СЛЕД изпитите - всичко за записването
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването
Има ли шанс да си променим специалностите за класиране ? Извинявам се, че си задавам втори път въпроса, ама ми идва да се гръмна ... От ЮФ ми казаха, че от тази година Право не може да се записва като втора специалност/второ висше. И никъде не е опоменато и най-вероятно ще излезне на сайта това като решение септември месец. Аз съм втори курс в СУ и исках да си продължа първата специалност и да запиша Право - задочно, разбира се, платено, до миналата година това са го правили ... И каква логика има в това да не могат хората от другите факултети на СУ да записват Право - не знам ... При положение, че имат интерес от това да ти взимат парите ...И понеже си правех сметките да ги карам паралелно, писах Право - задочно само. А тези от Информационния център на СУ не знам какъв информационен център са като не могат да ти дадат информация и само те препращат от човек на човек ... След като от Отдел студенти на ЮФ също не бяха наясно, после ме прехвърляха също от човек на човек, та накрая говорих с Боряна Захариева, която ми каза, че тя отговаря за това как стоят нещата с прехвърлянето в специалност Право, въпреки че аз не съм за прехвърляне. Тя е най-запозната и на друг и да се обаждам - няма смисъл, било решено на Академичен съвет и това ти ...
Последно промяна от maturabel на 11 Юли 2013, 22:46, променено общо 1 път.
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Поначало като втора специалност право-задочно могат да запишат единствено студентите, следващи МО в същия факултет. Не знам какво учиш ти, но промените тази година засягат студентите, желаещи да се ПРЕМЕСТЯТ от други специалности/факултети. Това вече не е възможно.maturabel написа:Има ли шанс да си променим специалностите за класиране ? Извинявам се, че си задавам втори път въпроса, ама ми идва да се гръмна ... От ЮФ ми казаха, че от тази година Право не може да се записва като втора специалност/второ висше. И никъде не е опоменато и най-вероятно ще излезне на сайта това като решение септември месец. Аз съм втори курс в СУ и исках да си продължа първата специалност и да запиша Право - задочно, разбира се, платено, до миналата година това са го правили ... И каква логика има в това да не могат хората от другите факултети на СУ да записват Право - не знам ... При положение, че имат интерес от това да ти взимат парите ...И понеже си правех сметките да ги карам паралелно, писах Право - задочно само. А тези от Информационния център на СУ не знам какъв информационен център са като не могат да ти дадат информация и само те препращат от човек на човек ... След като от Отдел студенти на ЮФ също не бяха наясно, после ме прехвърляха също от човек на човек, та накрая говорих с Боряна Захариева, която ми каза, че тя отговаря за това как стоят нещата с прехвърлянето в специалност Право, въпреки че аз не съм за прехвърляне. Тя е най-запозната и на друг и да се обаждам - няма смисъл, било решено на Акадамичен съвет и това ти ...
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Промените засягат и хора, които учат една специалност (която не е МО) и наново кандидатстват и искат и да запишат Право. Това до миналата година е било напълно възможно, това ми го каза не само уважаемата Захариева, но и знам за човек, който учи една специалност от ФФ редовно и е записал като второ Право и то редовно, за жалост, имаме общ познат с този човек и не го познавам лично, но то и няма за какво да го питам вече ...
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Ако след първо класиране си приет в някоя специалност, но пък искаш да продължиш във второ класиране, то идването ти до СУ е задължително... единствено ако не си приет в нито една специалност няма нужда да се заявява изрично желанието за участие в следващо класиране, защото това се подразбира.rogfed написа:Има ли възможност да потвърдиш желание за участие в следващи класирания, без да се налага да ходиш на място в СУ?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Не губи надежда. Никой не знае колко ще падне балът тази година. Ако си момче, може да е по-трудно, но момичетата влизат с 18 и надолу бал.jakotrouble написа:Мнооооого хубаво ....
