Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и записахте

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Venislava
В началото бе словото

Re: Я сега кажете, по колко специалности си избрахте и запис

Мнение от Venislava »

Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър
Курс: първи

Мнение от nasetoооо »

Venislava написа:Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
Амии аз по принцип като се регистрирах зададох да си плащам в касата на ректората и в ректората ще попълваме пак на хартиен носител всичко това до тук което попълнихме и сумати още неща!
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
sevdalina-sisi
В началото бе словото
Специалност: право

Мнение от sevdalina-sisi »

ами то така се обезсмисля цялата онлайн история, пак не са го измисли както трябва и принуждават хората, които не са от София, да пътуват до там, а и ако реша с фирма пак трябва да дам една тлъста комисионна... :evil:
"...колко порочен е този свят, който тласка човека към грях"
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

sevdalina-sisi написа:ами то така се обезсмисля цялата онлайн история, пак не са го измисли както трябва и принуждават хората, които не са от София, да пътуват до там, а и ако реша с фирма пак трябва да дам една тлъста комисионна... :evil:
Да и ти имаш право да се ядосваш,но според мен това е да видят кой какво ще запиша...
Ако посоката, в която вървиш ти носи щастие, не питай какъв е пътя, просто върви!
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Aleksandrova »

Venislava написа:Странно ми е откъде ще се разбере, че съм полагала такива, тъй като при регистрацията нищо нямаше за тях, а само за матурите, аз не кандидатствам с тях
В сайта на СУ пише, че за класиранията ти дават нов входящ номер, което автоматично означава, че те пазят и стария/старите ти входящ/и номер/а (съответно входящият номер от предварителната и от редовната сесия) и ако искаш с изпит (не съм много сигурна, но мисля, че това е процедурата) в базата данни се пазят входящите номера и оценките на всички кандидат-студенти по всичко. :D
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

Mondscreen написа:Нищо няма да попълвате в Ректората. Преди беше така, но от 2 години е с онлайн регистрация. Когато отидеш да си валидираш желанията, ако може така да се каже, и да ти дадат листчето, с което си следиш класирането, носиш единствено оригинал и копие от дипломата, както и касовата бележка от платената такса. В интерес на истината е измислено доста по-удобно от преди, но пак има редене на опашки. Поне не попълваш някакви документи на крак, докато чакаш.
Не знам на мен ми казаха друго,че пак ще попълваме на хартиен носител,но както и да е,така или инъче ще се ходи до там.. .
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от Munetsuki »

Аз също си направих профил в сайта за записване и попаднах на въпроса с матурите... Нещо не го разбирам :oops: Бях на матура АЕ, на която имам 5,74 и ако я маркирам няма да ми взимат оценката, а ще ми вземат от дипломата ли? Извинявам се ако се излагам с този въпрос, но съм много объркан...
Аватар
purplechan
В началото бе словото

Мнение от purplechan »

Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
Едит: Да, съразмерват се двете оценки ^^' Но коефициентите са си коефициенти. Трябва да смяташ.
Последно промяна от purplechan на 26 Юни 2013, 12:34, променено общо 1 път.
Японистика, I курс
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

Munetsuki написа:Аз също си направих профил в сайта за записване и попаднах на въпроса с матурите... Нещо не го разбирам :oops: Бях на матура АЕ, на която имам 5,74 и ако я маркирам няма да ми взимат оценката, а ще ми вземат от дипломата ли? Извинявам се ако се излагам с този въпрос, но съм много объркан...
Взимат ти и двете оценки,тоест ако си се явявал на изпит в университета ,която от двете оценки ти е по- висока ти взимат по-високата! :)
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото

Мнение от Munetsuki »

purplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
Благодаря за бързия отговор ^.^ Добре, че нищо не съм маркирал :o Сега, доколкото разбрах, остава само да отида да си платя таксата, нали?
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

Munetsuki написа:
purplechan написа:Нее, ако маркираш, ще ти вземат оценката от матурата вместо оценката от изпита! >.< И ще е с по-нисък коефициент.
Благодаря за бързия отговор ^.^ Добре, че нищо не съм маркирал :o Сега, доколкото разбрах, остава само да отида да си платя таксата, нали?
И аз се чудих същото като тебе и от сайта на СУ намерих абв адрес и писах и от там ми отговориха,това което ти написах! И да остава сега да си платиш таксата!

Успех!
Аватар
Aleksandrova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Aleksandrova »

И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!
Аватар
nasetoооо
От дъжд на вятър

Мнение от nasetoооо »

Aleksandrova написа:И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!
Това е най -важната част от цялото записване! :D
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото

Мнение от Munetsuki »

nasetoооо написа:
Aleksandrova написа:И да не забравите да си занесете дипломата и копие от нея!!!
Това е най -важната част от цялото записване! :D
Даа, аз съм я копирал два пъти за всеки случай :)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”