Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
Re: Въпроси относно общежитията !!!!, vol. 3 (виж 1 стр.)
Мисля, че всички първокурсници се настаняват, а след това другите курсове по успех. 

Ти успеха си няма да го вписваш, просто си пускаш заявлението - декларация и това е. После трябва да си изкараш Уверение от отдел "Студенти" за успеха ти. Иначе успеха си го смяташ като разделяш твоя бал на броя оценки, които го образуват, т.е. ако максималният за твоята специалност е 30 и образуващите го оценки са 5, а ти влизаш в СУ с 27 --> 27:5=5,4. Дано да си разбрал.krokodilagena написа:Как се изчислява успеха за класиране в общежитие?Гледам някакви оценки 6.00 , 5.88, 4.79 и други- как се изчисляват,някой имали представа?Става въпрос за новоприети студенти.Баловете се формират по различен начин за всяка специалност и варират - 24 - 30 - 36 -според броя на оценките,които специалността изисква.
-
krokodilagena
- В началото бе словото
благодаря
ако кандидатстваш с матура - при някой специалности оценката от матурата се удвоява ,а от изпита се утроява . Оценката ще е различна при това положение .Има разлика дали ще разделиш бала на 4 или 5.
Не знам тогава, по мое време нямаше влизане с матури
. Иначе най-добре в отдел "Студенти" да ти го сметнат, пон еще си 100% сигурен, че ще е верен. 
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Айде аз и тук да си подосаждам, защото писах във форума на СБО и не получих никакъв отговор.
Аз искам да попитам следното:
в момента съм втори курс, но преди две години учех друго, от което се отказах. Кандидатствах си на ново и ме приеха - но тогава ми казаха от СБО, че съм нямала право на общежитие до края, а имам право само още две години. Еми хубаво, обаче това все още ли е така е моят въпрос? И не е ли малко нечестно- тъй като аз не съм виновна че не се разбирахме с минала ми специалност, че нямах никаква реализация и бъдеще с нея. Сега всичко е ок, с това изключение, че няма да имам покрив над главата си от лятото натам и до края на редовното си образование. Подчертавам - редовно съм, бакалавър...
Надявам се наистина законите да са се променили в интерес на студента - защото ми остават ОЩЕ две години и не разбирам какви са тези закони, които ми забраняват да живея на полагащото ми се общежитие ?
P.S. И не почвайте с обвиненията и съветите от сорта на "има квартири" - да , знам че има квартири, но са доста по -СКЪПИ от общежитието и не всеки може да си ги позволи!
Аз искам да попитам следното:
в момента съм втори курс, но преди две години учех друго, от което се отказах. Кандидатствах си на ново и ме приеха - но тогава ми казаха от СБО, че съм нямала право на общежитие до края, а имам право само още две години. Еми хубаво, обаче това все още ли е така е моят въпрос? И не е ли малко нечестно- тъй като аз не съм виновна че не се разбирахме с минала ми специалност, че нямах никаква реализация и бъдеще с нея. Сега всичко е ок, с това изключение, че няма да имам покрив над главата си от лятото натам и до края на редовното си образование. Подчертавам - редовно съм, бакалавър...
Надявам се наистина законите да са се променили в интерес на студента - защото ми остават ОЩЕ две години и не разбирам какви са тези закони, които ми забраняват да живея на полагащото ми се общежитие ?
P.S. И не почвайте с обвиненията и съветите от сорта на "има квартири" - да , знам че има квартири, но са доста по -СКЪПИ от общежитието и не всеки може да си ги позволи!
Some nights I still can't sleep
And the voices pass with time
And I keep...
And I keep...
А колко всъщност излиза да си запазя стаята? Или наемът продължава да бъде абсолютно същият?
Стаята няма да бъде обитавана през летните месеци, но някой друг ще се занимава с плащането вместо мен и ми се иска да знам колко разход трябва да предвиди.
Стаята няма да бъде обитавана през летните месеци, но някой друг ще се занимава с плащането вместо мен и ми се иска да знам колко разход трябва да предвиди.
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Курс: първи
- Адрес в галерията на СУ: -
The_Viper, много странно, ще ме изненада, ако наистина е така 
trmeg, наемът е двоен - летните месеци плащаш субсидията, която по принцип държавата отпуска.
trmeg, наемът е двоен - летните месеци плащаш субсидията, която по принцип държавата отпуска.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
The_Viper, имаме право на общежитие на 4 години бакалавър и 2 магистър - така че тази година не би трябвало да има проблем.
trmeg, август и септември по 30 лева отгоре, а това че няма да си в стаята не значи, че няма да плащаш общата вода например и таксите за "затопляне на водата", токът ти поне ще е малък
.
trmeg, август и септември по 30 лева отгоре, а това че няма да си в стаята не значи, че няма да плащаш общата вода например и таксите за "затопляне на водата", токът ти поне ще е малък
- The_Viper
- Легендарен флуудър
- Курс: трети
Дано да сте прави, и все пак аз не съм магистър... от там идва целият проблем. И е много под въпрос цялата история! Ще трябва да попитам в Комисията. 
Some nights I still can't sleep
And I keep...
And I keep...
Здравейте, въпроса който ще задам сто процента го има някъде, но не ми се търси из 230 страници, затова може ли някоя добра душа да ми каже обясни простичко какво трябва да направя за да си запазя стаята и за другата година(в момента съм първи курс) 
Трябва като си подаваш онлайн заявлението за новата кампания(на-вероятно септември месец) да си отбележиш там, че искат да си в същата стая. Това е всичко.rabj написа:Здравейте, въпроса който ще задам сто процента го има някъде, но не ми се търси из 230 страници, затова може ли някоя добра душа да ми каже обясни простичко какво трябва да направя за да си запазя стаята и за другата година(в момента съм първи курс)
Значи не трябва да плащам такса и през лятото, много благодаря 
Аз мога да кандидатствам за класиране за общежитие по право- от многодетно семейство съм; Предполагам обаче, че ако тръгна да кандидатствам по успех, също ще успея да се класирам. Въпросът ми е- има ли някаква разлика в условията между общежитията, които дават,ако си класиран по успех и тези, за които си класиран по право?
And I keep finding beauty in the most f*cked up things...
-
MatthewScott
- В началото бе словото
- Специалност: Молекулярна биология
- Курс: първи
В този случай, по-скоро няма, въпрос на късмет.Synyster написа:Аз мога да кандидатствам за класиране за общежитие по право- от многодетно семейство съм; Предполагам обаче, че ако тръгна да кандидатствам по успех, също ще успея да се класирам. Въпросът ми е- има ли някаква разлика в условията между общежитията, които дават,ако си класиран по успех и тези, за които си класиран по право?
И аз имам въпрос. Може ли току що завършил бакалавър с положени успешно държавни изпити да запази стаята си за лятото, ако още не е сигурен дали ще записва магистратура?