Опера
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Re: Опера
След първия път винги трябва да има поне втори и трети. Иначе впечатленията ще бъдат доста ... непълни. 
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Ще се похваля, разбира се
Иначе, със сигурност ще има и други пъти, но вероятно ще е чак другия сезон.
Иначе, със сигурност ще има и други пъти, но вероятно ще е чак другия сезон.
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Просто... ти намери с кво да почнеш. Още се подсмихвам.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Почва "Опера в парка", а се чудя дали да не отида на "Дон Карлос", може и някой и друг балет да бодна, какво ще ме посъветвате?
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
"Дон Карлос" с 2 ръце и колко крака имам. Една от любимите ми опери.
Задължително отиди на 7-ми. Тенорът не е оптималният, но всички останали са чудесни.
На 6-ти тенорът и сопраното са отлични, та може и тогава.
Не ти препоръчвам състава на 5-и.
И да знаеш, че вероятно декорите ще са супер бутафорни, та не очаквай кой знае какво. Звукът също е далеч от идеалния там, но като цяло е приятно преживяване.
Задължително отиди на 7-ми. Тенорът не е оптималният, но всички останали са чудесни.
На 6-ти тенорът и сопраното са отлични, та може и тогава.
Не ти препоръчвам състава на 5-и.
И да знаеш, че вероятно декорите ще са супер бутафорни, та не очаквай кой знае какво. Звукът също е далеч от идеалния там, но като цяло е приятно преживяване.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Обратна връзка:
Аз точно за него си мислих, но се двоумях и за "Кармен" и рапсодията..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
От балет не разбирам, не мога да дам акъл, съжалявам.
Но ако има билети за "Дон Карлос" на 7-ми, отиди. Като гледам имената, ще бъде едно от събитията за сезона, ако и да не е в оптималната за целта обстановка.
Габриела Георгиева е феноменален глас, наистина е фантастична (слушах я за пръв път в един незабравим спектакъл на "Аида" на Летния театър в Бургас и направо се охълцах
). Пее сравнително рядко в България, затова не бих се поколебала да препоръчам който и да е спектакъл с нейно участие. Юлиян Константинов имаше разкошен глас, не съм го слушала от един "Княз Игор" преди около 3-4 години, та не знам, но Филип II му беше една от коронните роли. Мецосопраното също е добра (Даниела Дякова); гледам, че Свилен Николов ще е Родриго, което е най-добрият вариант от трите спектакъла. Само тенорът е... абе, ще го преживееш. А ако има ден, може да отговори на предизвикателството и да пее на нивото на останалите. Така че да, определено 7-ми.
Уви, аз тогава вече трябва да съм обратно в Прага, но ако не се налагаше да пътувам, щях да ида да ги чуя и аз - заслужава си.
Като споменах Габриела, ето запис на голямата ария от "Турандот" отпреди 2 месеца:
Но ако има билети за "Дон Карлос" на 7-ми, отиди. Като гледам имената, ще бъде едно от събитията за сезона, ако и да не е в оптималната за целта обстановка.
Габриела Георгиева е феноменален глас, наистина е фантастична (слушах я за пръв път в един незабравим спектакъл на "Аида" на Летния театър в Бургас и направо се охълцах
Уви, аз тогава вече трябва да съм обратно в Прага, но ако не се налагаше да пътувам, щях да ида да ги чуя и аз - заслужава си.
Като споменах Габриела, ето запис на голямата ария от "Турандот" отпреди 2 месеца:
В края на ноември
В края на ноември
-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Преживях Вагнер! Че даже ми и хареса
Е, вярно, в началото ми идеше да заспя, а в последните 30 минути ми дойдоха в повече, но като цяло изживяването ми хареса
Иначе, съвсем в началото малко ме постреснаха футуристичните декори и костюми, но от друга страна пък беше различно. Също така мисля, че претупаха края, но не бих се оплаквала точно от това
Съседът от едната ми страна (явно доведен от майка си/баба си) съвсем спокойно си поспа поне 4 от 6 часа. Също така, абсолютно съм убедена, че в последната част някой зад мен спокойно си похъркваше
Направи ми впечатление, че има доста деца или поне в антрактите с такова впечатление останах.
Неприятно впечатление ми остави гледката на къси панталони и дънки, гуменки и джапанки, при все че няколко дена се чудих какво да измисля и да облека, за да не изглеждам не на място.
В заключение, бих повторила - даже чакам новия сезон с нетърпение. Даже ако някога поставят отново 4 части, бих ги изгледала. Стига само да не са в един ден, че тогава наистина ще ми дойде много
Е, вярно, в началото ми идеше да заспя, а в последните 30 минути ми дойдоха в повече, но като цяло изживяването ми хареса
Съседът от едната ми страна (явно доведен от майка си/баба си) съвсем спокойно си поспа поне 4 от 6 часа. Също така, абсолютно съм убедена, че в последната част някой зад мен спокойно си похъркваше
Направи ми впечатление, че има доста деца или поне в антрактите с такова впечатление останах.
