Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и записахте
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и запис
Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
Амии аз по принцип като се регистрирах зададох да си плащам в касата на ректората и в ректората ще попълваме пак на хартиен носител всичко това до тук което попълнихме и сумати още неща!Venislava написа:Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
-
sevdalina-sisi
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
ами то така се обезсмисля цялата онлайн история, пак не са го измисли както трябва и принуждават хората, които не са от София, да пътуват до там, а и ако реша с фирма пак трябва да дам една тлъста комисионна... 
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
Да и ти имаш право да се ядосваш,но според мен това е да видят кой какво ще запиша...sevdalina-sisi написа:ами то така се обезсмисля цялата онлайн история, пак не са го измисли както трябва и принуждават хората, които не са от София, да пътуват до там, а и ако реша с фирма пак трябва да дам една тлъста комисионна...
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
- Mondscreen
- Паисий
Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Aleksandrova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
В сайта на СУ пише, че за класиранията ти дават нов входящ номер, което автоматично означава, че те пазят и стария/старите ти входящ/и номер/а (съответно входящият номер от предварителната и от редовната сесия) и ако искаш с изпит (не съм много сигурна, но мисля, че това е процедурата) в базата данни се пазят входящите номера и оценките на всички кандидат-студенти по всичко.Venislava написа:Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
Аз също си направих профил в сайта за записване и попаднах на въпроса с матурите... Нещо не го разбирам
Бях на матура АЕ, на която имам 5,74 и ако я маркирам няма да ми взимат оценката, а ще ми вземат от дипломата ли? Извинявам се ако се излагам с този въпрос, но съм много объркан...
- purplechan
- В началото бе словото
Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
Едит: Да, съразмерват се двете оценки ^^' Но коефициентите са си коефициенти. Трябва да смяташ.
Едит: Да, съразмерват се двете оценки ^^' Но коефициентите са си коефициенти. Трябва да смяташ.
Последно промяна от purplechan на 26 Юни 2013, 12:34, променено общо 1 път.
Японистика, I курс
Взимат ти и двете оценки,тоест ако си се явявал на изпит в университета ,която от двете оценки ти е по- висока ти взимат по-високата!Munetsuki написа:Аз също си направих профил в сайта за записване и попаднах на въпроса с матурите... Нещо не го разбирамБях на матура АЕ, на която имам 5,74 и ако я маркирам няма да ми взимат оценката, а ще ми вземат от дипломата ли? Извинявам се ако се излагам с този въпрос, но съм много объркан...
- Munetsuki
- В началото бе словото
Благодаря за бързия отговор ^.^ Добре, че нищо не съм маркиралpurplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
И аз се чудих същото като тебе и от сайта на СУ намерих абв адрес и писах и от там ми отговориха,това което ти написах! И да остава сега да си платиш таксата!Munetsuki написа:Благодаря за бързия отговор ^.^ Добре, че нищо не съм маркиралpurplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.Сега, доколкото разбрах, остава само да отида да си платя таксата, нали?
Успех!
- Aleksandrova
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!
Това е най -важната част от цялото записване!Aleksandrova написа:И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!
- Munetsuki
- В началото бе словото
Даа, аз съм я копирал два пъти за всеки случайnasetoооо написа:Това е най -важната част от цялото записване!Aleksandrova написа:И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!