Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!
Модератори: svetlio.varna, Boromir
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
......
Последно промяна от Винсент ван Гог на 26 Юли 2006, 14:48, променено общо 1 път.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
- ra4e^f
- Форумно зомби
Винсент ван Гог написа:г-н Карел борави с неговата перцептивна конюнкция-градираща класификация.
=> пречупва същинското значение на теорията през своя призма
Таааааа за прабългарите и славяните... И без това не трябваше да се пише много много за тях, така че, поне според мен, няма кой знае колко голямо значение кой е 1 и 2
- sunbreeze
- Постоянно присъствие
Хм,всички говорите за курса в СУ...еми и аз ходих на един от многото. И има една важна подробност - когато ни предаваха първа тема, казаха, че тя може да се раздели на две: 1.Ранна история на славяни и прабългари; 2. Създаване и укрепване на българската държава.
При втората формулировка (която, ще ме извинявате,ама се покрива с тая на изпита) въобще не е нужно да се пише за религия, обществен бит, разселване и бля-бля на двата етноса. Трябва да се каже само за Аспаруховите и Куберовите прабългари. Другото всичко са спорни въпроси и анализи.Е, и управление на Аспарух и Тервел.
Така че, мен ако питате, темата си е направо нож с две остриета. По-добре да се изчакат резултатите, пък после ще видим колко била лесна темата...
При втората формулировка (която, ще ме извинявате,ама се покрива с тая на изпита) въобще не е нужно да се пише за религия, обществен бит, разселване и бля-бля на двата етноса. Трябва да се каже само за Аспаруховите и Куберовите прабългари. Другото всичко са спорни въпроси и анализи.Е, и управление на Аспарух и Тервел.
Така че, мен ако питате, темата си е направо нож с две остриета. По-добре да се изчакат резултатите, пък после ще видим колко била лесна темата...
-
Винсент ван Гог
- В началото бе словото
.....
Последно промяна от Винсент ван Гог на 26 Юли 2006, 14:48, променено общо 1 път.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
- ra4e^f
- Форумно зомби
Отпаднала ли?sunbreeze написа:хахаЕ то ставаше въпрос за Културата 15-17в., дето са разни манастири и т.н. За нея ни казаха, че е отпаднала. При това неофициално, доколото помня:)Ice_Spirit написа:
Те са ви казали да не учите и темата за църквата на този курс,така ли беше...
Първата тема за църквите,да.
Точно за нея става дума да
-
L'Inspecteur
- Форумно зомби
Евала!Паган написа:Ако обичаш, не обиждай, както аз не те обиждам.нямазначение написа:................
Казах това, което я явно и вярно.Това, че ти не си направил нищо на
изпита си е твой проблем.Мерси за пожеланието, надявам се да се
срещнем някой ден...Аз ще бъда твой шеф, а ти мияч на кенефи
А относно до това кой колко е видял от живота си е негов проблем, "нямазначение".
- Ice_Spirit
- Легендарен флуудър
извинявайте,обаче ако ще се хващаме за дребнавостта при подобни оценки,в които се изисква професионализъм,който няма допирни точки с дребнавостта като понятие ,а по-скоро с прецизността,а прецизността в историята е хронологията.Следователно,не прабългарите,а славяните трябва да са първи.А това,че на различните му курсове дават подобни инструкции,лишени от всякаква логика,освен една,а именно да разпознаят съответния човек и да му завишат оценката си е друг въпрос и при все всичко съм абсолютно съгласна с нямазначениеВинсент ван Гог написа:Това,което отличава добре развитата тема по история от субстрата на безличните е именно дребнавостта
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе вие какви сте ве, мама му стара, че не може да разберете!!!
В програмата си пише:
В програмата си пише:
Няма какво да му умувате!Хората са го написали, който иска пак да ми каже, че никъде не пишело, че първо прабългарите трябвало.Като не слушате и не четете все ще сте в калта.Малко се иска от вас."Съгласен съм с тоз, съгласен съм с оня".Няма какво да се съгласявате.Програмата е такава и не е тайна информация само за определени хора!!!Образуване и укрепване на българската държава (края на VІІ – средата на ІХ в.)
Прабългари и славяни през епохата на “Великото преселение на народите” (ІV-VІІ в).
Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел.
Териториално разширение и централизация на България през първата половина на ІХ в.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!