Изпит по немски

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

CasapA написа:айде още да пишем, че темата за инглиша е по-дълга. Не трябва да се излагаме пред колегите :lol: :lol:
:roll: накарайте ме да си тръгна че имам работа. :roll:
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

CasapA написа:айде още да пишем, че темата за инглиша е по-дълга. Не трябва да се излагаме пред колегите :lol: :lol:
Ооо те тия от инглиша не стига, че имат по-дълга тема и на всичкото отгоре ще ни вземат местата за екзотичните филологии. Аз вече съжалявам защо не се готвих само с английски, явно щеше да ми е по-лесно. Някой знае ли въобще, дали има квоти за отделните езици (то не че ако има ще ме вземат японистика , има 17 момчета пред мен, направо ми се иска да се запозная лично с тях и да видя на какво ниво им е немският, защото явно, нищо че имам 98 точки на DSD има и по-добри момчета от мен (чак смешно да му стане на човек)) :!: :!: :!:
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

то и аз трябваше поне да отида да видя какво ще направя......ама щеше да ми стане много пътуване насам-натам. но нищо чудно по англ. да бях изкарала доста повече :!:
(\__/)
Аватар
kimito
В началото бе словото

Мнение от kimito »

Аз направо нямам думи :( :( . Исках да уча Стопанско управление с немски ез. Кандидатствам за втора поредна година. Една мижитурна ТРОЙЧИЦА и влизах, вече бях изкарал математиката. Правих пробни, 10 на брой, изпита в нас и си изкарвах спокойно тройка, само че по старите критериий. 23 точки за 3 на тестовете, на лезето си правих винаги 8-10 верни, което според мен означава 5.50 - 6 , за превода само на 2-3 теста се затрудних там 12 грешки и си аут, а съчинението, там е божа работа. :(
Днес на втория изпит по мате. срещнах хора с 7 ниво и те имат двойки, като 70% от всички.
Някой може ли да ми каже, какви са новите критерии?
Последно промяна от kimito на 25 Юли 2006, 14:06, променено общо 1 път.
Колко бавно се развиваше човешката личност и колко много път трябваше да извърви тя , докато разбере необятната сложност на нещата , хората и събитията! -Димитър Димов
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

за английския не говорете така, защото не ми се вярва само по нашия немски, дето сме едва 800 да са дялкали оценки. По англ се явиха близо 4000 :!: Там ще е адска касапница. След 2-3 са техните разултати, тогава ще се види най-добре.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

CasapA написа:
предлагам всички да те сочим с пръст че не си изкарал и 4,50
айде-е-е.... злобата у някои хора пак взе връх. Еми какво да кажа освен: нито ти, нито аз ще учим това, което най-много искаме, но все пак ти желая късмет в Петък в посолството, за възможния ти успех там допренесох малко и аз, ти си знаеш как :!: За да няма разочарования, си спомни разговора в автобуса на 13.
ООООООО ГОСПОДИИИИИИИ!!!!!!! просто не знам откъде да почна, направо ми прекипя обаче!! първо, аз съм писала на първо желание биотехнологии, ако ме приемат молекулярна биология, което сигурно и ще стане, също ще следвам каквото искам, така че моля моля, не се знае кой ще следва каквото иска и кой не!! и второ!!!!!! като мислите, че всичко е нагласено, за какъв възможен успех става въпрос????? и ти защо не се яви на тези тестове, поне да знаеш за какво говориш????? и изобщо за каква злоба става въпрос????? аз щях да отида и сама да се запиша, но ако не бях аз ти изобщо нямаше да разбереш за тази стипендия! и съжалявам, но не споделям мнението на баща ти. ако не ме изберат, нито ще го сметна за провал, нито ще тръгна да обяснявам, че нещата са нагласени...в комисията има представители на всякакви министерства, вкл. и на японското, а и окончателният избор се прави от тях... и не мисля, че НЕявяването може да предпази някого от нещо. като е така, дай изобщо да не излизаме от къщи, че може някъде за нещо да не ни одобрят. всяко нещо си има риск, но един такъв шанс не се пропилява, само защото те е страх от отхвърляне. ако беше се разходил до сф на 4.юни, сега може би друго щеше да говориш. сега ако теб те е яд, разбираемо е, особено след като си убеден, че можеш и знаеш повече от мен, но аз не съм ти виновна за нищо. *******
(\__/)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Направо ме е срам да си покажа носа навън.. в 17:00 часа че се срещам със съученици, които на пробните изпити по история и география си изкараха оценки от типа на 5,60 и дори пълни 6-ци, а аз днес трябва да им се "похваля" с моето 4,50 по немски. Та това ще бъде пълна излагация, аз съм им помагал да пишат Erörterungen и съм им проверявал съчиненията за грешки, а сега какво, пълен провал... явно това е божие наказание и ще нося на челото си знак с надпис 4,50. А преди изпита всеки вика " ОО чакам от теб оценка 5,90 или 6,00, не се притеснявай, какъв ти е проблемът", просто като не отговаряш на очакванията на хората, им падаш в очите и се превръщаш в нищо. Както господин Бурхардт веднъж ми каза на един семинар в немското посолство : "Manchmal passieren auch solche Sachen", а сега аз бих го попитал: "Warum ausgerechtnet mir?!"
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Нещо потокът от мнения започна да пресъхва. Бъдете по-активни моля, сега ни е паднало да критикуваме изпита по немски език.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Всъщност изпита на мене изобщо не ми се стори труден и както някои други, които писаха преди мене, си излязох доволна от залата и очаквах поне 5.50. Отделно, че на курса в СУ преподавателите бяха много доволни от мене и дори дадоха едно от съчиненията ми за пример.
m_tz
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от m_tz »

