Ново правителство / 42ро оНС
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Re: Ново правителство / 42ро оНС
Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме. А обясни ми как да стане тая промяна от най-долното ниво?
Тук демокрация в момента не може да вирее. Изходът вече е еднопосочен,ала обръщайки се към историята,не съм сигурен,че има кой да ни изведе през него.
Тук демокрация в момента не може да вирее. Изходът вече е еднопосочен,ала обръщайки се към историята,не съм сигурен,че има кой да ни изведе през него.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Mondscreen
- Паисий
Аз мисля, че знам какво иска средностатистическия българин. Да ходи на работа, колкото да си почине, ако се е уморил вкъщи и накрая на месеца да вземе 3000 евра заплата.Надежден Случай написа:Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
На българина не може да се угоди- ако има заплата 3000лв, ще се оплаква че в Катар карат златни ферарита. Ако има жена и любовница, ще се оплаква че в Сауд. Арабия имат по 4-5... Ако живее в 4-етажна къща, ще се оплаква, че Бил Гейтс има палат... и т.н.
Въпросът не е че демокрацията не работи - просто тоя народ не е за нея, той си е за монархия и си го влече да е безправен и безгласен. Тия които протестират са малка част от всички - те могат да си направят отделна държава, в която да има гражданска общество, екология, експертни кабинети и прочее западни щуротии. За останалите положението е като у Варна - ТИМови групировки и тва е.
Въпросът не е че демокрацията не работи - просто тоя народ не е за нея, той си е за монархия и си го влече да е безправен и безгласен. Тия които протестират са малка част от всички - те могат да си направят отделна държава, в която да има гражданска общество, екология, експертни кабинети и прочее западни щуротии. За останалите положението е като у Варна - ТИМови групировки и тва е.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Немам пари за хапове и тва е...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
fak написа:почвате да си облекчавате логореята тука.
Най-лесно е да плюем по комунисти и турци и да се бием с вятърни мелници. Може би изобщо не трябва да дискутираме каквото и да е.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
И точно това правят политиците ни, но с някоя и друга нула отгоре..Mondscreen написа:Аз мисля, че знам какво иска средностатистическия българин. Да ходи на работа, колкото да си почине, ако се е уморил вкъщи и накрая на месеца да вземе 3000 евра заплата.Надежден Случай написа:Така става в нормалните държави. Но това е България. Целият ни народ е в константен пубертет - не знаем какво искаме и всеки ни е виновен,че не може да ни осигури това,което не знаем всъщност дали го искаме.
Ники е прав за хода на промяната, но.. не виждам как това би се получило.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
И Ники как ще стане тая промяна ако не се откъсне първо главата на ламята, която тъпче цветята? Да излъчили сме депутатите, да бъркаме многократно, но когато явно доста хора осъзнават тази грешка и след работа не гледат новини, а ги създават, явно нещо се променя в самото съзнание на гражданина, който работи и си плаща данъци. Това за мен е промяната отдолу-нагоре, за която лелееш ти. И промяната се търси с конкретни решения пльоснати по плакатите и дъвкани по блогове. Явно всички в тоя протест имат ток, храна и даже на моренце ще идат...
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- ники
- Легендарен флуудър
Плазмодий написа:И Ники как ще стане тая промяна ако не се откъсне първо главата на ламята, която тъпче цветята? Да излъчили сме депутатите, да бъркаме многократно, но когато явно доста хора осъзнават тази грешка и след работа не гледат новини, а ги създават, явно нещо се променя в самото съзнание на гражданина, който работи и си плаща данъци. Това за мен е промяната отдолу-нагоре, за която лелееш ти. И промяната се търси с конкретни решения пльоснати по плакатите и дъвкани по блогове. Явно всички в тоя протест имат ток, храна и даже на моренце ще идат...
Честно казано не знам как ще стане и дали изобщо ще стане. Нямам никакво съмнение, че огромната част от хората, които протестират тези дни, знаят за какво се борят и в тяхното съзнание е настъпила съответната промяна. Все си мисля обаче, че демокрацията не се прави на площада, а в Народното събрание. И ние всички можем да имаме своите идеи, били те добри или лоши, но просто не знаем, как да ги прокараме в парламента. И заради собствената си немощ после протестираме като сърдити деца, защото не е станало както ние си го мислихме пък дори и каузата ни да е съвсем чиста и справедлива както сега. И грешката никога не е при нас. Много е лесно да се критикува и да се иска оставка. Как за 20 години не се намериха представители на разумните и можещите хора, които да реализират идеите им? Или може би са се намерили, но предпочитаме да живеем в една приказка, в която едната страна е само добра, а другата е само лоша.
