[КСК 2013] Математика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
impossible
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: [КСК 2013] Математика

Мнение от impossible »

Вие ги изкарахте много виновни тези хора, които не знаят какво ще учат и пишат това, в което са парите... Ами всеки би направил това, замислете се. Хората, които не знаят какво искат да учат, пишат УНСС с бизнес или някаква друга такава обща специалност (съдя по хората около мен). Друг е въпросът, че за да се влезе във ФМИ трябва и да имаш мозък. Заемането на местата от хора, които са решили да влязат КН, СИ etc. не ги прави виновни, тъй като са се класирали пред другите, "можещи", но издънили се на изпита (за мен ще е добре да отпаднат няколко човека, за да се вредя :D ).
Успех на всички на изпита и нека да помислим какво искаме да правим за напред и дали това е сферата, в която искаме да се развиваме :)
"He who controls the past controls the future. He who controls the present controls the past."
vixenn
В началото бе словото

Мнение от vixenn »

brasence просто казвах какво съм чувала, съжалявам, ако е прозвучало хейтърски. Като цяло си нямам никакво понятие от програмиране (малко С++ училищно ниво, но това си е нищо, поне що се отнася до моите умения) и смятам, че каквото и да науча във ФМИ ще ми е много полезно. Наясно съм, че има много по-можещи от мен хора, които вероятно заслужават повече да учат във ФМИ. Имам много познати от гимназията, които са печелили редица състезания и са адски добри, но математиката леко ги затруднява. Според мен е добре, че някои университети те освобождават от изпит по математика, ако имаш добри постижения и би било добре според мен и в СУ това да стане някой ден. Колкото и да нямам понятие, мисля, че имам достатъчно желание да се науча, все пак според мен и в университета може да се почне от нулата. Благодаря и на другите, които са ми дали съвети : )

P.S. mbojilova относно изказването трябва да разбираш от това, което правиш - това, че в момента не знам какво правя, не означава, че няма да се науча : )
Аватар
Valerita
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от Valerita »

Всичко се почва от нулата,но се минава с шеметна скорост през материала :lol: Трябва усърдие :wink: Ако човек е мотивиран да научи нещо,ще го научи :P
А за тези дето заемат местата само,защото са изкарали по-висока оценка...учили са,не са лапали мухите като нас :lol: ..нека и те малко изучат занаята :lol:

vixenn виждам,че се колебаеш дали ФМИ или нещо друго..моя съвет е да погледнеш дълбоко в себе си,какво точно искаш и няма да сгрешиш :wink:
vixenn
В началото бе словото

Мнение от vixenn »

мерси за съвета; дано и теб те приемат където искаш ;)
Аватар
Valerita
В началото бе словото

Мнение от Valerita »

Проблема е,че и аз не знам къде искам :lol: :lol:
Аватар
Iliyan.Yakimov
В началото бе словото

Мнение от Iliyan.Yakimov »

Тука чета мнения от сорта на:"... иди учи там, там са парите- някой има казал така, нищо, че си нямат напредстава от това какво значи компилатор..." Той/тя влиза във ФМИ, за да го научи какво означава, ако го знаеше нямаше да влиза да учи там(образно казано).Влизаш във ФМИ, за да учиш програмиране. Не случайно изпитът е по математика. Като гледам учебните планове навсякъде се започва с "Увод в програмиране". Примерно първи семестър в КН има 3 математика и един "Увод в програмирането". Вярно, че тези които си имат някаква напредстава от програмиране, ще им е по-лесно в началото, но все пак всяко начало е трудно. В крайна сметка смятам, че за човек, който влиза във ФМИ, е по-добре, да е много добре с математиката, отколкото с програмирането, защото програмирането започваш да го учиш там, а математика се започва от високо ниво.
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен. /Алберт Айнщайн/
Аватар
Valerita
В началото бе словото

Мнение от Valerita »

Не случайно изпитът е по математика.
А ти с какво предлагаш да се влиза :?: Тест по Информатика? Аз съм ЗА..мен идеално би ме устройвало това..ама не и близо 80 % от кандидатите,щото ще увиснат като прани гащи...
Мога да ти кажа,че от моето училище,всички които сме с профил "Информатика" сме някъде максимум 5-10 човека,които ще кандидатстваме специалности с програмиране..Питаш ли се защо?!?
В крайна сметка смятам, че за човек, който влиза във ФМИ, е по-добре, да е много добре с математиката, отколкото с програмирането
Математиката,която си учил досега..това е само мъничка част от Анализ-а,не си мисли,че като можеш да решаваш задачи в 12 клас,ще можеш и там!Не си мислете,че само програмирането ще ви е трудно,трябва да се страхувате и от Математиките :salute:
Главата си залагам,че човек,които за първи път се сблъсква с програмиране ще му е много,много..ама много трудно!Материала в университета се минава бързо.Днес си на 'Hello world" ,утре на масиви..а в други ден на Рекурсия :wink: Свят да ти се завие!
A знаете ли,защо има недостиг на програмисти? Точно защото специалностите се пълнят с хора,които не могат да издържат на това темпо и прекъсват..Изкарват висока оценка на изпита и влизат,а някой който хич го няма по математика духа супата(Най-пресния ми пример е един приятел,на когото просто не му се отдава Математика,но пък е меко казано гениален като стане на въпрос за код..ама има 3 на изпита..Ха,това честно ли е за него? Ще трябва да се задоволи с някаква смотана специалност,докато Пешо от Сливен може да решава задачи,ама не и да пише код..ти ако си на негово място,как щеше да се почувстваш?)
Нищо против нямам хората,които влизат неподготвени по специалността...просто си говорим факти :wink:
Последно промяна от Valerita на 18 Юни 2013, 00:22, променено общо 1 път.
Аватар
Iliyan.Yakimov
В началото бе словото

