[КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността vol.2

Мнение от Ер Малка »

rebellefleur написа:Търсих из форума, но нещо не открих как стои въпросът с преминаването от задочно към редовно. Знаете ли как става? Трябва ли да има свободно място, за да преминеш от едната форма на обучение в другата? :D
Аз исках да се прехвърлям от редовно в задочно, затова съм проучила процеса и в двете посоки, та, да, доколкото разбрах- да, трябва да се е освободило място, за да преминеш от задочно в редовно.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
trichkova
От дъжд на вятър
Специалност: журналистика
Курс: кандидат-студент

Мнение от trichkova »

Ер Малка написа:Върви да видиш какво става, докато не си изпуснала сроковете!
А и наистина да имаш двойка, петицата ти се пази като оценка, с която можеш да кандидатстваш и догодина.
Успех!
Не съм сигурна, че оценката се запазва за следващата година, защото аз миналата година на писмения имах 4.5, а на устния 5.00. Звъннах, за да питам дали оценките важат и за тази година, както е в НБУ например и те ми казаха - НЕ.
arebe
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от arebe »

Не се пази.
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

Аз доколкото знам оценката се пази в случай, че си се записал в някаква специалност и следващата година искаш да се прехвърлиш.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Ана Ми
В началото бе словото

Мнение от Ана Ми »

Я да ви питам нещо, в онлайн формуляра забелязах, че ми е изчезнало тикчето за матурата по БЕЛ, обаче не мога да правя повече поправки. Имате ли представа дали ще мога да оправя нещата на място в университета?
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Мнение от Nipton »

Можеш да го поправиш в университета. :wink:
Аватар
Diddie
В началото бе словото

Мнение от Diddie »

Здравейте! (: Аз пък исках да питам дали някой знае как стои въпросът с прехвърлянето. Ако не се лъжа, в началото на форума някой написа, че при общ успех 5,50 от първата година, втората можеш да се прехвърлиш например от редовно ВО в редовно журналистика. Вярно ли е това?
Най-великите ни изживявания са нашите най-тихи мигове.

“Do you know the terror of he who falls asleep? To the very toes he is terrified, because the ground gives way under him, and the dream begins.”
muffin
В началото бе словото

Мнение от muffin »

Diddie написа:Здравейте! (: Аз пък исках да питам дали някой знае как стои въпросът с прехвърлянето. Ако не се лъжа, в началото на форума някой написа, че при общ успех 5,50 от първата година, втората можеш да се прехвърлиш например от редовно ВО в редовно журналистика. Вярно ли е това?
5,50 много ми се вижда. Почти съм сигурна, че ти тряба само над 4,50. В университета не е като в гимназията, по-трудно се изкарват оценките и съответно летвите са по-ниски.
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Не е така. Почти сигурна съм, че е над 5.50, но не знам дали не трябва да има освободено място, за да има къде да се прехвърлиш, всъщност. По време на моето следване май нямаше такъв случай, но не знам дали е било поради липса на желаещи, или поради липса на възможност.

Колкото до височината на летвата, първи курс е лесен, ниските оценки по който и да е предмет са рядкост.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Ер Малка »

Дамянов написа: О, да, такава простотия на едно място НЕ сте виждали, чудничко е пък и няма тъжни хора да мрънкат, че много се коментира ^^
Хах, аз не на съдържанието се смеех, дори не я отворих, всъщност... :mrgreen:

--
Иначе, за прехвърлянето- не знам колко точно е необходимата оценка, но май е около 5. За психология, която е най-желаната специалност, е 5.50. 4.50 ми се вижда малко...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Аватар
rebellefleur
В началото бе словото

Мнение от rebellefleur »

Ер Малка написа: Аз исках да се прехвърлям от редовно в задочно, затова съм проучила процеса и в двете посоки, та, да, доколкото разбрах- да, трябва да се е освободило място, за да преминеш от задочно в редовно.
Благодаря ти за информацията. Реших да се подготвя отсега, ако евентуално не ме приемат редовно (а то е достаа вероятно). Успех с прехвърлянето! :D
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО

Мнение от moniiiii »

Имам въпрос към по-големките каки и батковци. Има ли някакви стипендии, как става кандидатстването, има ли вариант да се вземат още от първата година ии такиви рабути :)
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Има - по успех са държавна и европейска. Гледат успеха от предните 2 семестъра, но за 1-ви курс - само първия. Т.е. като си изкараш първия семестър, подаваш документи (за държавната е една бланка, която принтираш и носиш в отдел "Студенти"; за европейската - онлайн) и чакаш резултати. Ще следиш инфо за излизането на сроковете, няма как да ги изпуснеш. (Има как, но да речем, че няма да си толкова заблян/а :Д)
И двете се изплащат 5 месеца - 120 лв за успех 6.00; с падането на успеха, пада и сумата.

Има и някакви други стипендии - социални се водят, ако не се лъжа. Те зависят от доходите не семейството, от това дали имаш само един родител и т.н.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
Monax
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: друг

Мнение от Monax »

Убихте ни темата! :wink:
cacao
В началото бе словото

Мнение от cacao »

Класирането на https://online.uni-sofia.bg/ ли излиза?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”