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Ники, а ти какво предлагаш? Да седим и да гледаме безучастно отстрани, щото "ние сме си ги избрали, сега ще си сърбаме попарата"?
Аз тия не съм ги избирала. И не ги искам. И искрено се надявам, че едни предсрочни избори ще променят ситуацията, защото много хора с мислене като твоето се пробудиха и ще направят промяната възможна с гласа си.
П.П. Истинската промяна всъщност ще дойде след десетина години, когато твърдият електорат на БСП ще се загроби, ще се изчистят старите мутри от политиката и на тяхно място ще дойдат хората от нашето поколение. Въпросът е дали нашето поколение ще продължава да отстоява принципите си, както сега, или ще се подлъже по практиките на старите политици за шикалкаване, манипулиране, задкулисие и беззаконие.
Аз тия не съм ги избирала. И не ги искам. И искрено се надявам, че едни предсрочни избори ще променят ситуацията, защото много хора с мислене като твоето се пробудиха и ще направят промяната възможна с гласа си.
П.П. Истинската промяна всъщност ще дойде след десетина години, когато твърдият електорат на БСП ще се загроби, ще се изчистят старите мутри от политиката и на тяхно място ще дойдат хората от нашето поколение. Въпросът е дали нашето поколение ще продължава да отстоява принципите си, както сега, или ще се подлъже по практиките на старите политици за шикалкаване, манипулиране, задкулисие и беззаконие.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Според мен, ако се направят сега избори - няма да има голяма промяна - дори и да не получат парламентарно представените партии толкова гласове, вотът за други партии ще бъде размит поради големия брой различни формации. Т.е. накрая пак ще имаме основните 3-4 партии водачи и може би една-две още с по няколко човека, колкото да е по-любопитно кой и как ще се коалира, какви договорки ще бъдат направени, за да се остане на власт...
Интересно би ми било няколко формации да се обединят и десните също да се сплотят...
Интересно би ми било няколко формации да се обединят и десните също да се сплотят...
( :......Blog...... : )
- ники
- Легендарен флуудър
Не може да разсъждаваме в двете крайности само. Не всеки, който не ходи на протест, стои и гледа безучастно. Аз имам си имам принципи, и аз си имам позиция и може би също си ги защитавам. Просто не на площада, защото не мисля, че това е мястото. Хората с мислене като моето не са спали и си дават гласа, когато трябва.dismisstorka написа:Ники, а ти какво предлагаш? Да седим и да гледаме безучастно отстрани, щото "ние сме си ги избрали, сега ще си сърбаме попарата"?
Не става въпрос за сърбане на попарата, а за обективна преценка. Ако настояваме за нещо, трябва да си даваме сметка до какво ще доведе то, какво ще се случи след това. Единствено изразяването на недоволство не носи нищо, а просто хиперболизира всичко лошо, прави ни мразещи и озлобени и ни кара да се чувстваме онеправдани.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
И сега болшинството недоволни от управлението се чувстват мразещи, озлобени онеправдани, протестите не предизвикват, а разтоварват и канализират това напрежение. Мини за един час през протеста, постой, виж как се държат и изглеждат хората и после пак разсъждавай с хладна преценка 
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Ако нямаше протести сега щяхме да сме по-зле и от ония с 50-те трилиона зимбабвийски долара...
Дори и нищо да не постигне един протест, пак се чува гласът на хората (дори и от 100 души да е протест, тяхното мнение пак има значение и трябва да се чуе). Това си е съвсем нормална практика във всички демократични държави.
Хората не ги кефеше предишното правитество, затова протестираха и правитеството подаде оставка, сега и това правителство не ги кефи, затова пак протестират... ако свалят това правителство много е вероятно и следващото правителство да не ги кефи и пак да има протести, ама предпочитам тоя сценарии да се повтаря 1 милион пъти отколкото да ги оставим ония мафиоти на спокойствие да си въртят задкулисните сделки...
Е как нищо... свалят се правителства, отменят се назначения, отпускат се субсидии, променят се цени, закони, разпоредби и прочее и прочее...Ники написа:Единствено изразяването на недоволство не носи нищо
Дори и нищо да не постигне един протест, пак се чува гласът на хората (дори и от 100 души да е протест, тяхното мнение пак има значение и трябва да се чуе). Това си е съвсем нормална практика във всички демократични държави.
Хората не ги кефеше предишното правитество, затова протестираха и правитеството подаде оставка, сега и това правителство не ги кефи, затова пак протестират... ако свалят това правителство много е вероятно и следващото правителство да не ги кефи и пак да има протести, ама предпочитам тоя сценарии да се повтаря 1 милион пъти отколкото да ги оставим ония мафиоти на спокойствие да си въртят задкулисните сделки...
한류