although написа:Ето какво препоръчвам: плащаш си по банков път семестриалната такса, след което си взимаш комплекта за записване и попълваш всички документи, качваш се в "Паричен салон" (заради банковия превод няма да ти се наложи да чакаш на опашки), за да представиш вносната бележка и да ти бият печат в студентската книжка, накрая се насочваш към отдел "Студенти" на факултета, в който си приета. : )
Миналата годината пак трябваше бордерото от банката да се заверява в касите/счетоводството, в крайна сметка печата в книжката за платена такса го слагат само от там. Иначе някои от външните факултети (тези, които не са в Ректората) си имат собствени каси (Факултет по математика и информатика; Факултет по химия и фармация; Физически факултет; Факултет по начална и предучилищна педагогика; Биологически факултет; Стопански факултет), така че не е задължително непременно да се редиш на километричните опашки в паричен салон. За купуване на книжките опашки едва ли ще се образуват, по принцип ги продават на една импровизирана сергия пред Ректората (много забавно изглежда ), но примерно миналата година продаваха и пред биологическия, предполагам и пред други факултети също е имало, но най-сигурно е от Ректората...
@yemim
Трябва да чакаш книжката си. А и новата учебна година няма да започне на 1 октомври, ще започне на 27 септември.
Може ли да се плати семестриалната такса в на място с дебитна карта?
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Искам да попитам след като сме получили своя входящ номер за класирането трябва ли вече да имаме профил в "персонална информация" в сайта на СУ или ще имаме по-късно, защото в момента на мен ми изписва "Некоректно въведени данни!", та да питам докато е време.
И може би няма да е кандидат-студент, а студент? И за основание за плащане: Семестриална такса? Ако някой знае да сподели, ако не да звъним в сектор Студенти
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
geridem написа:И може би няма да е кандидат-студент, а студент? И за основание за плащане: Семестриална такса? Ако някой знае да сподели, ако не да звъним в сектор Студенти
geridem написа:И може би няма да е кандидат-студент, а студент? И за основание за плащане: Семестриална такса? Ако някой знае да сподели, ако не да звъним в сектор Студенти
Самото основание в случая е всичко от частта "при плащане по банков път задължително се вписват".
Как сме пропуснали това Благодаря!
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
Когато си приета си купуваш студентски документи по образец, попълваш ги, плащаш семестриалната такса в Паричен салон, после отиваш в отдел студенти, където ти взимат повечето от документите, включително дипломата. До колкото знам това е процедурата.
sevdalina-sisi написа:съжалявам за тъпия въпрос, ама отдел "Студенти" едно място ли е или има отделни такива за всеки факултет....
Има за всеки. Въпросът е къде се намират..
— Jack Kerouac
Сигурно сега ще ви шокирам, но Софийският университет има работещ сайт, на който е написано всичко онова, което ви интересува. Колкото до различните учебни отдели - http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/u ... /fakulteti - намирате си факултета, който ви трябва и отдясно избирате "Администрация"... нататък мисля, че би трябвало да се оправите и самички.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
И при мен се получава така... Въвеждам си входящия номер и ми изписва "некоректни данни". На какво се дължи това? Дали трябва да имаме активиран профил или това е стара информация само за резултатите от конкурсните изпити? Може би ще имаме профил на 16 юли, при обявяване на първо класиране?