Помощ и съвети всякакви

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Публикувай отговор
Angel_N
Форумно зомби
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Помощ и съвети всякакви

Мнение от Angel_N »

ники написа:Е уточни поне малко какво е това, което търси :) Район, цена, площ... На какво държи, с какво може да направи компромис.
Конкретни изисквания няма. Хубаво е, да речем, индивидуална стая в апартамент със съквартиранти, където наемът да е до 200 лева (да речем, хубаво ще е да е по-малко от 200 )... Квартирата да не е в някой супер отдалечен и недостъпен квартал, щото тя учи в Софийски и понякога ѝ се налага да се прибира късно... Площ - 10 и над 10 квадрата, да речем.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Що не се изнесете заедно?
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
runare
Драскач
Курс: първи

Мнение от runare »

Чудея се какво да пиша на първо желание Педагогика или Начална училищна педагогика?
Angel_N
Форумно зомби

Мнение от Angel_N »

Плазмодий написа:Що не се изнесете заедно?
Поради ред причини, които не искам да разяснявам.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Мнение от Mephisto »

runare написа:Чудея се какво да пиша на първо желание Педагогика или Начална училищна педагогика?
Педагогика е по-обща специалност, която дава много знания за педагогиката в различни възрастови групи, докато началната е по-специализирана. Аз бих заложил на педагогика, винаги можеш да се квалифицираш специално за начална училища, а и учебния план ми се струва по-интересен.
.:{~Блог~}:.
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Някой ке мо'е ли да опише възможно най-бързия и лесен начин да се докопам до СУ чрез обществен транспорт или пеш? Никога не съм пътувал до София с влак или автобус,така че и във връзка с това чакам съвет,с кое е по-добре и къде ще ме стоварят в крайна сметка. Общо взето се иска обяснение като за човек,който не е стъпвал никога у Дъ Биг Село. :lol: По-подробно,ако може. :scratch:
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

ЖП гара :arrow: метро до Сердика :arrow: на Сердика слизаш и се прекачваш на другия лъч на метрото :arrow: 1 спирка и си на СУ
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Вариант2: Автобус 213 (едно билетче, 1 лев, перфорира се, глобата е 20 лева...) от гарата до спирка Военна академия (6-та поред спирка, без да броиш тази, на която се качваш). От там - пеша по улицата нагоре (ул. Шипка) - десет минути до Ректората
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Faith_no_more »

Вариант 3: Автобус 213, ама слизаш на Орлов и оттам право нагоре до СУ. Иначе с метрото, отново ще ти излезе едно левче, тъй като за двете линии, при прекачване на Сердика, важи един билет.

От автогарата, вариантите са същите, тъй като двете се намират едно до друго. В краен случай, ако не можеш да се ориентираш, питай хората - в повечето случай ще ти обяснят любезно как и какво.
Последно промяна от Faith_no_more на 26 Юни 2013, 19:21, променено общо 1 път.
Надежден Случай
Плиний Стари

Демн,добра скорост показвате. :lol: От това следва,че е най-хубаво с влак да се домъкна до София? И двете изглеждат лесни за реализация. Бързи питания - Сердика коя по ред спирка се пада? Да не си блея в тавана и да си отмина. :lol: И автобусния вариант - за тоя бус на гарата ли да се оглеждам? И какви са им поне ориентировъчно разписанията,да не се чудя,ако ни метро минава,ни бус идва? :lol: Хич не съм наясно с тия работи и може да са ми доста дебилни питанията,ама то така се свиква...да си дебил,де. :roll: :mrgreen:
Sunshine or ain't.
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Точно коя спирка идва не мога да се сетя и не ми се търси, но си има звукова уредба, която обявява спирките на тръгване от предишната и при пристигане, така че няма как да не разбереш. Метрото е през 6-8 минути.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Метрото минава на 5-6 минути. Няма да се притесняваш за Сердика. Има си диктор, който казва името на спирката. Отделно си има табла, на които ти показва къде си. ЖП гарата и Автогарата са една до друга, така че няма значение с влак или автобус. С което ти е по-евтино и удобно. И аз ти препоръчвам метрото, не се занимавай с прекачвания по рейсове, вървене пеша в някакви посоки и т.н. Отделно не се знае, колко време ще чакаш автобус, пък има и задръствания...
Последно промяна от Mondscreen на 26 Юни 2013, 19:26, променено общо 1 път.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Сердика е втората подред спирка на метрото - качваш се на Централна гара, след това е Лъвов мост, а след него Сердика. Входът на метрото се намира в гаровия подлез и за да не те объркаме допълнително, бих ти препоръчала да питаш на място как да стигнеш до него.

Спирката, на която ще чакаш автобус, е различна от метрото. Автобудите се чакат пред гарата, а разписанието на 213 мисля че е на около 15 минути. Има табло, на което показват след колко време ще дойде следващия автобус.

И както казах, Централна ЖП гара и Автогарата се намират едно до друго, тъй че няма особено голямо значение кое ще използваш, с изключение на цената.
Надежден Случай
Плиний Стари

Много благодаря на всички за своевременната реакция! :salute: Едно последно,малко незначително питане. :mrgreen: Връщам се по същия начин - метро от СУ в обратна посока,пак слизам на Сердика и към Централна,нали? С автобусите нещо подобно,ама предполагам,че на връщане минава друг,или пак 213?
Sunshine or ain't.
Faith_no_more
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

За метрото - правилно.

За автобуса - пак 213, но спирката се намира на различно място от това, на което ще слезеш. Затова препоръчвам метро. :wink:
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”