Значи с мат1 неможеш да стигнеш 24 бал а само 18, така ли излиза ?
Където гледах преди пишеше просто.
Коефициент 2:
1.Математика 1
2.Матура
Няма го това "или".Значи ако не се явиш на мат2 над 18 бал за софтуерно,компютърни и т.н. неможеш да изкараш ?
Значи се прецаках и ми отиде годината заради едно липсващо или...
-
LEBRONJAMES
- В началото бе словото
Имам въпрос , а след като да речем ме приемат в някоя специалност трябва ли веднага да платя семестриалната такса или примерно мога на 2ри август или до началото на академичната година тоест 1ви октомври.
- maria.georgieva.
- В началото бе словото
При записването в самия университет и самата специалност ти се искат следните документи: (Чл.40) http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... e_studenti .Така че,ако няма да продължаваш на второ класиране,трябва да си платиш семестриалната такса или при самото записване или по банков път и да представиш платежното.LEBRONJAMES написа:Имам въпрос , а след като да речем ме приемат в някоя специалност трябва ли веднага да платя семестриалната такса или примерно мога на 2ри август или до началото на академичната година тоест 1ви октомври.
Dreams are not enough...actions are needed
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
- Специалност: ПНУП
Една питанка - от четеното разбрах,че ако факултета има опция за самостоятелно заплащане на таксите на собствена каса ходенето до ректората отпада,така ли?
Аз съм за ФНПП ,дано,та мога ли в четвъртък направо да отида там с попълнените документи,да си платя на място и от там да си получа всичко необходимо или пак ще има ходене до сградата на СУ ?
Ааа,още нещо,ако отида сега,в понеделник,до СУ ще намеря ли в книжарницата вече от тези комплекти за записване,студентска книжка и лична карта?
Аз съм за ФНПП ,дано,та мога ли в четвъртък направо да отида там с попълнените документи,да си платя на място и от там да си получа всичко необходимо или пак ще има ходене до сградата на СУ ?
Ааа,още нещо,ако отида сега,в понеделник,до СУ ще намеря ли в книжарницата вече от тези комплекти за записване,студентска книжка и лична карта?
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
- vicodin
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
аре и аз да се поизложа с някой въпрос
приета съм на 1-во класиране нещо, отивам да ми пазят мястото, защото чакам друга специалност; на второ класиране трябва ли отново да подавам някакви документи, за да продължават да ми пазят мястото в приетата специалност (респективно и на 3-то класиране)
silly me
приета съм на 1-во класиране нещо, отивам да ми пазят мястото, защото чакам друга специалност; на второ класиране трябва ли отново да подавам някакви документи, за да продължават да ми пазят мястото в приетата специалност (респективно и на 3-то класиране)
silly me
Can't sleep; moon will eat me.
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Ако след като е обявено първо класиране и ти си класирана в някаква специалност, решиш да чакаш второ класиране и си заявиш желанието за участие във второ класиране, то има две положения след като излезе класирането - или не мърдаш от първоначалната специалност, в която си била приета или се покачваш по желанията си. При първото положение - в почти всички факултети не се изисква повторно заявяване за участие в следващо класиране (питай на място, дали и твоят е такъв), то става по подразбиране и няма да ти се наложи да попълваш или подаваш каквито и да е документи, но ако си мръднала по желанията си, то трябва задължително да отидеш до факултета, в който е новата ти специалност и да подадеш отново заявление за участие в трето класиране.
Точно така! ФНПП има такава каса в своята сграда, което ще рече, че няма смисъл да се разкарваш до СУ. Попълваш си документите, плащаш си на касата, записваш се в тамошния отдел "Студети" и си готова. Иначе би трябвало от понеделник вече да се продават въпросните комплекти за записване в книжарницата в СУ, така че ако ти е близо Ректората или имаш път натам, провери. : )foxgirl_sf написа:Една питанка - от четеното разбрах,че ако факултета има опция за самостоятелно заплащане на таксите на собствена каса ходенето до ректората отпада,така ли?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
Ще отговоря по пътя на логиката,пък който е минал по този път да си каже ...vicodin написа:аре и аз да се поизложа с някой въпрос
silly me
Записваш,например,5 специалности,като съответно желанието ти е да те приемат в най-желаната специалност,респективно в 1.