Неприятно впечатление ми остави гледката на къси панталони и дънки, гуменки и джапанки, при все че няколко дена се чудих какво да измисля и да облека, за да не изглеждам не на място.
В заключение, бих повторила - даже чакам новия сезон с нетърпение. Даже ако някога поставят отново 4 части, бих ги изгледала. Стига само да не са в един ден, че тогава наистина ще ми дойде много
Vanity, definitely my favorite sin...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Faith_no_more написа:Преживях Вагнер! Че даже ми и хареса![]()
Е, вярно, в началото ми идеше да заспя, а в последните 30 минути ми дойдоха в повече, но като цяло изживяването ми харесаИначе, съвсем в началото малко ме постреснаха футуристичните декори и костюми, но от друга страна пък беше различно. Също така мисля, че претупаха края, но не бих се оплаквала точно от това
![]()
Съседът от едната ми страна (явно доведен от майка си/баба си) съвсем спокойно си поспа поне 4 от 6 часа. Също така, абсолютно съм убедена, че в последната част някой зад мен спокойно си похъркваше![]()
A new opera fan was born.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Радвам се, Вяра. Пък и, както ти казах, Вагнер не е операта като цяло: повечето са значително по-кратки и чувствително по-мелодични.
Ето ви един поздрав с една любима ария от една сравнително рядко поставяна (=> по-неизвестна) опера, Viaggio a Reims ("Пътуване до/към Реймс"):
Не съм особен фен на Раймонди, но тук се справя добре, симпатично е направил различните акценти. А и Youtube не прелива от записи на тая ария и без това.
Айде и още нещо, че тези дни си припомнях въпросния концерт (хич не харесвам Чечилия Бартоли, но - Жо, ако четеш това: поздрав - като видя и чуя батко Брин, се размазвам от кеф):
Ето ви един поздрав с една любима ария от една сравнително рядко поставяна (=> по-неизвестна) опера, Viaggio a Reims ("Пътуване до/към Реймс"):
Не съм особен фен на Раймонди, но тук се справя добре, симпатично е направил различните акценти. А и Youtube не прелива от записи на тая ария и без това.
Айде и още нещо, че тези дни си припомнях въпросния концерт (хич не харесвам Чечилия Бартоли, но - Жо, ако четеш това: поздрав - като видя и чуя батко Брин, се размазвам от кеф):
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
И съвсем последно, това съм го пускала (а и не е от опера, обаче пък коооооолко са прекрасни):
Сериозно. Двама от най-любимите ми съвременни изпълнители в нещо също любимо и... са просто като Красавицата и Звяра. Обожавам го това видео. Не мога да го гледам, без да отпера една замечтана и разнежена усмивка от ухо до ухо.
Сериозно. Двама от най-любимите ми съвременни изпълнители в нещо също любимо и... са просто като Красавицата и Звяра. Обожавам го това видео. Не мога да го гледам, без да отпера една замечтана и разнежена усмивка от ухо до ухо.
В края на ноември
В края на ноември
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Аз пък напоследък взех да проверявам за пътуване до Виена и посещение на Виенската Опера. За съжаление обаче цените са....
. Може би на по-късен етап. 
Последно промяна от camel на 02 Юли 2013, 14:22, променено общо 1 път.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Глупости, има билети и за десетина евро (и по-малко), но са за правостоящи. Специално за Щатсопер говоря, приятелка гледа там "Травиата" за около 10 лева. Но билетите - както казах - бяха за правостоящи и бяха last minute. Вярвам обаче, че ги има за всеки спектакъл, просто човек трябва да знае какво търси.
Иначе билетите за спектаклите, които гледах в Ковън Гардън бяха за 16 и 19 паунда, ако не се лъжа (редовни и не за правостоящи). Със сигурност не минаваха 20. И пак ми се ходи, деееейм!
Ето, най-долу (2.50 до 4 евра за правостоящи, в галериите са по 10):
http://www.wiener-staatsoper.at/Content ... zplan.html
Иначе билетите за спектаклите, които гледах в Ковън Гардън бяха за 16 и 19 паунда, ако не се лъжа (редовни и не за правостоящи). Със сигурност не минаваха 20. И пак ми се ходи, деееейм!
Ето, най-долу (2.50 до 4 евра за правостоящи, в галериите са по 10):
http://www.wiener-staatsoper.at/Content ... zplan.html
В края на ноември
В края на ноември