Създаване и укрепване на бълг. държава-най-лесната тема!

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Мнение от Винсент ван Гог »

......
Последно промяна от Винсент ван Гог на 26 Юли 2006, 14:48, променено общо 1 път.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Винсент ван Гог написа:г-н Карел борави с неговата перцептивна конюнкция-градираща класификация. :D

=> пречупва същинското значение на теорията през своя призма :)
Таааааа за прабългарите и славяните... И без това не трябваше да се пише много много за тях, така че, поне според мен, няма кой знае колко голямо значение кой е 1 и 2 ;)
Изображение
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Хм,всички говорите за курса в СУ...еми и аз ходих на един от многото. И има една важна подробност - когато ни предаваха първа тема, казаха, че тя може да се раздели на две: 1.Ранна история на славяни и прабългари; 2. Създаване и укрепване на българската държава.
При втората формулировка (която, ще ме извинявате,ама се покрива с тая на изпита) въобще не е нужно да се пише за религия, обществен бит, разселване и бля-бля на двата етноса. Трябва да се каже само за Аспаруховите и Куберовите прабългари. Другото всичко са спорни въпроси и анализи.Е, и управление на Аспарух и Тервел.
Така че, мен ако питате, темата си е направо нож с две остриета. По-добре да се изчакат резултатите, пък после ще видим колко била лесна темата...
Винсент ван Гог
В началото бе словото

Мнение от Винсент ван Гог »

.....
Последно промяна от Винсент ван Гог на 26 Юли 2006, 14:48, променено общо 1 път.
The Wheel of Time turns, and Ages come and pass, leaving memories that become legend. Legend fades to myth, and even myth is long forgotten when the Age that gave it birth comes again.
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Те са ви казали да не учите и темата за църквата на този курс,така ли беше...
Toto-I will remember
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

sunbreeze написа:въобще не е нужно да се пише за религия, обществен бит, разселване и бля-бля на двата етноса. Трябва да се каже само за Аспаруховите и Куберовите прабългари. ...
аха :)
Изображение
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

Ice_Spirit написа:Те са ви казали да не учите и темата за църквата на този курс,така ли беше...
Първата тема за църквите,да.
Изображение
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

Мне,няма такова нещо. Поне на моя курс.
Аватар
sunbreeze
Постоянно присъствие

Мнение от sunbreeze »

хаха
Ice_Spirit написа:

Е то ставаше въпрос за Културата 15-17в., дето са разни манастири и т.н. За нея ни казаха, че е отпаднала. При това неофициално, доколото помня:)
Аватар
ra4e^f
Форумно зомби

Мнение от ra4e^f »

sunbreeze написа:хаха
Ice_Spirit написа:

Е то ставаше въпрос за Културата 15-17в., дето са разни манастири и т.н. За нея ни казаха, че е отпаднала. При това неофициално, доколото помня:)
Отпаднала ли? :shock:
Точно за нея става дума да :)
Изображение
L'Inspecteur
Форумно зомби

Мнение от L'Inspecteur »

Паган написа:
нямазначение написа:................
Ако обичаш, не обиждай, както аз не те обиждам.
Казах това, което я явно и вярно.Това, че ти не си направил нищо на
изпита си е твой проблем.Мерси за пожеланието, надявам се да се
срещнем някой ден...Аз ще бъда твой шеф, а ти мияч на кенефи :wink:
Евала!
А относно до това кой колко е видял от живота си е негов проблем, "нямазначение".
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Така по може :wink:
Toto-I will remember
Аватар
flower
В началото бе словото

Мнение от flower »

Винсент ван Гог написа:Това,което отличава добре развитата тема по история от субстрата на безличните е именно дребнавостта :D
извинявайте,обаче ако ще се хващаме за дребнавостта при подобни оценки,в които се изисква професионализъм,който няма допирни точки с дребнавостта като понятие ,а по-скоро с прецизността,а прецизността в историята е хронологията.Следователно,не прабългарите,а славяните трябва да са първи.А това,че на различните му курсове дават подобни инструкции,лишени от всякаква логика,освен една,а именно да разпознаят съответния човек и да му завишат оценката си е друг въпрос и при все всичко съм абсолютно съгласна с нямазначение
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Абе вие какви сте ве, мама му стара, че не може да разберете!!!
В програмата си пише:
Образуване и укрепване на българската държава (края на VІІ – средата на ІХ в.)
Прабългари и славяни през епохата на “Великото преселение на народите” (ІV-VІІ в).
Основаване и начално развитие на българската държава при хан Аспарух и хан Тервел.
Териториално разширение и централизация на България през първата половина на ІХ в.
Няма какво да му умувате!Хората са го написали, който иска пак да ми каже, че никъде не пишело, че първо прабългарите трябвало.Като не слушате и не четете все ще сте в калта.Малко се иска от вас."Съгласен съм с тоз, съгласен съм с оня".Няма какво да се съгласявате.Програмата е такава и не е тайна информация само за определени хора!!!
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Olorin
В началото бе словото

Мнение от Olorin »

Паган, какво се занимаваш с тях :) Освати ги да си мислят, че са правените, то като излязат резултатите ще се види.
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”