат разговорите с администрацията, но предполагам, че ще е по същия начин.
2. Да, необходимо е попълването на формуляр за здравните осигуровки, но него ще получиш в отдел "Студенти", когато отидеш да се записваш.
3. Миналата година се попълваше едно кратко формулярче, с което декларираш желанието си за участие в класирането за общежитие, като този формуляр също се даваше от отдел "Студенти" и след това се продължаваше с онлайн кандидатстването... за тази година все още не знам каква ще е процедурата, тъй като вторник ще се проведат разговорите с администрацията, но предполагам, че ще е по същия начин.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
-
mkaDGr
- В началото бе словото
@nominasuntodiosa
От Ректората ли си закупи документите, да знам къде да ги търся
То дори и да се кандидатсва в друг факултет, извън Ректората, няма значение откъде ще ги взема тези документи, в смисъл еднакви са ?
От Ректората ли си закупи документите, да знам къде да ги търся
То дори и да се кандидатсва в друг факултет, извън Ректората, няма значение откъде ще ги взема тези документи, в смисъл еднакви са ?
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
аз искам да питам за осигуровките.. ако не съм ги платила още, ще ми направят ли проблем сега при записването?
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
- nuketdan
- В началото бе словото
- Специалност: Логопедия
Здравейте, аз също имам няколко въпроса и ако ми помогнете ще ви бъда много благодарна...та за ФНПП има ли нужда първо да се ходи до Ректората за закупуване на формуляри за записването и за плащане на семестриалната такса или всичко мога да го свърша във факултета направо? И за осигуровките...ще има ли проблем, ако не съм ги платила? Извинете, че ви занимавам с такива въпроси, просто никъде не прочетох точно и ясно..Много благодаря предварително. 
"Посегнеш ли с ръка, за да погалиш, разместваш въздуха на цялата вселена."
- ninchetooo
- Пишете, о, братя
- Специалност: история
- Курс: втори
sevdalina-sisi написа:аз искам да питам за осигуровките.. ако не съм ги платила още, ще ми направят ли проблем сега при записването?
Няма никой да ти прави проблем.
Все пак е хубаво да си провериш какво ти пише в НАП. (дали си с непрекъснати осигуровки)
Аз не съм си ги платила и ми стават 3 месеца неплатени, но се водя с непрекъснати осигуровки и после университета поема плащанията и до сега нямам проблеми.
- nominasuntodiosa.
- В началото бе словото
@mkaDGr
Взех си ги от Ректората.
Относно от къде да се купят документите - знам, че условието е те да са от книжарници на СУ, което предполагам включва и тези по другите факултети, които не са в Ректората.
Взех си ги от Ректората.
Относно от къде да се купят документите - знам, че условието е те да са от книжарници на СУ, което предполагам включва и тези по другите факултети, които не са в Ректората.
"Сърцата са едни и същи." - Виктор Юго
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
ами вероятно и на мен ще ми се съберат три месеца, все пак училището ми ги е плащало до юни месец, значи и аз ще съм с непрекъснати осигуровки. мерси за отговора : )ninchetooo написа:
Няма никой да ти прави проблем.
Все пак е хубаво да си провериш какво ти пише в НАП. (дали си с непрекъснати осигуровки)
Аз не съм си ги платила и ми стават 3 месеца неплатени, но се водя с непрекъснати осигуровки и после университета поема плащанията и до сега нямам проблеми.
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
- clew
- В началото бе словото
- Специалност: Новогръцка филология
Какво е работното време в дните на записванията и относно кандидатстването за общежитие - като ходя да се записвам ли трябва да попълвам формуляри разни или всичко става онлайн? 
-
svetliodekov
- В началото бе словото
Къде мога да проверя размера на семестриалните такси за ФМИ ?
-
mkaDGr
- В началото бе словото
Предполагам ще са същите като от КСК 2012svetliodekov написа:Къде мога да проверя размера на семестриалните такси за ФМИ ?
- Cappie
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство
Не мога да разбера защо не публикуват таксите за 2013-2014, ами карат хората да предполагат какво ще носят като се записват. Знам, че няма да има промяна, но все пак да ги публикуват, нищо не им коства.
My biggest mistake is that i was born in wrong world
-Me, Myself and I
-Me, Myself and I
- Mondscreen
- Паисий
В неделя никой не работи. Сигурно ще го направят утре или с обявяването на първо класиране.Cappie написа:Не мога да разбера защо не публикуват таксите за 2013-2014, ами карат хората да предполагат какво ще носят като се записват. Знам, че няма да има промяна, но все пак да ги публикуват, нищо не им коства.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!