Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и записахте
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Re: Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и запис
добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
- Mondscreen
- Паисий
Никаква грешка не си направила. За втория въпрос не съм компетентен.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
мерси : ) много мило, че отговори толкова бързоMondscreen написа:Никаква грешка не си направила. За втория въпрос не съм компетентен.
sevdalina-sisi написа:добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?
И на мен това ми обясниха те пак си я взимат под внимание ,разбирам те за какво ми говириш в третата графа (примерно: география испит по 3 плюс оценка от ДЗИ БЕЛ ИЛИ някоя друга) става въпрос за балообразуването нали така ? И по другия въпсрос, ако си плащала чрез epay няма смисъл да ходиш в ректората те ти имат диплома и всичко и ди издават нов входящ номер!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
благодаря ти, вече ми се изясни : )nasetoооо написа:sevdalina-sisi написа:добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?
И на мен това ми обясниха те пак си я взимат под внимание ,разбирам те за какво ми говириш в третата графа (примерно: география испит по 3 плюс оценка от ДЗИ БЕЛ ИЛИ някоя друга) става въпрос за балообразуването нали така ? И по другия въпсрос, ако си плащала чрез epay няма смисъл да ходиш в ректората те ти имат диплома и всичко и ди издават нов входящ номер!
-
RSimeonovVn
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Една единствена специалност писах - политология(редовно),а балообразуването ми е 3х Изпит по история(5.13) + Матура по БЕЛ(5.86) + диплома по История(6.00)=27.25
Надявам се само да не съм объркал нещо при записването,иначе смятам,че съм приет 
някой може ли да ми обясни как да избера между това дали да ми се вземе матурата по френски или изпита по френски,тъй като изпитът е на 30ти и предполагам няма да излязат резултати преди крайния срок за записване
- plamachka
- В началото бе словото
- Специалност: Международни отношения
Маркирайки да ти се взима оценката от матурата когато ти се оформя балът от системата автоматично ще се има предвид оценката, с която балът ти е по-висок.
- Aleksandrova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Евала ти правя!RSimeonovVn написа:Една единствена специалност писах - политология(редовно),а балообразуването ми е 3х Изпит по история(5.13) + Матура по БЕЛ(5.86) + диплома по История(6.00)=27.25Надявам се само да не съм объркал нещо при записването,иначе смятам,че съм приет
Сигурна ли си,че пак трябва да се ходи до София?Ако някои е запознат повече да пише :]]nasetoооо написа:Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
благодаря за отговора (:,а също да попитам,ако ми стигне балът да речем и за второто и за третото ми желание,мога ли да се запиша в третото желание или е задължително да вляза това,което съм записал като първо по ред ?
- vicodin
- В началото бе словото
- Специалност: Арабистика
М, май не съм много съгласна...purplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
Едит:
Feuer-frei написа:Аз имах същия въпрос, но ми обясниха, че след като сме ходили на изпити, то вече по някакъв начин сме в системата и не е нужно да пишем на какво сме се явили и каква ни е оценката. Предполагам, че автоматично се образува балът според специалностите с входящия ти номер (от изпитите), ЕГН-то и каквито други оценки ти трябват от дипломата. Пък и щом никъде не ти е излязло да попълваш подобна информация, няма страшно - те си знаятVenislava написа:Днес се регистрирах онлайн, но не видях никъде нищо свързано с конкурсните изпити, които съм полагала. Не кандидатствам с матура. И нещо не разбирам, как ще се разбере на какво съм се явявала и какви оценки имам?
Can't sleep; moon will eat me.
аз избрах 9 - редовно-задочно
Предполагам че си се записал Online ? Ако си палтил чрез Epay няма да се разкрваш до ректората, защото ти им пращаш дипломата, а съответно те ти дават нов входящ номер! А ако не си платил по този начин,а по някой от другите-или по банков път или в касите на ректората трябва да отидеш зада им представиш и дипломата!sunybuny написа:Сигурна ли си,че пак трябва да се ходи до София?Ако някои е запознат повече да пише :]]nasetoооо написа:Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
Това е от мен дано съм помогнала!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
Не,не съм се записала още ,но ще отида да си подам документи в инф.центърnasetoооо написа:Предполагам че си се записал Online ? Ако си палтил чрез Epay няма да се разкрваш до ректората, защото ти им пращаш дипломата, а съответно те ти дават нов входящ номер! А ако не си платил по този начин,а по някой от другите-или по банков път или в касите на ректората трябва да отидеш зада им представиш и дипломата!sunybuny написа:Сигурна ли си,че пак трябва да се ходи до София?Ако някои е запознат повече да пише :]]nasetoооо написа:Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
Това е от мен дано съм помогнала!