Обаче за всеки случай записваш още четири,като всяка следваща е по-нежелана от предходната.Иии така,приемат те на първо класиране в четвъртата,ти отиваш,депозираш си дипломата в съответния факултет и попълваш документ,че искаш да продължиш по нататък в класиранията.На второ класиране те приемат в желана специалност номер 2,отиваш,това ако факултета на 2та специалност е в друг факултет,взимаш си дипломата и отиваш в другия факултет да депозираш там дипломата и съответно да пожелаеш отново да участваш и във третото класиране.Ако и двете специалности са в един и същи факултет съответно ще е по-лесно,няма да разхождаш дипломата насам натам,а само ще си подадеш отново документ за продължение в класиранията,като съответно ще отпадне възможността ти да се върнеш и да се запишеш в специалност номер 4,ако на трето класиране не се класираш оставаш в специалност номер 2.
Надявам се,че ме разбираш,защото честно да си призная малко ми е объркано и на мен.
- vicodin
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
- Курс: първи
това ясно, благодаря и на двама ви;
питането ми беше, че ме приемат на първо класиране специалност 4, на второ не ме приемат нищо по-горно - трябва ли да подавам документи, за да продължа в класирането или става автоматично и не се изисква присъствието ми
+ не си губя мястото, което съм запазила в 4, amirite?
п.с. хора, ако ме приемат, имате по 1 бира от мен, защото знам колко са досадни глупавите въпроси
питането ми беше, че ме приемат на първо класиране специалност 4, на второ не ме приемат нищо по-горно - трябва ли да подавам документи, за да продължа в класирането или става автоматично и не се изисква присъствието ми
п.с. хора, ако ме приемат, имате по 1 бира от мен, защото знам колко са досадни глупавите въпроси
Can't sleep; moon will eat me.
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
although ,писали сме заедно,но понеже вложих труд реших да публикувам и своето мнение
Малко по-трудно е за разбиране от твоето,но здраве да е ... 
Ааа,сега вече схванах със сигурност въпроса ти,ами пак по пътя на логиката,ако след класиране няма промяна,тоест приет на някаква специалност,би трябвало да няма и нужда от деклариране на желание,автоматично продължаваш за третото класиране...vicodin написа:това ясно, благодаря и на двама ви;
- foxgirl_sf
- В началото бе словото
Ами то трябва да се пази докато не заявиш друго или докато не се запишеш в него ...vicodin написа:това ясно, благодаря и на двама ви;
Предпочитам шуменско ...
-
although
- Плиний Стари
- Обратна връзка:
Ще си позволя да се самоцитирам, защото в предното си мнение ти отговорих:vicodin написа:питането ми беше, че ме приемат на първо класиране специалност 4, на второ не ме приемат нищо по-горно - трябва ли да подавам документи, за да продължа в класирането или става автоматично и не се изисква присъствието ми
Надявам се вече всичко да е ясно.although написа:Ако след като е обявено първо класиране и ти си класирана в някаква специалност, решиш да чакаш второ класиране и си заявиш желанието за участие във второ класиране, то има две положения след като излезе класирането - или не мърдаш от първоначалната специалност, в която си била приета или се покачваш по желанията си. При първото положение - в почти всички факултети не се изисква повторно заявяване за участие в следващо класиране (питай на място, дали и твоят е такъв), то става по подразбиране и няма да ти се наложи да попълваш или подаваш каквито и да е документи...
foxgirl_sf, нямаш грижи, даже се радвам, че си била толкова старателна в обяснението.