Защото и аз като вас миналата година нямаше кой да се намери да ми каже основните разлики между КН, СИ, И, ИС и общо взето записах СИ *не че съжалявам, напротив* но го записах просто на основа вътрешно усещане - все пак обичайният отговор беше - "Ми което и да запишеш,няма да сбъркаш. Едно и също е.Запиши това, което ти харесва." Много полезно беше

Затова от мненията,които съм чела из форумите,ще ги обобщя за специалностите *без да се обвързвам с нито едно,все пак всеки има право на мнение

*
КН - почти изцяло насочена в програмирането, математиката и програмирането като цяло са на почти едно и също ниво като в СИ, с минимален брой изборни 11 *минимум 3 предмета от група Ядро на компютърните науки и минимум 3 предмета от група Основи на компютърните науки*
СИ - насоченост програмиране + бизнес, математика и програмирането като цяло са на почти едно и също ниво като в КН, с минимален брой изборни 13 * минимум общо 4 от група Ядро на компютърните науки и група Основи на компютърните науки *
И - почти изцяло насочена в програмирането, учебната й програма е най-близка с тази на КН, разликата м/у И с КН и СИ е повечето математика, минимален брой изборни 12 *по отношение на предмети от група Информатика са минимум 7*
ИС - насоченост програмиране + бизнес, подходяща за развитие в Интернет технологиите, математиката е най-малко, с минимален брой изборни 16 * минимум общо 3 предмета от група Ядро на компютърните науки и Основи на компютърните науки, минимум 3 предмета от група Компютърен практикум, минимум 3 предмета от група Приложна математика*
Random мнения - натовареността в СИ и КН е една съща, ИС е най-лесна измежду всички, предлага голям брой изборни и ти решаваш грубо казано накъде да се развиваш, И - голям гърч, много математика.
Която и от всичките специалности да запишете, няма да сбъркате. Защото като отидете на интервю няма да ви питат какво сте завършили, а на какъв език можете да пишете и т.н.
Надявам се да съм помогнала на все още чудещите се какво да запишат
П.П. За изборните - това са групите, от които се изисква да имаш най-много минимален брой записани предмети от тях, за всички останали групи от изборните дисциплини бройката на задължително записани предмети е 1 или 2.