[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- woobie
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Английски език
Колкото повече чета коментарите, толкова по-тъпа се чувствам... xD
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Аз нямах нито едно без ерор, но съм сигурна,че поне едно съм го объркала
А израза е face value и е наистина единственото възможно.
Психология,първи курс.
При мен май бяха 2-3 без error 
-
Mrynoriette
- В началото бе словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: трети
Не така с тия години, че като почнат сесиите.... You'll have lots of fun..Munetsuki написа:И на мен така...radadaran написа:Толкова ме е яд! >.< И това не си го спомням, май и аз писах value - то звучи най-логично и без да го знае човек, но все пак искам да си спомня със сигурност. Този изпит ми съкрати живота с 10 години.
Май 2-3 ми бяха... не си спомням с точност, но със сигурност не бяха многоBeatle написа:А колко ви излязоха на Error Identification отговорите без error на мен ми бяха 2 май
- Iwetha
- В началото бе словото
Хем бях спокойна на изпита и ми се стори много по - лесен, отколкото очаквах, хем сега ме е страх от оценката
Няма да е лошо по - бързо да са готови резултатите, че да ми се възстановят нервите
“Women are meant to be loved, not to be understood.”
-
muffin
- В началото бе словото
"value" знам го със сигурност.Beatle написа:А имаше един странен въпрос от Cloze test-a - ...... face A:worth B:value C:cost D:price . Адски много време му отделих на това и писах накрая worth. Какво е според вас?
-
muffin
- В началото бе словото
Според мен off не важеше за всички и по тази логика писах rise защото и само върви, но пак ми беше леко странно, поне да беше rise up. Launch off си мисля, че е за изстрелване на ракети и въобще за стартиране на кампании, бизнес и т.н. Take off би било най-удачно според мен, но...flx написа:Само че отговорите бяха отделни, а последният беше 'launch off'. Не бяха 'rise off, take off', etc. Поне според мен. А ако са били - К*Р ЗА СУ, само това ще кажа. Но ме съмнява, че са били, защото в книжките дават целите глаголи, например:Mrynoriette написа:
take off - to rise into the air or begin flight: The plane took off on time.
Бих ви посъветвала винаги, когато се чудите за нещо подобно да ползвате някой хубав речник (е естествено не по време на изпита)
a) take off
b) launch off
c) rise off (dafuq?)
d) .... off (:D)
А не
a) take
b) launch
c) rise
d) .... off.
Където 'off' да важи за всички отговори.
-
muffin
- В началото бе словото
По-скоре е била заинтригувана от новината, че баща й може да е пострадал.kittyondrugz написа:Според мен пък на рийдинга беше,че е станала,когато е разпознала гласовете на леля си и чичо си. Защото и преди това беше заинтригувана от ситуацията,пишеше нещо от сорта на,че е застанала на лакти и не диша,за да не пропусне нещо..това преди половин параграф,а най-близо като действие в таймлайна беше разпознаването на гласовете от възможните отговори..
А някой да си спомня кой беше верния отговор на 50 въпрос? Не ми стигна времето и не го прочетох. Писах c
на клоуз теста единия въпрос си спомням че имаше "above all" "after all" . Някой ако си го спомня какво е написал? А относно 50 въпрос deny е с -ing форма , но аз лично въпреки че го знам много добре това от бързане и притеснение съм оплела deny със confess... а както знаете confess върви с to + ing
така че стана манджа с грозде
- purplechan
- В началото бе словото
А някой забеляза ли че 49 въпрос беше от Mixed Conditionals -случка в миналото която засяга настоящето
много коварно, някои хора около мен се бяха заблудили че е Third Type
Аз писах above all.
а на 49, да, аз го забелязах, сега се сетих ..май беше за някакъв телефон, че би могла да му се обади, ако.. нещо си
а на 49, да, аз го забелязах, сега се сетих ..май беше за някакъв телефон, че би могла да му се обади, ако.. нещо си
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
А от клоуза 2 въпроса
единия беше с варианти
а)...
b) on the contrary
c) instead (това написах аз)
d) similarly
другия беше
sold и след него опции
over, out и други ... аз заложих на sold out
единия беше с варианти
а)...
b) on the contrary
d) similarly
другия беше
sold и след него опции
и аз по същия начин : )JaseyRae написа:А от клоуза 2 въпроса
единия беше с варианти
а)...
b) on the contrary
d) similarly
другия беше
sold и след него опции
“Do not look back and grieve over the past, for it is gone; and do not be troubled about the future, for it has yet to come. Live in the present, and make it so beautiful that it will be worth remembering."
- woobie
- В началото бе словото
И аз на едното писах "above all" а на другото "instead". За "above all" се чудех, ама имаше там някакъв по-специфичен словоред около него и само това ми се стори логично.
It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.