Изпит по немски
Модератори: svetlio.varna, Boromir
Моята идея е да се кандидатства с един език за дадена специалност, не с един за всички. Примерно как индологията може да се кандидатства само с английски. Който иска да следва това, ще седне и ще се готви като няма друг начин или просто няма да се яви!Stark написа:Как мислиш ще стане кандидатстването с един език в СУ-тогава ще отпадне значението на другите езикови гимназии и всички ще се натискат за тези с интензивно изучаване на английски.И как мислиш един осмокласник ще си прави планове за студентство
Пък по отношение на осмокласниците ... Там повече мисля трябва да поемат отговорността учителите. След като бъдат запознати с правилата за кандидатсване само с един език, ще бъдат задължени да подготвят учениците си. Задължени заради доброто име на гимнзията и своето, а те доста дължат в днешни дни на тях, защото доброто име и етикета "елитна гиманзия" привлича учениците. Ако някой ученик излезе от гимназия и се яви на изпит по език и изкара слаба оценка, след като в дипломата си да кажем има пълна 6ца, това няма да говори добре за качеството на преподаване в дадената гимназия. Следователно учителите ще се стремят да преподават по-добре, ще бъдат по-реалистични в оценяването на учениците, което пак е от плюс за тях. Така те няма да излизат с илюзията, че знаят някой език, а ще са наясно с възможностите си и няма да рискуват да кандидатстват за специалности, където нямат големи шансове.
В днешни дни осмокласниците са доста по-ориентирани от повечето дванадесотокласници, мен ако питаш, и знаят доста добре какво искат.
Предложи нещо друго ти самия. Аз се опитвам на да намеря отговор на въпроса: Какво трябва и как трябва да бъде променено, за да може като се явяват на изпит ученици от уж елитни гимназии и получили стабилно образование да не получават масово двойки.
Die Faulheit ist der Fleiß der Träumer!
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Специалност: Korean Language, Hanguk University of Foreign Studies, Seoul
- Курс: друг
- Обратна връзка:
CasapA написа:хахаха, аз това ти го пуснах на майтап спокойноТи толкова ли отчаяно искаш място в някоя екзотична филология в СУ?Не си мисли, че немския ми е единствен изпит или, че Су ми е единствен университет. Един провален шанс/този за рядка филология/ няма да ме докара до отчаяние. А иначе верно, в Германия може да не е по-добре и пак ще бъде адски трудно, но в най-лошия случай имаш прекрасна възможност да си осъвършенстваш езика. Та, както вече ти пожелах...приятен полет
![]()
Аз, ако имах възможност да следвам там, нямаше да се хабя за СУ, това го казвам без задна мисъл
Ооо Даниел, знам, че това не е единственият ти шанс, така че ти пожелавам късмет и успех в битката за специалност право...А според мен отлично би било да следваш право в Германия, ясно е , че трудни специалности като медицина (каквато вънамерявам да следвам там) и право искат доста финасови средства, но те могат да се осигурят по много начини, както и аз вероятно ще направя; не мога да разчитам на родителите ми, още повече и с въвеждането на Studiengebühren. Така че , ако си поставиш за цел да следваш в Германия, ще успееш. Познавам упорити хора, които с някаолко стотин евро в джоба отиват да следват и успяват, защото не се предават...
Man muss sich durch nichts kleinkriegen lassen, sondern bis zum letzten Tropfen Blut kämpfen!!!!
балове на момчетата са по-ниски...........да вземат да се стегнат малко младежите
-
m_tz
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
не мога да го обясня, но е вярно..пред мен са тези данни за мин.година изпринтирани и навсякъде мин.бал за момчетата е по-нисък с изключение на специалността ТЕОЛОГИЯ------>Stark написа:Квотите за момчета по-малко=по нисък минимален бал за левентите-би ли ми обяснила как става тоз номер
(\__/)
(='.'=) This is Bunny. Copy and paste Bunny into
(")_(") your signature to help him gain world domination.