А ти с какво предлагаш да се влиза :?: Тест по Информатика? Аз съм ЗА..мен идеално би ме устройвало това
Ами идеално, отивай в ПУ, там има изпит по информатика......
Математиката,която си учил досега..това е само мъничка част от Анализ-а,не си мисли,че като можеш да решаваш задачи в 12 клас,ще можеш и там!Не си мислете,че само програмирането ще ви е трудно,трябва да се страхувате и от Математиките :salute:
Главата си залагам,че човек,които за първи път се сблъсква с програмиране ще му е много,много..ама много трудно!Материала в университета се минава бързо.Днес си на 'Hello world" ,утре на масиви..а в други ден на Рекурсия :wink: Свят да ти се завие!
Много добре знам това: "Математиката,която си учил досега..това е само мъничка част от Анализ-а,не си мисли,че като можеш да решаваш задачи в 12 клас,ще можеш и там!Не си мислете,че само програмирането ще ви е трудно,трябва да се страхувате и от Математиките "

Това: "Главата си залагам,че човек,които за първи път се сблъсква с програмиране ще му е много,много..ама много трудно!"" също е всеизвестен факт.
Две неща на този свят са безкрайни - човешката глупост и вселената. За второто не съм съвсем сигурен. /Алберт Айнщайн/
Аватар
Valerita
В началото бе словото

Мнение от Valerita »

Ами идеално, отивай в ПУ, там има изпит по информатика......
Виж сега,аз ако искам,ще си ходя и в на Сухиндол университета..По-лошото е,че ако ти отидеш на изпит в ПУ,няма да те вземат :P

П.С Не те нападам в предния си пост,ако това си мислиш..просто изказвам мнение :) За това е форум,за да се изказват мнения :)
Последно промяна от Valerita на 18 Юни 2013, 00:31, променено общо 1 път.
svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от svetlio.varna »

За университета и за кръчмата на Сухиндол лоша дума не искам да чувам!
Facebook
Изображение
Аватар
Valerita
В началото бе словото

Мнение от Valerita »

svetlio.varna написа:За университета и за кръчмата на Сухиндол лоша дума не искам да чувам!
Сухиндол ми е много близко на сърцето! :P

@Iliyan.Yakimov Peace! Пожелавам ти да те приемат където желаеш :wink:
mbojilova
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: първи

Мнение от mbojilova »

Няма смисъл да спорите. Всеки влиза и учи това, което му е на сърце. В ФМИ, че е тегаво- тегаво е. Мисля, че 90% от хората знаят това и всеки си прави сам сметката за себе си. Ако някой иска да му е лесно-записва лека специалност или за най-лесно не записва :D. Специалности БОЛ, избор има. Педагогиката е една от "лесните" специалности. Имам познат, който учи това и сигурно за цяла година е отишъл само 2 пъти и пак ще мине. Всеки решава сам какво ще прави със своето бъдеще. ;)
" Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме "
Аватар
Iliyan.Yakimov
В началото бе словото

По-лошото е,че ако ти отидеш на изпит в ПУ,няма да те вземат :P
Щом казваш.. тогава няма да ходя там :(
@Iliyan.Yakimov Peace! Пожелавам ти да те приемат където желаеш
Peace ! И аз на теб ! :)
brasence
Постоянно присъствие
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от brasence »

vixenn написа:brasence просто казвах какво съм чувала, съжалявам, ако е прозвучало хейтърски. Като цяло си нямам никакво понятие от програмиране (малко С++ училищно ниво, но това си е нищо, поне що се отнася до моите умения) и смятам, че каквото и да науча във ФМИ ще ми е много полезно. Наясно съм, че има много по-можещи от мен хора, които вероятно заслужават повече да учат във ФМИ. Имам много познати от гимназията, които са печелили редица състезания и са адски добри, но математиката леко ги затруднява. Според мен е добре, че някои университети те освобождават от изпит по математика, ако имаш добри постижения и би било добре според мен и в СУ това да стане някой ден. Колкото и да нямам понятие, мисля, че имам достатъчно желание да се науча, все пак според мен и в университета може да се почне от нулата. Благодаря и на другите, които са ми дали съвети : )

P.S. mbojilova относно изказването трябва да разбираш от това, което правиш - това, че в момента не знам какво правя, не означава, че няма да се науча : )
За какво ми се извиняваш? :roll:

Масово хората , който влизат във ФМИ са като теб, без особени познания. Голяма част от тях обаче, бъзро навлизат и след първата сесия, вече знаят за какво са отишли там... и разбират какво ги очаква.... и са готови да продължат напред. Само и единствено от теб зависи дали и ти ще си така. Мога само да ти пожелая успех и не го приемай лично...
КН правеж

"Jer moj je zivot igra bez granica umorna prica, trganje stranica na kojim nista ne pise Jer moj je zivot vjecito padanje kad zbrojim poraze nista ne ostane samo jos vucem navike i sve na tome ostane" Tose Proeski
Аватар
lamptz
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от lamptz »

В две прости изречения, какво трябва да направя на 24 юни, при подаването на документите за класиране. Разбрах, че трябвало някаква информация да се верифицира от сайта на СУ, но не разбрах преди, или след като лично си подам документите с желаните специалности?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”