Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: Кой беше последният филм, който гледа? vol. 3
За Шоушенк.... аз само книгата съм чела 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
@Mondscreen.. добронамерен си, факт. Ама сЕки път някой така като се обади и напраооооо. Помня предния път, когато отбелязах, че съм изгледала "Форест Гъмп", "Реквием за една мечта" и не помня още какво и половината форум... ама ти ЧАК СЕГА ли?@?@?@?@?!?№?!@>%<@№%<@$

Еми, ДА, сега!

P.S. Шоушенк и него наскоро го гледах. Беше интересен, ама не е филм, който ще седна да гледам втори път.
Еми, ДА, сега!
P.S. Шоушенк и него наскоро го гледах. Беше интересен, ама не е филм, който ще седна да гледам втори път.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Mondscreen
- Паисий
Гледах го, когато бях на 13 и оттогава не помня година, в която не съм го гледал поне 2 пъти.FloWersOfEviL написа:P.S. Шоушенк и него наскоро го гледах. Беше интересен, ама не е филм, който ще седна да гледам втори път.

И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аз пак ще съм контра - шоушенк не струва
Аз последно гледах хобита (да, чак сега)
Тоя път нямат абсолютно никакво извинение да не използват орлите още от началото
Иначе не беше зле, но все си мисля, че тази песен трябва да е част от саундтрака
Аз последно гледах хобита (да, чак сега)
Тоя път нямат абсолютно никакво извинение да не използват орлите още от началото
Иначе не беше зле, но все си мисля, че тази песен трябва да е част от саундтрака
The more you want, the easier you are to exploit
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Не съм гледал Шоушенк.
Колкото до киното - обичам го,но рядко намирам време,желание и подходящ филм по едно и също време.
Имам торент файлове,които ми висят от две години на компа и чакат да бъдат изтеглени и изгледани. Сега дори съм в много плодовит период - три филма за две седмици.
Има пък филми,които съм гледал преди много време и просто съм ги позабравил,та сега се опитвам да ги гледам отново. Дори един от тези филми бе подметнат тук - Форест Гъмп. Гледал съм го 2-3 пъти,но скоро му се каня да го гледам пак на спокойствие. Демек след 2-3 години може и да му до'е ред.
И последният фактор - голяма капризация съм на тема кино,всъщност има огромна вероятност в постовете ми по темата да виждате само класики,защото не бих седнал да си губя времето с...Пълен ташак да речем. Та съм ги подкарал една по една и се опитвам да си запълня празнините. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Аз съм така с много руски филми : )Mondscreen написа:Гледах го, когато бях на 13 и оттогава не помня година, в която не съм го гледал поне 2 пъти.FloWersOfEviL написа:P.S. Шоушенк и него наскоро го гледах. Беше интересен, ама не е филм, който ще седна да гледам втори път.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Never heard of thoseMondscreen написа: филми като Scarface, Se7en... ми е странно човек да не е гледал такива класики до 18-20 годишна възраст.![]()
Ляя-ля-ля-ляяяя...dismisstorka написа: П.П. Не мисля, че има човек, който да не смята, че Шоушенк е велик филм.
Хора... филми, филми, но на първо място, много повече хора, отколкото предполагате, хич не смятат, че класиките са най-доброто нещо, което можеш да си пуснеш да гледаш. На второ място, много повече хора далеч не са киноманите, за каквито ние по подразбиране ги взимаме.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Всъщност почти като при истинските хора.

- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
If These Walls Could Talk 2

В една и съща къща през 1961г, през 1972г и през 2000г живеят лесбийки. Разказват се три истории за хомосексуалните взаимоотношения между жените през отделните години и как обществото гледа на това - в първата история става въпрос за две възрастни жени, във втората - за група колежанки, и в третата - за нормална двойка лесбийки, които искат да си имат бебенце.
Първата част на този филм отново разказва три истории през различни периоди от време, развиващи се в една и съща къща, само че в нея се разглежда проблемът за абортите. Доста силен, покъртителен филм, бих казала.
Втората част не е върхът на филмовото изкуство, но поставя проблеми, които с годините са преодолени и показва, че и лесбийките са хора, дет' се вика.

В една и съща къща през 1961г, през 1972г и през 2000г живеят лесбийки. Разказват се три истории за хомосексуалните взаимоотношения между жените през отделните години и как обществото гледа на това - в първата история става въпрос за две възрастни жени, във втората - за група колежанки, и в третата - за нормална двойка лесбийки, които искат да си имат бебенце.
Първата част на този филм отново разказва три истории през различни периоди от време, развиващи се в една и съща къща, само че в нея се разглежда проблемът за абортите. Доста силен, покъртителен филм, бих казала.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Grigorov
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:

'Submarine' - за трети път. Всеки път ме разведрява, носейки ми наивен оптимизъм. За всеки измъчен студент в сесия ще свърши нелоша работа предполагам.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
Seven Pounds
Мощно драматизираният край извади филма от зона "скука". Обикновено силата на този тип филми е в непредсказуемата развръзка или край,тук не бих казал,че имаше такова нещо. Надали ще го помня дълго,но не съжалявам за отделените два часа.
Мощно драматизираният край извади филма от зона "скука". Обикновено силата на този тип филми е в непредсказуемата развръзка или край,тук не бих казал,че имаше такова нещо. Надали ще го помня дълго,но не съжалявам за отделените два часа.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
Бързи и яростни - последна част :Д
Зрителна измама - филм за фокусници, които използват "изкуството на магията", за да обират банки. Филм, изпълнен с множество ефекти, но си заслужи парите заради добрия завършек.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
The Silence Of The Lambs
От трите филма с негово участие,оставам с впечатлението,че Хопкинс е роден да бъде сериен убиец-психопат,но нещо по пътя се е объркало и е станал актьор.
Остава само Потеклото да взема да изгледам. 
От трите филма с негово участие,оставам с впечатлението,че Хопкинс е роден да бъде сериен убиец-психопат,но нещо по пътя се е объркало и е станал актьор.
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=252781Надежден Случай написа:The Silence Of The Lambs
От трите филма с негово участие,оставам с впечатлението,че Хопкинс е роден да бъде сериен убиец-психопат,но нещо по пътя се е объркало и е станал актьор.Остава само Потеклото да взема да изгледам.
la douleur exquise