абе нали ви казах, че това с момчетата не е феномен. Просто така стоят нещата за хуманитарните специалности и младежите.На по-голямата част от момчетата не им се учи постоянно и залагат на таланта- математиката без талант си е живо мъчение, аз съм доказателство за това. Всякакви науки- биология, химия,наред с география, история, литература+ всички езици изискват постояннство, а това в един момент на младежите им идва в повече. Тъпото е, че в СУ постоянно се стремят да изравнят баловете на мъже и жени, за да има "интелектуално равновесие". От това страдат всички като мене, които не ги грее, че има отворени две нови математически специалност с преобладавщ брой момчета. За тях, разбира се, са орязали почти всички редки филологии и хоп... мъжете с 4,50 оставаме на сухо. Сега ме е яд, че не писах кореистика или арабистика
СУ почва да ме дразни...
-
m_tz
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
като каза арабистика....................знаеш-кой от нашия клас дето беше с големите амбиции за тая специалност.........................................абе тва трябваше да го пратя на ЛС щото се сетих и друго да питам: какво е тва дето си казал на гергана че при велкова си ПРАВИЛ СЪЩАТА ТЕМА?????? в смисъл може би само съчинението ли или кво?? щото ако си правил тва дето се падна на изпита предлагам всички да те сочим с пръст че не си изкарал и 4,50

(\__/)
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Да, много си прав Даниел!!! Аз харесвам и математическите и хуманитарните специалности, но за момчета да оставиш само по 3 места в екзотичните филологии, си е чиста подигравка с нас, аз го приемам лично и още повече намразих СУ.CasapA написа:абе нали ви казах, че това с момчетата не е феномен. Просто така стоят нещата за хуманитарните специалности и младежите.На по-голямата част от момчетата не им се учи постоянно и залагат на таланта- математиката без талант си е живо мъчение, аз съм доказателство за това. Всякакви науки- биология, химия,наред с география, история, литература+ всички езици изискват постояннство, а това в един момент на младежите им идва в повече. Тъпото е, че в СУ постоянно се стремят да изравнят баловете на мъже и жени, за да има "интелектуално равновесие". От това страдат всички като мене, които не ги грее, че има отворени две нови математически специалност с преобладавщ брой момчета. За тях, разбира се, са орязали почти всички редки филологии и хоп... мъжете с 4,50 оставаме на сухо. Сега ме е яд, че не писах кореистика или арабистика![]()
СУ почва да ме дразни...
хаха!Имах съмнение за първия текст, че съм го правил, нецялата тема. Освен това като се върнах в къщи се разрових и се оказа, че този тест А изобщо не е даван на курса в СУ или поне никой не го е давал на мен. Представи си колко съм билтреснат, че да си внуша, че съм го правил преди. Тая идея за познатия текст я казах на Гергана във влака, щото ми се стори адски тъпо да дадат нещо правено на курса на самия изпит. Аз по същия начин след изпита подведах и Велкова... ака карай.
-
m_tz
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
между другото и ние и още едно момче в нашия влак имахме чувството, че ни е познат този люкент. от онази зелената книжка.....но става въпрос за друг текст все пак. ако бяха дали нещо от книжката, може би щяхме да го докараме до 5 поне..ама явно не заслужаваме

(\__/)
- Circle Line
- Постоянно присъствие
- Обратна връзка:
Не си единственият, който се е подвел, че е правил този тест. Една моя съученичка, с която бяхме заедно на изпита, имаше същото чувство, но уви не беше така.CasapA написа:хаха!Имах съмнение за първия текст, че съм го правил, нецялата тема. Освен това като се върнах в къщи се разрових и се оказа, че този тест А изобщо не е даван на курса в СУ или поне никой не го е давал на мен. Представи си колко съм билтреснат, че да си внуша, че съм го правил преди. Тая идея за познатия текст я казах на Гергана във влака, щото ми се стори адски тъпо да дадат нещо правено на курса на самия изпит. Аз по същия начин след изпита подведах и Велкова... ака карай.
- Morning Star
- От дъжд на вятър
айде-е-е.... злобата у някои хора пак взе връх. Еми какво да кажа освен: нито ти, нито аз ще учим това, което най-много искаме, но все пак ти желая късмет в Петък в посолството, за възможния ти успех там допренесох малко и аз, ти си знаеш какпредлагам всички да те сочим с пръст че не си изкарал и 4,50
Последно промяна от CasapA на 25 Юли 2006, 13:57, променено общо 1 път.