Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и записахте

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

sevdalina-sisi
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Re: Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и запис

Мнение от sevdalina-sisi »

добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Никаква грешка не си направила. За втория въпрос не съм компетентен.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
sevdalina-sisi
В началото бе словото

Mondscreen написа:Никаква грешка не си направила. За втория въпрос не съм компетентен.
мерси : ) много мило, че отговори толкова бързо
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

sevdalina-sisi написа:добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?

И на мен това ми обясниха те пак си я взимат под внимание ,разбирам те за какво ми говириш в третата графа (примерно: география испит по 3 плюс оценка от ДЗИ БЕЛ ИЛИ някоя друга) става въпрос за балообразуването нали така ? И по другия въпсрос, ако си плащала чрез epay няма смисъл да ходиш в ректората те ти имат диплома и всичко и ди издават нов входящ номер!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
sevdalina-sisi
В началото бе словото

nasetoооо написа:
sevdalina-sisi написа:добре, аз ще задам тъп въпрос: при мен няма вариант да си избирам оценката по БЕЛ от изпита или от матурата, но ДЗИ ми е балообразуваща оценка и аз я отбелязах. Колко голяма грешка направих? И още нещо, след като си прикача сканирана диплома това означа, че няма смисъл да ходя до Ректората,защото те ще притежават копие от дипломата ми, right?

И на мен това ми обясниха те пак си я взимат под внимание ,разбирам те за какво ми говириш в третата графа (примерно: география испит по 3 плюс оценка от ДЗИ БЕЛ ИЛИ някоя друга) става въпрос за балообразуването нали така ? И по другия въпсрос, ако си плащала чрез epay няма смисъл да ходиш в ректората те ти имат диплома и всичко и ди издават нов входящ номер!
благодаря ти, вече ми се изясни : )
RSimeonovVn
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от RSimeonovVn »

Една единствена специалност писах - политология(редовно),а балообразуването ми е 3х Изпит по история(5.13) + Матура по БЕЛ(5.86) + диплома по История(6.00)=27.25 :) Надявам се само да не съм объркал нещо при записването,иначе смятам,че съм приет :)
klmklm
В началото бе словото

Мнение от klmklm »

някой може ли да ми обясни как да избера между това дали да ми се вземе матурата по френски или изпита по френски,тъй като изпитът е на 30ти и предполагам няма да излязат резултати преди крайния срок за записване
Аватар
plamachka
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от plamachka »

Маркирайки да ти се взима оценката от матурата когато ти се оформя балът от системата автоматично ще се има предвид оценката, с която балът ти е по-висок.
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Aleksandrova »

RSimeonovVn написа:Една единствена специалност писах - политология(редовно),а балообразуването ми е 3х Изпит по история(5.13) + Матура по БЕЛ(5.86) + диплома по История(6.00)=27.25 :) Надявам се само да не съм объркал нещо при записването,иначе смятам,че съм приет :)
Евала ти правя! :) Аз не бих рискувала само с 1 специалност. Успех от мен!
sunybuny
В началото бе словото

Мнение от sunybuny »

nasetoооо написа:
Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .
Сигурна ли си,че пак трябва да се ходи до София?Ако някои е запознат повече да пише :]]
klmklm
В началото бе словото

Мнение от klmklm »

благодаря за отговора (:,а също да попитам,ако ми стигне балът да речем и за второто и за третото ми желание,мога ли да се запиша в третото желание или е задължително да вляза това,което съм записал като първо по ред ?
Аватар
vicodin
В началото бе словото
Специалност: Арабистика

Мнение от vicodin »

purplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
М, май не съм много съгласна...

Едит:
Feuer-frei написа:
Venislava написа:Днес се регистрирах онлайн, но не видях никъде нищо свързано с конкурсните изпити, които съм полагала. Не кандидатствам с матура. И нещо не разбирам, как ще се разбере на какво съм се явявала и какви оценки имам?
Аз имах същия въпрос, но ми обясниха, че след като сме ходили на изпити, то вече по някакъв начин сме в системата и не е нужно да пишем на какво сме се явили и каква ни е оценката. Предполагам, че автоматично се образува балът според специалностите с входящия ти номер (от изпитите), ЕГН-то и каквито други оценки ти трябват от дипломата. Пък и щом никъде не ти е излязло да попълваш подобна информация, няма страшно - те си знаят :wink:
Can't sleep; moon will eat me.
Аватар
runare
Драскач

Мнение от runare »

аз избрах 9 - редовно-задочно
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

sunybuny написа:
nasetoооо написа:
Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .
Сигурна ли си,че пак трябва да се ходи до София?Ако някои е запознат повече да пише :]]
Предполагам че си се записал Online ? Ако си палтил чрез Epay няма да се разкрваш до ректората, защото ти им пращаш дипломата, а съответно те ти дават нов входящ номер! А ако не си платил по този начин,а по някой от другите-или по банков път или в касите на ректората трябва да отидеш зада им представиш и дипломата!
Това е от мен дано съм помогнала!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
sunybuny
В началото бе словото

Мнение от sunybuny »

nasetoооо написа:
sunybuny написа:
nasetoооо написа:
Предполагам че си се записал Online ? Ако си палтил чрез Epay няма да се разкрваш до ректората, защото ти им пращаш дипломата, а съответно те ти дават нов входящ номер! А ако не си платил по този начин,а по някой от другите-или по банков път или в касите на ректората трябва да отидеш зада им представиш и дипломата!
Това е от мен дано съм помогнала!
Не,не съм се записала още ,но ще отида да си подам документи в инф.център
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”