СЛЕД изпитите - всичко за записването

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
herra
В началото бе словото

Re: СЛЕД изпитите - всичко за записването

Мнение от herra »

мерси за бързия отговор
Уайти
В началото бе словото

Мнение от Уайти »

Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата ми е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората ми матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
Последно промяна от Уайти на 24 Юни 2013, 18:57, променено общо 1 път.
DanMartinovDemirev
В началото бе словото

Мнение от DanMartinovDemirev »

Това онлайн записване задължително ли е смисъл такъв аз го направих обаче 3-те си имена можех и там на място за 30 секунди да си ги продиктувам
:D
Prepare for the worst, wish for the best!
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право
Курс: втори

Мнение от liv »

DanMartinovDemirev написа:Това онлайн записване задължително ли е смисъл такъв аз го направих обаче 3-те си имена можех и там на място за 30 секунди да си ги продиктувам
:D
Препоръчително. Ако не го направиш вкъщи, ще го направиш в СУ, като ще загубиш ценното си време, както и това на служителките.
Уайти написа:Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата му е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората му матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
Според мен не е проблем, но нищо не пречи да отидеш или пък да се обадиш по телефона да питаш.
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Mimka_
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Mimka_ »

Уайти написа:Така приятелчета имам проблем(може и да нямам). Днес ходих да се запиша в един от офисите в страната, а не в СУ. "Проблемът" е, че на справката са ми написали, че съм държал матура по история, а всъщност матурата ми е по английски. Та въпроса ми е дали има за какво да се притеснявам, тоест дали може да ми смъкнат бала или в СУ ще видят в копието от дипломата, че втората ми матурата е по английски, а не по история. И все пак сигурно ще трябва да отида пак до офиса.
"Внимание: Маркирайте позицията, отговаряща на съответната матура!
На всички кандидати, които не са подали искане ( чрез маркиране на позицията на
съответната матура ), оценката от матурата няма да се признава за резултат от
кандидатстуденски изпит, въпреки че има такава в дипломата за средно образование!"

Според мен няма да я зачитат от горенаписаното.
Аватар
geridem
В началото бе словото
Специалност: английски език

Мнение от geridem »

Доколкото разбирам този онлайн адрес, валиден от днес, е задължителен да се попълни, но не е достатъчен, тоест няма как да се случи всичко онлайн, пак е нужна другата процедура (чрез фирма или в университета) ?
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
Аватар
karameleno_f
В началото бе словото

Мнение от karameleno_f »

Здравейте! И аз имам няколко въпроса, тъй като не съм особено информирана. Днес и аз се записах онлайн, но ми изписва: "Моля, носете с Вас платежно от банката и съответните документи за да ги представите на наш служител." Та, бих искала да знам къде се плаща (по-скоро банковата сметка) и колко струва въпросната такса. В тази тема т.5 посочва "Такси", но за какво. По мои наблюдения става въпрос за семестриалните такси и плюс това долупосоченият линк "Тук може да видите къде да си платите таксата и КАК - банкови сметки и т.н." не е активен. Благодаря предварително.
Aimer soi-même, c’est à dire d’être toujours amoureux !
Аватар
geridem
В началото бе словото
Специалност: английски език

Мнение от geridem »

karameleno_f написа:Здравейте! И аз имам няколко въпроса, тъй като не съм особено информирана. Днес и аз се записах онлайн, но ми изписва: "Моля, носете с Вас платежно от банката и съответните документи за да ги представите на наш служител." Та, бих искала да знам къде се плаща (по-скоро банковата сметка) и колко струва въпросната такса. В тази тема т.5 посочва "Такси", но за какво. По мои наблюдения става въпрос за семестриалните такси и плюс това долупосоченият линк "Тук може да видите къде да си платите таксата и КАК - банкови сметки и т.н." не е активен. Благодаря предварително.
Таксата за кандидатстудентските изпити може да се внася и по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банковата сметка на
Софийския университет “Св. Климент Охридски”:

БНБ – ЦУ
IBAN: BG52 BNBG9661 3100 1743 01

Банка: БНБ; BIC CODE: BNBGBGSD
Титуляр: СУ “Св. Климент Охридски”
Задължено лице (вносител) – КАНДИДАТ-СТУДЕНТЪТ

Във вносната бележка за “задължено лице” (вносител) се изписват ИМЕТО – собствено, бащино и фамилно, и ЕГН на КАНДИДАТ-СТУДЕНТА.
За “основание за плащане” се изписва “КАНДИДАТСТУДЕНТСКА ТАКСА”.

Таксата е 30 лв.
"Because he had no place he could stay in without getting tired of it and because there was nowhere to go but everywhere, keep rolling under the stars..."
— Jack Kerouac
sabahcheto
В началото бе словото

Мнение от sabahcheto »

Здравейте, имам въпрос към вас. Без да искам при попълването онлайн натиснах плащане по банков път, а всъщност не исках и сега не мога да го променя, та въпросът ми е дали ще има проблем ако вместо това се внесе таксата по друг начин? Благодаря предварително
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история
Курс: първи

Мнение от Kotova »

Начи това онлайн нещо не са го доизкусурили като хората. Особено частта с плащането. Накрая няма бутон "приключи" или нещо такова и сега не знам дали всичко е запаметено. Като влизам в профила си е там информацията, но с тия техники.. :D
Както и да е, ще се оправим. Аз искам да попитам след като излязат резултатите от класиранията ще можем ли да ги видим на сайта на СУ?
msstoilova
В началото бе словото

Мнение от msstoilova »

Здравейте, аз се записах изцяло онлайн за класиранията, само че от глупост изпратих само първата страница на дипломата.След като си платих таксата , ми финализираха всичко и получих входящ номер, но няма никаква информация какво следва? Дали ще ми върнат нещо като отг и ще ми поискат сканирана цялата диплома или записването ще ми се отчете като невалидно?
DanMartinovDemirev
В началото бе словото

Ето тази част от к.с. профил не ми е ясна - "
ЖЕЛАЯ ДА ПОЛЗВАМ ОЦЕНКАТА ОТ ДЪРЖАВЕН ЗРЕЛОСТЕН ИЗПИТ, ПОЛОЖЕН НЕ ПО-РАНО ОТ 2008 Г., КАТО РЕЗУЛТАТ ОТ КОНКУРСЕН ИЗПИТ ПО:"
на мен балообразуваща матура ми е само по български ,но не избрах матура по бг защото ми се вземат и конкурсните изпити по бг и история ,не знам някой ако може да го разясни това
Аватар
ИванК
В началото бе словото

Мнение от ИванК »

Момчета и момичета, ще ме извинявате, ама имам чувството, че нещо не ви е наред. :lol: Що за глупави въпроси и притеснения имате?Всичко ще бъде наред, просто почакайте 3 седмици.
DanMartinovDemirev
В началото бе словото

или тази опция е за специалности където примерно Конкурсният изпит по история е с коеф.3 а матурата по история с коеф. 2,5 и ти по този начин избираш кое да е?
italiancho
В началото бе словото
Специалност: Право I курс
Курс: първи

Мнение от italiancho »

Здравейте! И аз имам един въпрос относно това плащане. Плащането е за самото класиране, а не за изпитите, така ли? Защото ако е за изпитите аз съм си ги платил и си пазя касовата бележка, и нея ли би трябвало да нося? А ако е за класирането, трябва да платя 30 лв. по банков път и после .. ?

Арг, обърках се >.<

Благодаря предварително! :-D
"Ако можеш да мечтаеш за нещо, можеш и да го направиш. Помнете, че всичко започна от една малка мишка!"

-Уолт Дисни
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”