DITTO. само дето не съм ходила на курс :D аз си мислех даже за над 5,80 понеже мн. си харесвах съчинението...
(\__/)
Аватар
Circle Line
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от Circle Line »

Morning Star написа:Всъщност изпита на мене изобщо не ми се стори труден и както някои други, които писаха преди мене, си излязох доволна от залата и очаквах поне 5.50. Отделно, че на курса в СУ преподавателите бяха много доволни от мене и дори дадоха едно от съчиненията ми за пример.
И аз ходих на курса, само че през февруари и моите съчинения бяха също Vorbild за другите хора от курса. Госпожа Башева специално ме похвали и каза, че на моите съчинения без да се замисли може да пише пълно 6. Отдолу рецензиите бяха "Много добър език. Много добро съдържание". Аз очаквах поне 5,60 на този изпит.
Аватар
Morning Star
От дъжд на вятър

Мнение от Morning Star »

Явно си останахме само с очакванията и един голям....знаете кво!
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Ама аз само едно не мога да разбера - защо отказвате да приемете, че всички са оценявани по еднакви критерии? Каквото за вас, това и за другите.Щом има хора с 5.70 значи може. Това, че вие (всъщност ние) не сме с шестици си е наша вина. Стига сте търсили само външните фактори. Вярно е, че ги има, ама вие вече го изкарахте края на света. И на мен ми звучи гадно, че имам 4.62 при условие, че милион пъти съм доказвала,че нивото ми по немски е доста високо, ама няма да седна да се тръшкам сега де.
CasapA
От дъжд на вятър

Мнение от CasapA »

ООООООО ГОСПОДИИИИИИИ!!!!!!! просто не знам откъде да почна, направо ми прекипя обаче!! първо, аз съм писала на първо желание биотехнологии, ако ме приемат молекулярна биология, което сигурно и ще стане, също ще следвам каквото искам, така че моля моля, не се знае кой ще следва каквото иска и кой не
хахах истерия, истерия, истерия... олелел... :twisted: :twisted: Отиди да се поуспокоиш малко. Изобщо не ми пука дали са нагласени нещата, не го твърдя аз това. Според мен дори и да не са просто нямаш шанс... ама все пак убеди се сама, така е най-добре, айде мн ти здраве :lol: И друг път използвай поне личната или скайпа, щото ми писна да се разправяме пред всички, малко източна култура прояви, скъпо другарче :twisted:
Аватар
*ALINA*
В началото бе словото

Мнение от *ALINA* »

Circle Line написа:Нещо потокът от мнения започна да пресъхва. Бъдете по-активни моля, сега ни е паднало да критикуваме изпита по немски език.

С Raya_Alexandra мислихме доста по въпроса с отчайващо ниските оценки от изпита по немски и написахме някои неща :) Малко е дълго, но не караме никой да чете насила, само който прояви интерес :wink:

http://boards.icq.com/boards/view_messa ... _id=850064
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”